Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!







fredag 7 september 2018

Vatten...eller vatten?



MUMS!


Människorna har synpunkter på att jag dricker regnvatten. Det är ju inte färskt?! För nu har det varit sommarvarmt och torrt igen några dagar. Därför får jag nytt vatten i skålen uppe på bron varje dag. Det vattnet ska jag dricka, tycker de. Struntar jag i. Jag jamar bara, att det vattnet är inte alls lika gott som det i hinken! Stor skillnad! Jag har dessutom två hinkar med regnvatten att välja på. Brukar smaka på båda. Jag börjar i hinken närmast ytterdörren. Sedan tassar jag till den som finns på motsatta hörnet. Det brukar bli ungefär lika många slick i bägge.

Nu hotar husse med att tömma hinkarna! Tycker inte vattnet ser trevligt ut längre? Så nu måste jag dessvärre hoppas på att prognosen stämmer som påstår att det ska bli regn i helgen. Men det räcker gott med en riktig regnskur, tycker jag. Huvudsaken mina hinkar blir fulla igen. Varför dricka kranvatten när man kan få regnvatten spetsat med allehanda nyttigheter? För det är väl därför det har så fin arom och smak?

Önskar alla en härlig sensommarhelg!


  



8 kommentarer:

 1. Det du jamar om kommer jag aldrig att få uppleva.
  Jag är helt hänvisad till vattenskålarna inomhus med färskt vatten.
  Jam, det ska visst komma lite ovanifrån så du får nog nytt friskt vatten igen.
  Idag har jag varit på marknad, nåjam, matte o jag satt kvar i bilen när husse var av o handlade.
  Matte spann som en katt när husse visade upp den nykokta hjortronsylten.
  Ha en lugn o skön septemberhelg med de dina.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske lika bra att du inte vet vad du går miste om? Men man vet aldrig, rätt som det är kanske du hittar regnvatten när du rastar människorna?
   Sån marknad är nog inget för katter. Hjortron får vara för mig, men husse har plockat många när han varit i norra landet.
   Önskar er också allt gottinför helgen!

   Radera
 2. Vi är innekatter men ibland tar matte in lite ’gammalt’ regnvatten till oss, det är såååå gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken snäll matte ni har! Kan bara hålla med, jag dricker mycket mer när det finns regnvatten tillgängligt!

   Radera
 3. Du ger ytterligare ett bevis på hur lite tvåbeningar förstår. Om det bara var vanligt vatten som hamnade i hinkarna hade det ju inte varit nån skillnad för dig, men nu är det ju REGNvatten! Hur kan man inte märka hur nyttigt det är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man verkligen fråga sig? Men det beror säkert på att jag aldrig sett dem själva avsmaka vattnet i hinkarna?!

   Radera
 4. Hmm ibland förstår de bara inte! Smakar ju ute så klart! Fin bild på dig tycker vi. Fortsätt njut av ditt regnvatten du och kanske en tugga gräs eller två! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, nu njuter jag för fullt av FÄRSKT regnvatten i hinken! Och gräs, tänk så mycket av den varan det finns nu. Brukar ingå i min frukost varje dag. Mums!

   Radera