Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 29 april 2015

Kontrollstation 1Nu är det slut på att efter genomfört utejobb bara tassa in i sitt hus för en matbit. Först ska jag passera kontrollstationen, det vill jama noggrann kamning på kontorsstolen. Varenda gång jag kommer in!

Inte för att jag har så stora invändningar, kan till och med vara skönt en liten stund, men bara en liten. Oftast blir jag ändå otålig, för det var ju inte precis det jag hade i åtanke, när jag bestämt mig för att komma in. Att försöka smita är dock inte att tänka på, särskilt inte om det gjorts fynd i pälsen. Och de har varit ett antal. Varken sprut i nacken eller medaljong om halsen verkar imponera på de blodsugande rackarna. Fast en som matte hittade var död. Ostraffat ger man sig inte på mig i alla fall. Alltid någon utdelning för det otäcka ögonblicket jag blir sprutad.


 

12 kommentarer:

 1. Du också!!!!
  Jag utsätts för rätt omild behandling när vi kommit hem efter att ha varit ute o tassat.
  Mig sätter dom på bagageluckan (vi åker ju bil ner till stranden) o rotar igenom mig innan jag blir insläppt.
  Fast jag har inte blivit angripen av otyget (ännu).
  Det var många närgångna sådana ni har nere hos dig och dom verkar ha blivit immuna mot dina förebyggande åtgärder.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nere på stranden trivs kanske inte elakingarna så bra, tror jag?
   Värst är kontrollen för mig på kvällen, för matte och husse tycker att det räcker med att dela säng med bara mig, några ytterligare gäster vill de absolut inte ha! Hoppas det varmt och torrt snart, så att rackarna går och gömmer sig!

   Radera
 2. Åh så jobbigt men de där blodsugarna är verkligen äckliga! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara instämma helt och hållet med ovanstående jamare!

   Radera
 3. Såna där rackare borde förbjudas! Undrar hur mycket blod de stjäl från alla katter, bara i Sverige? Utan nåt som helst straff. Jaaa, om man inte räknar att de dödas när de hittas på oss förstås. Men då är det så dags.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen synd att somliga saker inte kan förbjudas i lagar! Och att man dessutom inte kan få dem att minska i antal på något sätt.
   Håller med, det är en klen tröst att det är dödsstraff på de få som hittas på oss, de flesta klarar sig undan alla påföljder. Tycker väldigt synd om alla katter, och andra djur, som inte har någon som tar bort fästingar på sig!

   Radera
 4. Usch vad jobbigt det låter att behöva genomgå kamning varje gång, fast det kanske är värt det om du blir av med eventuella äcklisar?
  Vi jamar instämmande om att de borde förbjudas.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aningen irriterande är det. Men jag blir säkert den mest välkammade katten i hela området!!!

   Radera
 5. Uschjam, varför ska det finnas sådana otäckingar, och varför ska de ge sig på oskyldiga katter? Vi hörde på tv att det är risk för att det blir många fästingkryp i år, så det känns bra att du blir så väl kontrollerad <3
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror aldrig jag haft så många på mig så här tidigt förut. Men man kan ju alltid hoppas på en riktigt torr sommar!
   Jo, det är väl bra med kontroller, fast liiiite jobbigt är det!

   Radera