Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 1 november 2012

Då upptäckte hon...


Igår kväll smög jag in litet försiktigt. Skyndade mig till matskålen. Slukade snabbt en rejäl mängd bitar. Snabbade mig sen iväg till min sovfåtölj. Detta trots att husse låg i soffan, och att jag alltid brukar ha hans mjukmage som förstatassval när det gäller sovplats.

Denna ändring gjorde matte aningen misstänksam. Fick en strålkastare rakt i nyllet. Då upptäckte hon dem. Mina krigsskador. 

Ja, vad ska jag jama? Ni vet ju hur jag är. Knappt något kan hetsa upp mig här hemma. Man kan göra nästan vad som helst med mig, utan protester från min sida. Men...inkräktare! Jag blir bara alldeles tokig av att se nosen av någon. Och det gjorde jag igår kväll. 

Det blev en rejäl batalj. Rackarns så vassa klor och tänder han hade! Måste erkänna att han åsamkade mig en hel del skada. Matte påstod att hon aldrig sett mig så blodig, men hon överdriver alltid. Jag satt i alla fall stilla på en stol hela tiden hon blötte ner mig på huvudet och örat. Jag skulle aldrig jama det högt, men det var faktiskt rätt skönt. 

Hoppas nu bara att mitt försvar var kraftfullt nog för att vara avskräckande för ytterligare intrång.
  

14 kommentarer:

 1. Ojjj, vet du om den andra katten lever? Och i så fall: hur skadad är den? Antar att den fick vad den förtjänade när den gjorde intrång på ditt revir. Varje katt borde ju veta hur det går då.

  SvaraRadera
 2. Matte har ställt samma frågor, men inte jamar något om det. Han fick väl skylla sig själv, när han trampade in här? Hon tycker också litet SYND OM den andra katten? Självklart inget jag kan injama i. Mitt Område är MITT Område. Punkt.

  SvaraRadera
 3. Men Gustav då, då är väl inte allvarligt skadad? *orolig*
  Hoppas att den andra kissen inte blev för svårt skadad och att han fattar att hålla sig borta från ditt revir i fortsättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaam, äschdå, inte är jag allvarligt skadad, det kom bara litet blod. Idag har jag mest vilat och återhämtat mig, för det har regnat hela dagen. Snart är jag alldeles hel och fin igen. Hur det gick med den andre hade jag inte tid att kolla. Hoppas också han inte visar nosen här igen.

   Radera
 4. Klart man vill slicka sina sår lite diskret sådär..men ändå bra att matte såg så att du inte får någon infektion eller så. Var rädd om dig.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var rätt slut när jag kom in också. Det tar på krafterna med försvarsarbete. Och jag insåg nog själv att det skulle bli svårt att på egen tass bli ren igen.

   Radera
 5. Jag undrar också hur skadad den andra katten är ?!
  Men det är klart att man måste få försvara sitt revir !
  Tror nog att han är klok nog att hålla sig borta från DITT revir hedanefter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både matte och jag hoppas han håller sig borta. Igår kväll var han i alla fall inte här. Hoppas bara han har någon människa att bo med, annars finns säkert risken att han försöker komma hit igen. Och det GÅR ju bara inte.

   Radera
 6. MEN Gustav, hoppas du inte blev alltför skadad iaf.
  Hoppas andra kissen inte heller fick några hemska skador.
  Du måste ju jama iaf, att ditt område är DITT område, eller hur jam.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Jag MÅSTE få jama ordentligt att detta är MITT. Allt annat kan jag tolerera, men INTE inkräktare. Helt omöjligt.

   Radera
 7. OOOOOOj, vad många blodiga kompressor. Och Bezzie som darrar bara hon ska klippa klorna.

  Men Gustav - du måst börja tänka på din lugna pensionering snart och inse att ungdomen kanske ska ta frontlinjen. Du borde bara behöva bidra med goda råd och strategiska planer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, det finns ju bara jag här! Ute i alla fall. Nä, pensionärslivet får anstå tills jag blir gammal. Jag kan ju fortfarande lätt och galant hoppa över det höga staketet till grannen!

   Radera
 8. Va!!! Inkräktare???!!! Är de inte kloka??? Vet de inte vem Kung V Gustav är???! Att de VÅGAR sätta en tass, ens nosa på ditt område! Skandal! Men vi tror nog att den där inkräktaren finns i smådelar nu, en de i varje landskap... I alla fall så kan vi inte tänka oss att han vågar komma tillbaka!
  nosgos å tröstegottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr finns (fanns) det någon stackare som inte var insatt i de lokala förhållandena. RIKTIGT så illa att han bara blev smådelar var det nog inte. Fast matte har tittat litet efter honom, hon är orolig för att han ska vara utan människa. Dessvärre har jag inte lust alls att dela med mig av mina.

   Radera