Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 26 oktober 2010

Nyöppnad restaurang!

Idag har vi haft riktigt kalasväder. Den gula lampan har lyst hela dagen och värmt i pälsen. Till och med, att jag med god behållning kunde utöva en del meditationsövningar i min gräsgrop vid staketet mot grannen. 

Och apropå honom, idag upptäckte jag en nyöppnad restaurang på hans tomt! De erbjöd bara kötträtter, men det dög utmärkt. Efter att ha hämtat mat, (ja, det var självservering,) tassade jag iväg till grannen för att visa upp mitt fynd. Han befann sig nämligen ute på tomten och stökade med något så oväsentligt som att placera löv i en hög. 
Han uppförde sig då mycket märkligt. I stället för att bjuda in mig, och låta mig att som vanligt få äta i hans kök, skyndade han sig att stänga dörren! 

Nu är jag ju van att äta ute, till och med föredrar det, men tycker ändå att det var oartigt att stänga mig ute. Dessutom hörde jag att han senare sa till matte, att jag inte hade varit välkommen! Han kanske inte kände till att jag städar jättenoga efter mig när jag ätit? Det konstiga är ju, att maten han bjuder mig på, den får jag äta i köket? Inte mycket till logik!

För övrigt skulle det verkligen vara toppen att hitta en restaurang där ute som serverar färsk vitfisk. Förstår inte varför de är så få?

10 kommentarer:

 1. Men vad har hänt med grannen? Först öppnar han en restaurang på tomten, sen är du inte välkommen?? Eller var det kanske så att han tänkt bjuda dig på leverkorv och blev ledsen när du hade egen matsäck med dig?

  SvaraRadera
 2. Ytterst mystistiskt beteende. Man kan ju verkligen undra varför han gjorde på det viset när du får äta det han bjuder på inne hos honom. Jag tycker du borde kräva en förklaring.

  SvaraRadera
 3. KATTSON: Det tänkte jag inte på, jag kanske sårade honom? Hoppas han fortsätter bjuda på leverkorv ändå *orolig*

  SIPPO: Ska nog ta ett jam med honom i morgon. Om inte annat för att förklara att jag fortfarande hoppas på leverkorv. Med tanke på vad Kattson jamade, alltså.

  SvaraRadera
 4. Det där tycker jag var väldigt mystiskt. Kan han inte bestämma sej om du får äta inne eller inte? Han tycks ha problem med beslut....

  SvaraRadera
 5. Det låter onekligen mycket märkligt, att grannen stängde dörren. Undrar om han var rädd att lövhögen, som han så omsorgsfullt hade samlat ihop, skulle blåsa in? *funderar* Eller hade han målat golvet? Det är verkligen ett mysterium. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. MAYA: Ja, det här var en ny sida jag inte märkt förut. Han skulle väl bara visat tacksamhet över att jag hedrade honom med att visa maten? Tur att det var skönt väder att äta ute i!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Målat golvet...nä. Omsorg om lövhögen....fast det blåste ju inget? Och varför precis när jag kom med maten? Skumt är vad det är!

  SvaraRadera
 7. Vi som trott att han var så snäll.. Skumt!

  SvaraRadera
 8. MAX och MÅNS: Jag förlåter honom för den här gången. Bara han fortätter bjuda på leverkorv...

  SvaraRadera
 9. Han trodde kanske att maten var till honom och blev lite rädd att du bara skulle lämna den... Vem vet, de tvåbenta är konstiga ibland.

  SvaraRadera
 10. He-he, så kanske det var...som du jamar, de är konstiga. Rätt ofta, faktiskt!

  SvaraRadera