Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 16 april 2015

Beredd!
Jag är på väg ut för att påbörja dagens kontroller. Första frukosten är i magen. Det betyder hälften av blötmaten jag får i min skål. Resten brukar jag spara till lunch. Nu känner jag mig nöjd och beredd. Vädret ser lovande ut, det har jag kollat i sängkammarfönstret. Då är det väl inte så mycket att vänta på? 

Kom nu, husse, du vet vad som gäller! Först följer jag med dig och hämtar tidningen, sedan öppnar vi dörren till växthuset. Precis som vanligt. Bra rutiner ska man inte förändra!


14 kommentarer:

 1. Rutiner ska man aldrig ändra, speciellt inte om dom är bra.
  Hoppas du haft en fin dag i växthuset, ingen blåst o solen lyser igenom,
  dvs det kan inte bli bättre.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har jag till och med legat under hasselbusken, men nu på eftermiddagen blev det växthuset som vanligt. Blåsten var rätt otrevlig, även om det var skapligt varmt. Hur mycket blåst kan det egentligen rymmas i luften? Den borde bara blåsa vidare och ta slut, kan man tycka?

   Radera
 2. Räkan säger att han tycker du ser liiiiiiiite nyvaken ut på bilden? men han har nog misstagit sig? hihihi.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, jag har faktiskt varit vaken åtminstone en kvart! Men Räkan har faktiskt litet rätt, för riktigt vaken blir jag först när jag kommer ut!

   Radera
 3. Man ser verkligen hur redo du är för dagens uppgifter. Och du har helt rätt, man ska inte ändra på fungerande rutiner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att veta precis hur man ska agera och vilket som är nästa steg. Det mår man bäst av!

   Radera
 4. Vilken skön rutin ni har! Viktigt att ni håller i den! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje dag! Förutom ibland när det regnar för fullt. Då får husse gå själv!

   Radera
 5. Vilka toppenrutiner du byggt upp genom åren. Vad husse ska vara glad att han slipper fundera på vad han ska göra på morgonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan väl tillägga att det här är vår- och höstrutinerna. På sommaren behöver han inte följa med till växthuset, för då är det alltid öppet där. Och på vintern...nä, det tänker vi inte på nu!

   Radera
 6. Vi jamar helt med om värdet av rutiner och måste även jama att just dina rutiner är så bra att de kan tjäna som förebilder för andra, mer orutinerade katter :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rent generellt kan man väl jama att frukostrutinen är den allra viktigaste att följa? Sen kan det ju vara olika vad man har för viktiga göromål att utföra. Men jag tror att alla katter kan det här med rutiner, det gäller "bara" att uppfostra människorna!

   Radera