Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 13 november 2012

Sån är jagInget för mig...

I torsdags berättade jag om mitt icke-intresse för skåputforskande. Idag ska jag jama om något annat jag aldrig gör: Kryper in i något för att sova. Inte inne i mitt hus i alla fall. Ute har jag min lilla koja, men den räknas inte. Den är ju mitt regnskydd.

Inomhus sover jag enbart i friläge. Piff kryper in under överkast och madrasser. Puff sover nästan alltid i någon av sina två igloor. Jag vill ha rymd omkring mig. Fri sikt åt alla håll. Någon gång har matte skojat, och lagt en filt över mig. Såna skämt uppskattas inte! Kryper genast ut ur fällan.

De flesta katter är kanske som Piff och Puff. Men nog finns det väl en och annan Gustav också?

20 kommentarer:

 1. Vi gillar variation, ibland är det skönt att krypa in i igloon och ibland är det skönt att ligga bredvid matte eller husse men ändå en liten bit ifrån, eller på deras ben eller bland tvätten..Skönt att inte alla tycker lika dant om allt.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att ni är som de flesta katter? Det är kanske mera ovanligt att aldrig vilja krypa in i något. Men nån ska vara ovanlig också!

   Radera
 2. Smulan kan få för sig att sova i igloon ibland, men mest är hon som du...
  Det är bara PÅ som gäller, aldrig UNDER :)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Återigen märker man hur lika du och jag är. Jag är inte alls mycket för att bli nedbäddad eller begravd under någon slags filt. Nej, det ska vara fri rymd så man har full koll på läget. Tindra däremot, hon kryper gärna ner under madrassen, eller nån annanstans och sover.
  Vänta förresten, i förra lägenheten så älskade jag ju att ligga i klädskåpet, men inte nu längre. Mystiskt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis! Visst är det viktigt att direkt ha koll på läget om något händer?! Vad ser man under en filt? Eller igenom sidorna på en igloo?
   Det där med klädskåpet var ju mysko?

   Radera
 4. Jag har en igloo , men den vägrar jag att ens peta på med tassen !
  Lägger mig gärna under täcket i mattes eller husses säng förutsatt att ingen av dom redan ligger under täcket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ens peta med tassen? Det var värst! Jag har nog nosat litet i öppningen nån gång. Men tassa in där? Aldrig! Förresten stinker det Puff om den. Och en annan stinker Piff. Nä ,fyjam!

   Radera
 5. Klart att det finns en och annan riktig ka... jag menar en och annan Gustav också! Hur kan någon sätta sig i den situationen att man är infångad i nåt, utan sikt? Tänk om till exempel favoritgrannen skulle komma på besök med en stor leverkorv och du låg under ett täcke och varken hörde, såg eller kände lukten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ryser ju över hela pälsen när jag läser ditt hemska exempel! TÄNK om det skulle hända! ALDRIG att jag någonsin kommer krypa in under något täcke!

   Radera
 6. Vi är nog som dig Gustav, vi vill oxå ha öppet omkrng oss när vi vilar oss, fast Sessan vill gär na gömma sig under ngt när hon villar. Kanske känner hon sig frusen?
  *funderar*
  Men vi andra här hemma vill ha uppsikt över vad som händer runt oss.

  Tass tass

  SvaraRadera
 7. Hmm, jam. Du e klok som en... katt:-) Gustav. Infångad vill man ju inte bli.
  Själv ligger jag gärna i min Igloo. Den är lagom placerad så jag har uppsikt över rummet och med ett skutt är jag uppe i mitt spanarfönster. Ryggen mot väggen så inget kan överraska mig där. Men annars ligger jag helt öppet, gärna lite upphöjt som i fåttöljen eller soffan. Till och med i sängen vill jag vara otäckt men omgärdad av husse och mattes armar och kuddar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där skiljer vi oss åt litet, alltså. Annars är vi ju så lika i mycket. Men jag har aldrig velat krypa in och sova i något. Men du gillar ju sängen också, precis som jag!

   Radera
 8. Här är vi olika alla tre. Jag (Yama) gillar att krypa in i saker och lägger mig gärna under madrassen eller i tvättkorgen. Vilde vill ha fritt omkring sig. Han ligger antingen i sin hängmatta på elementet eller på ryggstödet på soffan. Ibland ligger han i fotändan av sängen.
  Tassa vill ha det bekvämt och ligger på egen kudde både i soffan och sängen. Eller också ligger hon i fåtöljen. Men aldrig övertäckt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tassa och jag verkar ha precis samma inställning till det här. Vilde är ju ungefär lika, men jag tycker nog att ryggstödet på soffan inte låter lika bekvämt som I soffan? Jag är inte så mycket för smala sovplatser, kom jag på nu.

   Radera
 9. Jag är som du, gillar att ha fri sikt, även när ögonen är slutna :-) Mattes säng, lådan med julsaker, korgar, kattonger och nya tvättkorgsmysplatsen är favoriterna.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvättkorgsmysplatsen är en riktigt klurig uppfinning av din matte. Fast lådan med julsaker? Hmm, känns den inte aningen stickig under magen? Åtminstone i min ligger en hel del icke-mjuka prylar.

   Radera
 10. Kajsa sover gärna under täcket eller i en koja. Eller i tvättkorgen. Maurice ligger antingen mitt på en kudde eller under en filt. Eller bakom kuddarna i sängen. Eller på elementet. Eller i fönstret. Eller på skrivbordet. Man måste ju ha koll på vad illlie pysslar med, därför får man flytta runt lite.
  nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen med mina vanor där, alltså. Maurice var nära, men "under en filt", nä, det är otänkbart för min del!

   Radera