Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 28 november 2012

Eländiga fästingar och beska piller


Nu, när det är slutet av november, ska väl fästingarna ha gott och lagt sig? Fast det är fortfarande plusgrader här, så jag ska behålla min Skudo-medaljong litet till. I över åtta månader har jag haft den på mig. Totalt har jag haft ungefär åtta fästingar på hela tiden. Det är förstås omöjligt att veta om de varit fler utan Skudon? Men det har varit skönt att slippa Frontline hela sommaren. 

En av de sista (?) fästingarna för i år skänkte jag till matte. Eller skänkte och skänkte, jag kunde väl inte hjälpa att den kilade över till henne när jag satt i hennes knä? Dessutom, om man ska välja på om matte eller jag ska äta medicin för att den dumma fästingen sprutade in något olämpligt, så väljer jag helt egoistiskt matte. Tycker det ser ut som om hon har lättare att svälja de där pillren än jag har? Och hon gör det helt frivilligt, utan tablettspruta! 

För min del tycker jag att tablettutspottning är den sport man ska bedriva när man pådyvlas medicin. Utmaningen ligger i att gömma tabletten i munnen utan att den hinner smälta, och sedan spotta ut den på ett så bra gömställe som möjligt. Då gäller det att vara fokuserad, och ha koll på sekunderna!

12 kommentarer:

 1. Det kan ju vara lite känsligt att tycka att man föredrar att matte tar fästingmedicinen framför att man själv gör det, men du ser väl till att matte inte läser det här inlägget? Jag menar, tassen på hjärtat, de har ju ändå inte förstått hur äcklig sån där medicin är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar inte bekomma matte ett dugg att stoppa in tabletterna i munnen. Måste vara något fel på smaksinnet? Men det är väl som med alla andra sinnen de har, bara utvecklade på ett försöksstadium?

   Radera
 2. Jam tror absolut att det är lättare för din matte att ta alla dumma fästing-piller.
  Tablettutspottning kanske kan bli en gren i OS? Du och jag kommer sopa mattan med alla konkurrenter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, du är också skicklig i den här grenen? Även om vi inte får så många träningsmöjligheter verkar det som om vi helt naturligt har fallenhet för denna sport. Självklart ska det vara en OS-gren!

   Radera
 3. Men fyjam har dom där eländiga djuren inte gått i idé än ??!!
  Håller med Sippo om att kan inte tablettutspottning bli en gren i nästa CATolympics *fniss*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas de har gjort det nu. Det måste ju gå en tid innan man vet att fästingen var av den dumma sorten. Det var i början av oktober matte blev biten.
   Tablettutspottning tror jag kommer få många hugade deltagare!

   Radera
 4. Tack för tipsen när det gäller att spotta ut tabletter, de ska vi ta vara på! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller verkligen att vara smart, så våra människor inte upptäcker oss. Ingår i sporten, förstås.

   Radera
 5. Mjau, vi har ingen chans att spotta ut ngn meducin som matte stoppar i oss OM det skulle hända, för hon håller ihop munnen på oss och stryker under halsen oxå, så vi kan inte komma undan med att spotta ut ngn meducin, *Suckjam* Hur vi än gör så funkar det inte att spotta ut det däringa äckliga som hamnar i munnen på oss. Tänk om vi skulle göra detsamma med våra mattar/hussar, men dom tar ju sin meducin utan att det påverkar dom. Konstiga dom är.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådär gör matte också, och då blir det förstås ÄNNU mera sport att klara av det! Nu var det ett tag sedan jag kunde träna på det, men jag vet att jag kunde förut.

   Radera
 6. Tablettutspottning var mamma Babsan expert på. Vi har däremot aldrig behövt lära oss det.
  Då vi aldrig varit sjuka och aldrig haft några fästingar heller.
  Vilken tur vi har som bor i en del av landet där det inte finns så mycket såna där otäcka kryp.
  NosGos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att ni inte behövt lära det! Det är förstås det allra bästa. Och att slippa såna här elakingar är väl belöningen för allt kallt ni måste stå ut med!

   Radera