Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 5 november 2012

Jag är miljövän


Det passade bra att denna helgen var en särskild ljuständarhelg. Så grå och mörk. Mycket blött i luften. Med andra jam har jag haft gott om tid att avsätta för matte och husse. Vi har tänt ljus och pratat om människor och katter som inte syns längre. Själv har jag inte träffat någon av dem. Men det är många kompisar här i blogghuset som inte finns kvar längre sedan förra året. Det är dem jag har tänkt på, i mattes knä, framför ljuset. 

Litet utetid har det blivit ändå. Måste kolla så inkräktaren håller sig borta. I det jobbet ingår naturligtvis att markera mina gränser på ett naturligt sätt. Det är ett evighetsgöra, eftersom markeringarna ständigt måste förnyas. Men jag använder i alla fall miljövänlig spray, helt nedbrytbar och naturvänlig.

I lördags hälsade min favoritgranne på. Den här gången fick han och husse titta på bollen i teven för sig själva. Jag låg i husses säng och hade det så lugnt och skönt. Min favoritgranne är verkligen just en favorit, men när det kommer till bolltittande tycker jag han blir onödigt oberäknelig. Har svårt att sitta stilla, och skriker för mycket. Men jag ledsagade honom i alla fall hem sedan, när bollen rullat färdigt.

 

12 kommentarer:

 1. Förstår att du ständigt måste förnya markeringen av dina gränser. Trots detta hann du tänka på dem som inte finns kvar hos oss ännu. Det var fint av dig och säkert en tröst för matte också att du låg i hennes knä. Kan inte tänka mig att bollar kostar så väldigt mycket, så det vore väl mycket bättre om alla fick var sin boll på planen så slapp de bråka om en enda. Har förstått att det är den där enda bollen som orsakar skrikande hos vissa tvåbeningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Särskilt när det regnar så mycket är det extra viktigt med underhållningsarbetet. Men det är bara att kämpa på. Jam, jag fattar inte vad som tar åt grannen när han ser bollen. Känner inte igen honom alls? Var sin boll tycker jag låter bra, så jag slapp oväsendet här.

   Radera
 2. Jag är tacksam för att att husse inte kollar på den där rullande bollen. Han blir alldeles för lätt upprörd och det är inte bra för honom. Jamarns hyggligt av dig att se till så att grannen kom hem ordentligt. Securi-tass sviker aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte det är bra för grannen heller att hålla på så där. Det är skönt att kunna hålla sig på litet avstånd åtminstone, så behöver jag inte bry mig så mycket. Eskorttjänst ingår absolut i mina åtaganden!

   Radera
 3. Det är inte bara framför TV:n som tvåbeningar kan bete sig konstigt när det är fotboll. Vi bor alldeles nära en fotbollsarena, där både lokala derbyn och landskamper brukar spelas. Då börjar oljudet tidigt, långt innan matchen! Alldeles vanlig publik har vi inget emot, men så finns det heja-på:are som kastar smällare som gör ont i våra öron. Nu ska vår grannarena stängas, och matcherna spelas på en nybyggd som ligger längre bort från oss. Det ska bli riktigt skönt, faktiskt. Förstår att du vid just de där tillfällena väljer husse säng framför favoritgrannens knä. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smällare också!!?? DET slipper jag åtminstone! Förstår att ni längtar efter att få slippa såna. Om jag jämför med smällare är ju grannens ljud bara en tyst vindil. Stackars er...smällare...*ryyyser*

   Radera
 4. Ibland behöver man lite tid för att minnas. Det är stil på dig Gustav när du följer grannen hem.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar faktiskt rätt ofta tassa med honom, ibland bara en bit, ibland hela vägen. Det beror nog litet på hur mycket han pratar med mig.

   Radera
 5. Så jamars snäll du är Gustav, som tassar med din granne hem, efter att den däringa jamars skönt.
  Det är bra oxå att du kan kolla samtidigt att han verkligen är hemma då, så han inte kommer tillbaka igen samma kväll, Fniss

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju också en aspekt, har aldrig ens funderat på "risken" att han skulle komma tillbaka. Men det är klart, några timmar sådär är nog rätt lagom.

   Radera
 6. Förstår att det blev lite för tvära kast mellan kontemplerandet framför ljusen och bolltittargapandet. Snällt av dig att trots detta följa din granne hem. Men han är ju vad jag förstår en hygglig prick, det är bara när bollandet ballar ur som han blir konstig. Alla har vi våra svaga sidor - ta mig till exempel, jag blir som galen om matte blir försenad med middagen...
  Tassklappar

  SvaraRadera
 7. Jamen, försenad middag eller boll? Nog vet jag vad som VIKTIGT och vad som inte är det! Försenad middag kan ju innebära avsevärda hälsoproblem. Men vad spelar det för roll om en boll hamnar i ena eller andra målet?

  SvaraRadera