Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 23 augusti 2016

Skator? Nej, tack!


Här ligger jag under min hasselbuske på eftermiddagen.
Inte ett orosmoln finns, varken på himlen eller nån annanstans. Annat var det på förmiddagen.

Jag hade i vanlig ordning tagit mig över staketet till min favoritgranne. Nu för tiden ser jag honom nästan aldrig, men jag fortsätter bevaka och hålla efter hans tomt ändå. Låg där på gräsmattan, ja, man måste ju ta rast emellanåt, eller hur? Då kom det fyra skator ut ur en närliggande buske, med siktet inställt på mig! Vad gör en klok katt då? Beger sig skyndsamt därifrån, förstås! I en sån situation är det inte läge att spela Allan, kan jag jama!

Så jag före, med skatorna hack i tass efter mig, upphetsat kraxande. Nådde mitt staket, och det var länge sen jag tog mig över med den farten! När jag kommit in på min egen tomt tyckte de visst inte att det var lika spännande längre? För säkerhets skull fortsatte jag ändå, och lade mig precis utanför min dörr.

Jag tror att det inte kan finnas något mer läkande för själen, än att få ligga i solen under min hasselbuske? 

10 kommentarer:

 1. Vilken dramatik men med din livserfarenhet löste du ju situationen som den erfarna säkerhetskatt som du ÄR! Väldigt snällt att du fortsatt att se efter området på din grannes tomt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag glömmer aldrig när jag ganska nyligen flyttat in här och blev attackerad av ett gäng skator. Då kom matte och räddade mig. Vill jag aldrig uppleva igen! Så mycket gott jag fått hos grannen, vi var ju bästa kompisar förut. Hans tomt eller min tomt? Det kan man ju diskutera?

   Radera
 2. Tvåbeningarnas ordspråk "bättre fly än illa fäkta" passar som tass i handske här.
  Tycker också att det är omtänksamt av dig att vakta o inspektera din grannes tomt även om du inte ser honom längre.
  Idag har det varit skönt o lagom varmt så jag förstår att du legat under din hasselbuske o filosoferat i lugn o ro utan att störas av myggan.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att slåss med en annan katt är inte kul, men nödvändigt ibland. Att slåss mot fyra skator, nä, så dum får en katt inte vara!
   Jag brukar vara över på granntomten minst en gång varje dag. Det är litet dumt att staketet har blivit högre det senaste året? Får de snart göra något åt, tror jag.
   Visst har det varit härligt idag?! Lugnt, varmt och ostört, helt perfekt!

   Radera
 3. Otur med skatorna, kompis, men du visste ju precis hur du skulle tassera situationen. Hoppas det blir skatfritt nu så att du kan njuta av friden under din buske.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, skatfritt kan jag nog knappast hoppas på, inte så länge som restaurang Pipiga Pilfinken är igång. Men de kan gott hålla sig där och låta en fridens katt få vara ifred!

   Radera
 4. Skator är ena elakingar. Bra att du sprang hem.
  Ser jättemysigt ut där du ligger under din älskade hasselbuske ❤

  🐾 Nosbuffar ^_~

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dubbelt fyjam för skator! Det har kommit alldeles för många hit, några år har vi inte haft en enda. Hoppas de flyttar nån annanstans!

   Radera
 5. Så fin bild på dig! Det är verkligen så livet ska vara, att njuta i solen under en buske! Skator är riktigt läskiga. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jam, det här är i alla fall mitt bästa sätt att njuta!

   Radera