Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 24 augusti 2016

Lisa: Får man göra så???


Igår kväll var jag mycket upprörd och besviken på mattes
Får man verkligen göra så???
beteende. Jag hade varit ute på altanen och till min enorma lycka fått tag på en fjäderkotlett! Tänk att den kunnat ta sig in igenom de små maskorna i nätet?  Min lyckodag! Tog in den för ytterligare behandling. Stort misstag! Matte fick syn på mig när jag sprang omkring med bytet och funderade på mitt nästa drag. Hon blev litet undrande varför jag inte brydde mig om Gustav, som nyss kommit in? Så hon följde efter mig in i vardagsrummet.


Jag hade precis lagt ner min fångst på golvet för närmare beskådande, men förstod blixtsnabbt att hon tänkte stjäla mitt byte?! Alltså lyfte jag upp det igen. Sen vet jag inte riktigt hur det gick till, men jag kan jama att mina misstankar tyvärr var helt korrekta! Hon helt enkelt snodde kotletten från mig! Sen försvann hon ut. Förmodligen för att kalasa på den själv? Man kan bli frustrerad för mindre.

Och när jag ändå är igång och klagar på matte kan jag berätta att hon ibland stänger in sig på toaletten!!? Får man verkligen göra så? Hur ska jag då kunna komma in där?

Här behövs minsann uppfostras i både det ena och andra.
 

14 kommentarer:

 1. Lisa, du har HELT rätt i alla dina antaganden. Det står i kattlagen att infångat byte naturligtvis tillfaller katten och mattar och hussar får inte låsa in sig på toaletter!! Punkt slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan tycka att det är så självklart att man inte ska behöva påjama det? Bra att jag får stöd för mina klagomål, tyckte själv att de var mer än berättigade!

   Radera
 2. Vi har ju tidigare haft positiva tankar om matte, men det är klart att nu börjar vi undra lite. Kan det helt enkelt vara så att matte börjar få lite svårt att fånga byten själv och därför tog ditt? Toadörrar får absolut inte stängas! Det vet väl varenda tvåbening?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, inte vet jag vad jag ska tro? Klart, hon är ju inte på långa, långa vägar lika alert som jag. Men ändå? Nä, jag hade svårt för att förlåta igår, det hade jag.
   Ibland PASSAR DET SIG inte att ha öppen toadörr, påstår matte. Säg ETT ENDA skäl, jamar jag! Jag blir ju JÄTTELEDSEN av att sitta utanför!

   Radera
 3. Stal hon ditt byte???? Så får man inte göra! Tyvärr gör matte likadant här om vi har fått in gul/svart randiga småkotletter, matte kallar dem getingar och vi blir lika jamarsura varje gång.
  Stänga toadörren får man inte heller göra! På den punkten har vi faktiskt lyckats uppfostra matte så hon låter den vara öppen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att stjäla är förstås jättefult! Jag som var så stolt när jag tassade omkring med den! Geting vet jag inte riktigt vad det är? Men jag förmodar att matte skulle knycka den också om jag lyckades fånga en?
   Jag har också kommit så långt att toadörren får vara öppen när matte är ensam. Men det verkar betydligt knepigare när det finns andra människor här? Får jobba vidare på det.

   Radera
 4. Men vad är det du jamar?! Stal matte ditt egenfångade byte?? *upprörd* Samma sak hände mig en gång när en liten fjäderkotlett hade landat i mina tassar. Man kan ju tycka att våra människor kunde jaga sitt eget käk istället för att sno från oss.
  /Viska, också missförstådd jägare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var RIKTIGT upprörd igår kväll, kan jag jama! Jamarns oskick, alltså, att sno andras jaktbyten! Det enda hoppfulla är att kotletten verkade repa sig sen, så har jag tur kommer den tillbaka till mig!

   Radera
 5. Saknar ord för din mattes beteende.
  Men som dom andra påjamar, mest troligt tog hon den för att hon inte själv klarar av att fånga några egna byten.
  Frågan är ju, vad skulle hon med den till?
  Lite för liten för en middag enligt mig.
  Toadörrar får ALDRIG stängas.
  Hur skulle vi i så fall kunna rädda våra tvåbeningar om dom trillar ner i det stora vita hålet?
  Ikväll har jag varit o tassat på stranden o på klipporna.
  Jamars vad fint det var där nere o lugnt o skönt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tills igår trodde jag faktiskt jag kunde lita på henne? Så mycket som man kan lita på en tvåbening, förstås. Men nu har jag lärt mig att jag måste vara försiktigare om jag har turen att få in fler kotletter på altanen! Med tanke på att matte inte ens äter kött, är frågan extra relevant varför hon tog den? Somligt kan man aldrig förstå.
   Har fått massivt medhåll angående toadörren. Ska ta med det i min uppfostran!
   Visst har det varit en härlig kväll!? Det tycker jag med, fast jag bara får vara på altanen.

   Radera
 6. DET känner vi igen, några gånger har det kommit in en fjäderkotlett på altanen och vi har lyckats få tag i den! Det är riktigt gement att inte få behålla den! Grattis till fångsten i alla fall! Och så det där med att stänga in sig, ja det är ett oskick helt enkelt, prova att krafsa ordentligt på dörren och jama ynkligt och ihållande! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ni, jag har provat både att krafsa, låta ynkligt och låta argt, men inte har det haft någon effekt? Ibland är det svårt att uppfostra!

   Radera
 7. Det är inte lätt för en liten Lisa. Bättre lycka nästa gång.
  Toa dörrar ALDRIG NÅGONSIN vara stängda!
  OM matte envisas, så KRÄV en lucka i dörren. Då kan du komma och gå som du vill!

  🐱 Tröstebuffar ❤

  SvaraRadera