Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 19 november 2012

Jag har fått klagomål


Det blev inget mediterande under hasselbusken den här helgen. Ingen sol alls, varken lördag eller söndag. (Fast idag var det sol hela dagen.) På lördagen var jag dessutom inspärrad hela eftermiddagen till rätt sent på kvällen, för matte och husse övergav oss katter. Det vet ju alla hur trist det är, eller hur? 

Igår fick jag klagomål på mitt sätt att sköta utomhusstädningen. Inte av mina människor, även om de hade vissa synpunkter när musmarodörerna slagit till på min altan för en tid sedan. Nä, det var grannen som klagade. Inte favoritgrannen, utan de på andra sidan. De, som brukar låta det skällande irritationsmomentet springa omkring på tomten. 

Egentligen brukar de inte komma hit så här års, men igår var de här. Anledningen? Nu har musmarodörerna har intagit deras hus! Därav den litet spydiga hänvisningen till min arbetsinsats, som de framförde till husse. Men jag gör faktiskt så gott jag kan. Min arbetstid är dock kraftigt bantad på grund av dåliga väderförhållanden, det måste man betänka.

Nu ska de visst komma tillbaka och sätta fler fällor inne i huset. Jag är glad att de inte tänker använda gift. Ska jag nu försöka hjälpa dem med museriet, vill jag åtminstone inte bli sjuk och vara på sjukhuset igen.  

10 kommentarer:

 1. Oförskämt av era "grannar" att klaga på din insats på deras tomt , jag menar vad ska du på deras tomt att göra om det nu stinker Skällis där ??
  Jag hade då ALDRIG satt min tass på deras tomt och riskera att stöta på en lös springande Skällis så det så !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De tror väl att jag automatiskt ska utföra bevakningen nu när de har åkt till den stora staden. Men de tror de FEL!

   Radera
 2. Det var bra magstarkt! Som om du inte hade nog med att hålla musfritt på dina egna revir? Och vilken lön har de erbjudit dig för att du ska ställa upp på deras tomt också? Och vilka nyttiga arbetsuppgifter utför deras skällis på din tomt? Frågorna hopas sig. Såna här grannar måste man bara sätta stopp för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon lön hörde jag inte diskuteras. Och den där skällisen skulle bara våga sig in på min tomt!! Visst är det många frågor som måste belysas, och förhandlingar som måste hållas innan det kan bli någon överenskommelse här!

   Radera
 3. Det var bra fräckt! Att ha mage att klaga på din insats, när de har en skällis. Den kan väl utföra rattpatrullering på deras tomt.Hört att de små irriterande är till för sånt. Utan lön inget arbete så det får nog bli fråga om förhandling om du ska bistå dem med jakt och renhållning från muslingar.
  Jag får minsann klappar och beröm om jag jagar på grannars tomter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju inte skriva att det är "tyvärr" att deras skällis inte kan jobba där, eftersom jag tycker det är väldigt skönt att slippa den. Den är bara här på somrarna, och vissa helger vår och höst. Nu ska de ju komma tillbaka med råttfällor, så vi får väl se då vad de har att komma med till löneförhandlingarna!

   Radera
 4. Om du kanske fick en lön som var passande för ett överkvalificerad säkerhetskatt, så skulle du kanske kunna sköta jobbet utan att svälta. Med tanke på din mattes sätt att portionera ut alldeles för små portioner, menar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad klok och förstående du är! Det är stor tur att jag har en så förstående och klarsynt vän!

   Radera
 5. Tur att grannen inte sätter ut råttgift, i alla fall. Lite trist att få klagomål på undermåligt utfört arbete, när heltiden bara blivit en deltidstjänst. Det kan visst vara så med säsongsbetonade arbeten, men det rår ju verkligen inte du för. Dessutom ingick nog inte granntomten i dina specificerade arbetsuppgifter, väl? Men man är ju inte sämre katt än att man kan ta sig an detta, mot rimlig ersättning, förstås. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, förgiftad igen vill jag ju inte bli. Jag håller som bäst på och laddar upp med förhandlingsargument så att jag är väl förberedd när de kommer tillbaka. Jag är ju i grunden en snäll och hygglig katt, så inte är jag omöjlig om de vill ha hjälp.

   Radera