Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 21 mars 2016

Dags igenOm förra helgen var mest sova inne och litet ute, så har det varit precis tvärtom nu. Jag längtar ut hela tiden, även om det ska erkännas att en hel del tid tillbringas i växthuset. Igår övervakade jag matte när hon hängde saker i min hasselbuske. Ska nu föreställa en påskbuske? Mig kvittar det, huvudsaken är att jag får ha min meditationsplats orörd.

Idag hittade jag matte på en stol ute i solen. Blev jätteglad, och kände att jag för en gångs skull ville hoppa upp i hennes knä. Det är inte så ofta nu för tiden. Vi hade det så skönt, och jag blev kliad där jag ville bli det. Ända tills hon helt plötsligt började gräva i pälsen på ett illavarslande sätt. Jodå, en fästing satt fast på halsen. Otur för den att jag fått sprut i nacken, den mådde inte bra alls. Så dåligt som man kan må, faktiskt. Förmodligen får jag ställa in mig på noggranna inspektioner på kvällarna igen? Men vad gör det, bara den härliga värmen håller i sig?!


 

10 kommentarer:

 1. Men vad härligt! Knägos ute, låter riktigt bra! Synd att äcklisarna vaknat redan.nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så sällan jag vill knäsitta, jag gillar mest att ligga på husses mage. Men det är litet svårt där ute?

   Radera
 2. Det där var ju en premiär man inte gärna vill vara med om. Men själva undersökningen, när matte gräver i pälsen, låter skönt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är inget vidare när de sitter där och suger. Fast jag vet inte om det är så skönt när matte kör runt med fingrarna när hon letar efter den där? Och så vill hon att jag ska sitta alldeles stilla dessutom. Men vi brukar lösa det tillsammans!

   Radera
 3. Du har ju haft det jätteskönt i helgen, tur det, för nu i dagarna kommer väl alla skällisarna i husen intill dig.
  Nejfyjam, har dom äckliga varelserna vaknat allaredan?
  Får nog jama om det för matte o husse så dom kan kolla mig extra.
  Jag har sett både en fjäril och en humla idag.
  I o med din upptäckt och mina ovan så kan vi nog utbrista "Nu har våren kommit".

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de brukar komma till påsk. Eller, den, för det är den närmaste som besvärar mig.
   Och nu kommer de säkert på allvar, fästingarna, jättesugna på blod. Uschjam! Fjärilar har jag sett flera, men ingen humla än. Men nog är våren här, absolut! Härligt!

   Radera
 4. Usch för såna där kryp. Sippo brukade också få fästingar på sig. Det var rätt kul när dom låg i soffan och tittade på tv då husse såg en fästing. Han blev alldeles blek i ansiktet och försökte knuffa bort Sippo så han kunde hämta fästingpennan, men Sippo blev då ännu mer kelsugen. Hihihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst brukar de bli fart på människorna när de upptäcker fästingar, det är min erfarenhet också. Allt annat får vänta. Men på er altan kommer nog inga fästingar, förhoppningsvis!

   Radera
 5. Så härligt det låter med ditt uteliv - vi kommer ju inte alls ut lika ofta, utan får nöja oss med trappan :-) Men de där fästingarna kan man ju klara sig utan... Hoppas de låter dig vara i fred så du kan njuta riktigt ordentligt vid din hasselbuske/påskbuske!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trappliv är nog inte alls då dum ersättning, inte minst för att fästingar säkert ratar den miljön? Man kan undra varför de ska finnas? Fast när det kommer till att njuta vid hasselbusken struntar jag blankt i dem, de ska inte få förstöra för mig!

   Radera