Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 28 april 2015

Besök i rabatten
Var med matte och inspekterade rabatterna. Jag hade just inga synpunkter på hur de såg ut, men matte hittade en massa skräp. Jag kontrollerade om hon slängde något av värde? Möjligtvis fanns något enstaka intressant löv, men annars var det mesta av noll intresse.

Men så fick vi syn på något som rörde sig inne vid husväggen. En mörk boll? Pigge var här igen! Jag brydde mig inte så mycket om den. Man behöver ju bara kasta en blick på den för att inse att en närmare bekantskap är väldigt onödig. Däremot uppskattar jag följdverkningarna av Pigges närvaro. Det ställs ut mat och vatten i rabatten, litet gömt under bladen. 

Jag tycker det är konstigt ställe att ha mat på, men okej, bara det fylls på ordentligt, delar jag gärna med mig.


11 kommentarer:

 1. Du har en Pigge i trädgården.
  Det har jag också och dom är roliga att titta på när dom buffar runt o grymtar.
  Men jag föredrar också att se dom på avstånd.
  Kan jama att min kattmynta börjar blomma nu, lagom till det ska firas Valborg.
  Har din matte skaffat någon till dig?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte blommar det någon kattmynta här, inte! Kan du tänka dig, fröna ligger fortfarande i sin påse! Höjden av oföretagsamhet, anser jag! Ska försöka se till att de kommer i jorden, helst igår. Fast matte säger att det dröjer en dryg vecka till, av någon anledning. Suckjam.

   Radera
 2. Så trevligt med en Kotte! Men tror det är nog klokt att hålla sig lite på avstånd, taggarna är nog inte så kul.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, man ser ju direkt att det inte är någon stek, precis!

   Radera
 3. Måste jama att det är jamarns hyggligt av dig att dela med dig till Pigge. Vi hade ju besök av Igge i flera år och sen av hans ungar. Fast någon närmare kontakt verkar inte vara någon bra idé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En förutsättning är givetvis ständig påfyllning, annars är det tveksamt att min generositet håller i sig! Vi hade också en unge förra året, men den klarade sig inte länge. Och det var INTE mitt fel!

   Radera
 4. Vad kul med en söt kotte på besök! Hoppas han och hans kompisar håller sig borta från alla rishögar på torsdag, vi har hört att många blir uppeldade då. *sniff*
  Snällt av dig att dela med dig av maten.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där jag bor får man inte elda alls i trädgårdarna, och den stora brasan på stranden finns inte ännu. Den körs dit samma dag, eller dagen före, så här blir nog inga djur uppeldade. Så min Pigge kommer säkert tassa omkring här på fredag också!

   Radera
 5. Aha, ni har också en sån där Pigge på tomten. Det har blogghjälpen också. Den bor i garaget, fast blogghjälpen tycker den kan bo ute. Men den får mat också. Blogghjälpens katter tycker också det är bra att det finns mat utomhus. De tycker inte att Kotte ska ha allt, utan de tycker han kan få lite, men han får dela med sig ordentligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår Pigge får allt bo ute, för här finns inga alternativ, åtminstone inte så länge som växthuset är stängt på nätterna. Och det är självklart att kotten inte ska ha ALLT, det är ju trots allt MIN mat, fast utomhus!!

   Radera
 6. Tänk en pigge skulle vi gärna ha i trädgården! Så slapp matte döda sniglar.
  Så mysigt att det blev vår igen, har varit lite trött så snö och blöta. Ha en uuunderbar sommar kompis! Och hoppas husse kryar på sig

  SvaraRadera