Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 6 november 2012

Borta??


De där människorna! Ibland blir man alldeles häpen över deras brister. För mig inträffade det senast igår kväll.

Jag hade just förberett mig för nattens vila, när matte började gå omkring med en sökande blick i alla rum. Ut och in gick hon i vardagsrummet, där jag rullat ihop mig i en behaglig sovställning. När hon kom tillbaka för åttonde gången reste jag på mig. Följde efter henne in till husse, som låg i sin säng. "Jag kan inte hitta Piff", sa matte, "kan hon ha smitit ut??" 

Husse klev upp, och så gick de och letade båda två. Jag beskådade spektaklet på litet avstånd, förundrad. Självklart visste jag exakt var Piff befann sig, men nog tyckte jag, att  de borde klara av detta utan min hjälp?

Till slut verkade de ge upp letandet. Husse gick och lade sig igen. Matte gick in i badrummet. När hon kom ut därifrån efter några minuter, vad var det första hon såg? Piff sittande på den stol hon ofta ligger och vilar på! Och det var ju där hon legat hela tiden! 

Det värsta är, att både matte och husse kontrollerat den stolen flera gånger utan att upptäcka henne! Vad säger det om deras syn- och luktsinne? Det är ett under att de alls klarar av de dagliga bestyren! 
Borta? Jag??

12 kommentarer:

 1. Man måste bara inse att utan oss katter skulle tvåbeningar inte ha en chans. Springa och leta efter nån som ligger där hon brukar? Nåjam tur i oturen att du var på plats. Du hade naturligtvis visat var hon låg om det hade dröjt alltför länge innan matte hittade henne? Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon hade visserligen gömt sig litet bakom duken som hängde ner. Men ändå!? Man känner ju på LUKTEN! Tycker jag. Självklart hade jag nosat upp henne om det behövts!

   Radera
 2. Så där kan det bli ibland...
  De SER bara inte det dom letar efter *fniss*

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näjam, man kan verkligen fundera över deras förmågor?? Stackarna!

   Radera
 3. Haha-jam. Sådär har husse också gjort. Trots att man ligger helt synligt så ser de oss inte. Tssss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rädd för att de ganska lika, våra hussar och mattar. Det är bara så obegripligt för en annan???

   Radera
 4. Det där känner vi igen! Tänk vad de kan stirra runt och leta och så ligger man där på sin favoritplats och vilar lite..Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, ni också? Och dessvärre tror jag inte det hjälper med starka glasögon heller?

   Radera
 5. Fniss, fniss, fniss, vi känner igen det däringa oxå, att tvåbeningar inte kan se vart vi finns, fast vi ligger nästan inpå dom, mjau
  Inte hjälper det att dom har glasögon heller verkar det som.
  Mjau, undrar när dom ska lära sig att känna dofter på vart vi befinner oss inne i lgh?
  Kanske borde lära dom, *funderar*


  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte det går att lära dem. De är helt enkelt inte fullt utrustade i sina nosar. De människor som har katter till hjälp är lyckligt lottade.

   Radera
 6. Känner också igen det där :)
  Man undrar ju verkligen hur de alls klarar av de dagliga bestyren med den dåliga synen och luktsinnet som dom har ??!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att detta verkar vara så vanligt?! Jojam, förmodligen har de vissa svårigheter, men kanske kan de kompensera bristerna på något sätt?

   Radera