Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 26 november 2012

Pälsförstoring?


Jag har haft en riktig dåligt-väder-helg. Allra uslast var det i går. Massor med både blött och blåst. Gjorde misstaget att kräva utsläppande på eftermiddagen. Just då var det torrt i luften, så optimistiskt tassade jag iväg en bra bit bort. Det var inte smart. 

I evigheternas evighet vräkte det sen ner. Att tänka på att ta sig hem var uteslutet. Matte var förstås ute och ropade massor med gånger, men inte ville jag riskera att bli dränkt, heller? Till slut lyckades jag förstås ändå ta mig hem. Sedan höll jag mig inne resten av kvällen.

Mycket soffliggande nu, det blir det. Har ni också märkt att sånt har en pälsförstorande effekt? Själv har jag inte funderat så mycket på saken, men matte har påtalat det. "Nu ska du få annan mat, Gustav" har hon sagt. Tydligen ska den här maten få stopp på utvidgningen. Jag tror inte jag bryr mig så mycket? Torra kulor som torra kulor. Huvudsaken jag får behålla min goda blötmatsfrukost. 

14 kommentarer:

 1. Du har rätt i att torra kulor är OK oavsett om tvåbeningar kallar det dietfoder, utomhusfoder, kattungefoder eller annat. Bara inte matte får för sig att röra din lagstadgade blötmatsfrukost. I så fall får vi bloggkompisar mobilisera! Lita på oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puh, så skönt att veta att jag har vänner att lita på! Ska uppmärksamma matte på detta, så hon inte får för sig nånting!

   Radera
 2. Klart att du inte kommer rusande mitt i regnet heller. Vem blir blöt frivilligt??
  När det börjar talas om annan mat så brukar jag bli lite orolig. Lajt-foder smakar nämligen inget vidare. Hoppas att du får ha kvar din blötmat iallafall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. LITET blöt kan jag tänka mig, men inte dränkt! Jag tycker att lajtfodret är ungefär som det andra. Får duga om jag inte skaffar egen mat där ute. Och blötmaten får under inga omständigheter tas bort! *bestämd*

   Radera
 3. Ska du också utsättat för dietmat nu? "Suck" Vi är ju lagom som vi är! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. *suckjam* Det är samma visa jämt så här års. Sen när det blir sommar klagas det på att pälsen är för liten! Det är ju som ni jamar, vi är ALLTID lagom!

   Radera
 4. Några fakta:
  1. Blött gör att saker krymper.
  2. Matte vill krympa din päls.
  3. Hon ger dig TORR-kulor.

  Är det bara vi som inte får detta att gå ihop? Mer blötmat, kanske? ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde just tänka mig det. Om någon skulle kunna komma något så genialiskt så var det förstås ni!! Tre ovanligt kloka hjärnor, fulla av uppfinningsrikedom! Tänk att ingen fattat detta självklara förut?

   Radera
 5. Suck, här händer samma sak med pälsen. Som tur e säger varken matte eller husse annat än att jag e precis lagom och alldeles perfekt för min päls. Själv tycker jag att benen krympt. När det blöta överraska en ute får jag tassa på tå för att slippa blöt mage. Så Findus, Isak och Rasmus har nog rätt i att blöta krymper saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter litet bekymmersamt med benkrympning tycker jag? Blöt mage vill man ju undvika. Man kan bara hoppas att det torkar upp där ute med det snaraste.

   Radera
 6. Hm , jag trodde liksom att din päls också krympte när den blev blöt ??
  Men det kanske bara är varma bad i duschen som fungerar ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varma bad i duschen??? Dietmaten är riktigt god, faktiskt. När jag tänker efter.

   Radera
 7. Hm, olustigt fenomen, det där förstoringssyndromet... Förstår inte riktigt sambandet med torrisarna, men enligt matte käkar jag så jamade lågkaloritorrisar med god aptit, så det är nog ingen fara för att dina måltider ska tappa i kvalitet.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag vet, har käkat dem tidigare. I somras tyckte matte att pälsen krympte i mesta laget, så jag fick en annan mat med större kulor. De var tydligen väldigt effektiva. Eller om det är mitt ökade mediterande. Men huvudsaken att matskålen aldrig är tom, sen är jag inte så petig.

   Radera