Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 31 augusti 2015

Tur på flera sättJag har avnjutit en riktigt lugn och skön helg. Till och med den skällande hunden på granngården har hållit sig borta. Alltså har jag haft litet större ytor att bevaka. Bakom Restaurang Pipiga Pilfinken, som har begränsad verksamhet så här års, har jag gjort en grop under staketet in till hundgrannen. Gropen är precis lagom stor så att jag tar mig igenom, men lyckligtvis har skällisen aldrig försökt utnyttja den. Om han vore litet framåt skulle han lätt kunna göra den stor nog med sina tassar. Tur han inte är den företagsamma typen!

Det är förmiddagarna jag ägnat åt allmän inspektion av de delar av mitt Område som varit åtkomliga. Då har mina människor fått klara sig själva. Men efter lunch har jag tittat till dem litet då och då. När de kommit ut, förstås. Inne har jag ju inte velat vara i det härliga vädret. Har följt med dem till trappan när de gått in, men artigt tackat nej till inbjudan att följa med. 

Fast igår tassade jag in tidigare än vanligt. Kände i magen att det var middagsdags. Och, gissa vad, vi fick en tvårätters meny! Först vitfisk, och sedan blötmat! Efter det var jag rätt nöjd med att vara inne, även om kvällen blev aningen längre än vanligt.


10 kommentarer:

 1. Låter verkligen som du haft en toppenhelg som avslutades med en festmiddag igår kväll.
  Förstår att skällisen håller sig borta nu, sommaren är ju snart slut o då blir det lugnare i dina kvarter.
  Själv har jag haft fullt upp med att hålla koll på två styck pigge-ungar som bor i våra bambubuskar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en ovanligt bra helg, måste jag jama. Den här veckan börjar väl aningen tråkigare, men jag försöker ändå få mesta möjliga gjort där ute. Och idag är det verkligen lugnt här, de sista tappra verkar ha gett upp i morse. Så nu blir det kraftigt utökade marker att ta tass om!
   Vad intressant med piggisar! Jag har inte sett vår på länge nu.

   Radera
 2. Det är verkligen tur att skällisen inte är företagsam, dom brukar ju annars gräva som bara den.
  Tvårättersmeny låter inte helt fel på kvällskvisten. Nomnom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det tur att den inte är grävglad, det är jag så tacksam för! Annars hade han säkert kommit och jagat mig, för han verkar inte gilla mig?

   Radera
 3. Ibland blir man ju lite trött på skällisarna för att de inte är lika smarta som vi katter. Men ibland har man ju nytta av deras oförmåga att tänka ut och företa sig saker. Tänk om skällisen fattade hur lätt han skulle kunna ta sig in på ditt område! Usch. Bra att det blev tvårätters igår. Kan det bli nåt att införa varje dag under hösten tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, DET var en förfärlig tanke! Tänk att aldrig kunna slappna av en sekund på sina egna ägor! Nä, jag tycker bara det är en befrielse att det bara är några helger till nu innan jag kan vara helt lugn ända till nästa sommar!
   Tyvärr blev det ingen tvårätters ikväll, men gissa om jag gärna skulle införa det på menyn?!

   Radera
 4. Så trevligt med två rätters middag, ska vi nog jama till matte också om, att vi får på helgerna som extra gottis. mjausan
  Låter jamans gott det däringa,'.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvårätters hoppas jag blir infört permanent här för alltid! Det var sååå uppskattat!

   Radera
 5. Har du grävt den däringa gropen alldeles själv? Imponerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man tar sig under på samma ställe nog många gånger blir gropen riktigt komfortabel till slut! Men lyckligtvis inte stor nog för skällisen!

   Radera