Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 10 mars 2016

Puff får vårkänslor och smiter emellan
Hej, det är jag, Puffen! Har fått såna vårkänslor att jag smiter in och lånar Gustavs blogg idag. Älskar ni också sol? Det tror jag nog. Gustav, han kan ju uppsöka sin hasselbuske och andra soliga ställen där ute. Mitt favoritställe är den här mattan inne i gästrummet. Det har tagit litet tid, men äntligen börjar solen lysa in där en rätt lång stund av dagen. Och den är varm!

Tänk att den tiden är här, när det blir mer och mer värme! Det betyder att jag kan tassa ut på altanen allt längre stunder. Har varit sparsamt med besök där under lång tid. Har mest kollat ett hörn där. Är helt säker på att det rör sig något bakom plankorna. Därför sitter jag där och vaktar några minuter varje dag. Snart blir det en mer heltäckande bevakning. Att ligga och sola och jobba på samma gång, så optimalt som det kan bli!


 

10 kommentarer:

 1. Hej Puffis, vi har en fin innätad uteplats där vi vistas mycket och håller ordning på möss? som bor under träplankorna. Vi kanske kan ge varandra tips om hur vi ska komma åt dem?!....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härom natten satt jag jamarlänge och vaktade, för det knaprade och knaprade. Men den rackaren vågade inte komma fram! Jam, har ni nåt tips tar jag tacksamt emot. Jag har inte lyckats fånga en enda mus i mitt liv, så tyvärr har jag dåligt med tips!

   Radera
 2. Hej Puffen,
  så fin du är där du ligger på mattan precis i solstrålen.
  Jam, är det inte för härligt nu när solen börjat komma o graderna börjat krypa uppåt lite.
  Skönt för dig att Gustav börjar vara ute mer o mer så du får vara ifred.
  Jaha, så du brukar också vara på altanen o spana.
  Själv är jag också på altanen (nätad) för jag är en innekatt.
  Idag har jag hjälpt matte att plantera penséer i krukor på altanen så det blev inte så mycket spaning.
  Jag kanske ska tillägga att matte skrämde fjäderkotletterna på flykten.


  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min altan är också nätad. Det är skönt, för altanen och huset är precis lagom stort för mig att ta tass om. Ännu är det mest korta stunder jag är där ute, men bara solen stannar kvar där litet längre så...Jam, gissa om jag tycker det är skönt att Gustav är ute mera! Mest skönt är det att kunna äta i lugn och ro.
   Dumt att skrämma iväg de goda stekarna, men du får kanske nya chanser i morgon?

   Radera
 3. Hej Puffisen! Kul att höra dig jama igen. Ja visst är det mysigt att ligga i solen. Hela förmiddagen lyser solen på vårt köksbord och då ligger jag nästan alltid där. Matte har ställt dit en lagom stor kattong dessutom så det är purrfekt, men ibland är det skönt att bara ligga och sträcka på sig ordentligt i solen utanför kattongen också.
  Tyvärr har vi inte så många muslingstips att bidra med eftersom vi alltid är inne.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kattong på köksbordet!? Du har uppfostrat matte väldigt bra, hör jag! Nu har vi aldrig sol på mitt köksbord, så det är inte aktuellt för mig. Men huvudsaken vi får njuta av del varma solen, finns väl knappt något mer avkopplande?

   Radera
 4. Vilken bra plats du hittat i ditt gästrum. Tror det kommer bli ännu bättre när du kan tassa ut en stund i solen. Ska bli intressant att få rapport om vad det är som rör sig bakom plankorna! Det kan bli en riktig rysare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, bara solen värmer upp stenarna där så, men än så länge föredrar jag mattan inne i värmen! Matte är rädd för att det ska komma in muslingar, men jag är inte det minsta rädd!

   Radera
 5. Det krävs en katts list för att kunna sola och jobba samtidigt. Hoppas du kommer på vem eller vad det är som lurar bakom plankorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. VAD vet jag nog, frågan är hur jag ska få dem att komma fram så vi får hälsa ordentligt???

   Radera