Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 3 mars 2016

Tankar i mitt spaningsfönster
Det här är mitt absoluta favoritfönster. Människorna har förstått det, och sett till att jag har gott om plats att sitta på, och en slags pall nedanför. Då är det enkelt att komma upp och ner. Nog kan jag hoppa, men när den nu finns, är det faktiskt rätt skönt.

Jag kan sitta i fönstret länge. Någon timme är inga problem. Ibland får jag syn på något spännande, och fokuserar föremålet noga med blicken. Ibland kommer matte och undrar vad jag tittar på? Hon brukar försöka upptäcka det, men naturligtvis ser hon ingenting, bara den gamla vanliga stranden.

Just idag hände inte så mycket. Jag såg människor passera. Några med en eller flera hundar, som svansade omkring, både före och efter. Sittande i fönstret följde jag dem med upphöjt lugn. Det är skönt att kunna känna sig trygg.


  

12 kommentarer:

 1. Att kunna sitta i fönstret och bara spana är jamars rofyllt.
  Och att vara trygg är det allra bästa som finns.
  Då mår man bra.
  Själv har jag också tagit det lugnt idag.
  Imorgon efm ska mina människor ner till din ort, men jag stannar nog hemma o sover istället.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Man kan sitta utan att behöva oroa sig, eller titta bakom sig.
   Du gör klokt i att stanna hemma och sova, gissar att de ställena dina människor ska till inte är särskilt kattvänliga?

   Radera
 2. Du är så fin! Visst är det härligt och ibland spinnande att bara sitta sådär, tur att vi har kloka människor som förstår lite grann i alla fall...Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack! Jo, det har tagit några år att uppfostra dem, men litet resultat har det blivit i alla fall!

   Radera
 3. Katten Svens matte3 mars 2016 kl. 19:23

  Gustav! Vilken otrolig klokhet och livserfarenhet du utstrålar på dagens bild, så fint att titta på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tackar jag för! Med mina snart sjutton år får jag väl jama att jag besitter en del erfarenhet, och klok det är jag också förstås! Precis som alla katter!

   Radera
 4. Visst är det bra med lite klätterpallar här och där när man börjar bli en mogen katt? Det har blogghjälpens Viktor också. Själv behöver jag inte sånt ännu, men den dag det är dags hoppas jag mina människor skaffar såna till mig. Då vill jag nämligen också kunna sitta och bevaka området utanför mitt hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bekvämt att slippa de höga hoppen, det måste medges. Fast jag gör fortfarande eleganta hopp från fåtöljen till klöstunnan! Och jag väntar och hoppas, precis som du, att dina människor snart dyker upp!

   Radera
 5. Visst är det skönt att kunna sitta inne i värmen och tryggheten och titta ut? Speciellt när det är blött och kallt ute. *ryser*
  Vi har ju dessutom en kattsäker uteplats, så vi brukar även kunna sitta där och spana i trygghet. Oftast i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har stor tur som har varma och torra hem att sitta i! Att sitta i fönstret när regnet smattrar är riktigt skönt! Jo, jag vet att ni har en jamarfin uteplats. Hoppas att värmen kommer snart så ni kan vara där också!

   Radera
 6. Visst är det härligt med ett spaningsfönster som är inrättat så som man vill ha det. Vi ligger i en ständig fejd med matte om detta, för vi vill ha bort ALLA blomkrukor i ALLA fönster, så att alla blir spaningsvänliga. Men matte envisas med att ha några blommor kvar och då går det som det går... :-)
  Vi önskar dig en riktigt god spaningshelg!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bryr mig inte så mycket om de andra fönsterna. Det är stranden jag vill spana på. Ditåt har jag två fönster, det jag sitter i, och så på kontoret. Där kan jag sitta på skrivbordet, och det är också bra. Men bäst är sängkammarfönstret, det bara är så.
   Har sett att er matte har självvandrande blomkrukor, och då får hon som jamat skylla sig själv!

   Radera