Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 22 november 2012

Nu är jag upprörd!


Jag är ytterst upprörd! En inkräktare har invaderat mitt allra heligaste, min vedbod!

Det har varit ganska trist väder idag, och jag var uppe tidigt i morse för att tassa hej då till husse. Alltså ansåg jag mig ha rätt till en extra lång middagsvila. Efter sedvanlig stretching och litet mat i magen tassade jag sedan ut för en eftermiddagsrunda. Först kontrollerade jag besöksfrekvensen på den nyöppnade restaurangen. Som vanligt hade samtliga ätit klart precis när jag anlände. Fortsatte efter det runt huset, mot vedboden. Där under satt en katt. Och det var inte jag!

Hela omgivningen kunde sedan ta del av min upprördhet. Högt jamade jag åt vederbörande att genast förflytta sig därifrån. Dessvärre var det en tjurig rackare, som inte brydde sig, utan bara stirrade tillbaka. 

Naturligtvis kom matte ut och lade sig i vår diskussion. Hon uppmanade mig med len röst att komma in, och med största tveksamhet tassade jag långsamt mot dörren, hela tiden med ett vaksamt öga på vedboden. Såna gånger är det inte lätt att välja? Tryggheten inne lockar, samtidigt som viljan att försvara Området är stark. 
Jag bedriver högintensiv spaning inifrån högkvarteret

När jag nådde trappan, beslutade matte åt mig. Hon kom ut och helt sonika lyfte in mig. Jag var inte riktigt med på noterna, och visst blodvite uppstod. Vi får väl se om det är det enda blod som kommer flyta här framöver?  

12 kommentarer:

 1. Men HALLÅ !
  Gick inte din matte ut och körde bort katten som satt under DIN vedbod , när hon tvingat in dig ??
  Minst sagt upprörande om hon inte gjorde det !!

  SvaraRadera
 2. Min matte är inte klok. Hon TYCKER SYND OM katten!!! Den har nog inget hem, tror hon? Det här blir ett svårt dilemma. För jag tolererar INTE fler katter här. Punkt.

  SvaraRadera
 3. Vi tänkte som Kjelle men har inkräktaren inget hem så är det ju synd om den, vilket dilemma! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, jag vet inte riktigt hur vi ska kunna komma överens om det här? Blir nog tuffa förhandlingar.

   Radera
 4. Det var det värsta! En inkräktare på ditt revir, din vedbod dessutom. *chockad* Skicka ett jamogram om du behöver hjälp med att distrahera matte medan du sparkar ut inkräktaren från reviret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här behövs nog massor med assistans, är jag rädd. Behövs nog både störmoment för matte och sparkhjälp till mig. Väldigt hyggligt av dig att erbjuda hjälp!

   Radera
 5. MEN Gustav då, har du fått en inkräkare hos dig, usch då. Inte ville matte hjälpa dig, utan tyckte mer syndom inkräktaren som kanske inte hade ngt hem, *funderar*

  Kanske kan komma och hjälpa dig att tassa bort den där inkräktaren, vi tassar till dig genast och hjälper dig.
  Tass i tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles utmärkt! Jag bjuder på några färska muslingar! ;)

   Radera
 6. Visst är det synd om hemlösa katter, det håller jag helt med matte om. Men sen kan man ju fråga sig om det är nödvändigt att invadera en annan katts allra heligaste vedbod. Kanske kunde favoritgrannen ta hand om vedbodskatten så du får fortsätta arbeta som vanligt. Annars måste nån annan lösning till. Vi kommer ge fler tips om det blir nödvändigt. Det här måste bara lösas på ett för dig acceptabelt sätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi jobbar och jobbar på någon form av lösning på detta stora problem. En sak är vi överens om, att ingen av oss vill att jag ska slåss. Det är en bra början, tycker jag.

   Radera
 7. Bra tänkt av dig och matte där, man ska inte slåss. Men matte kunde artigt bett den andra katten att avlägsna sig från din vedbod. Dess bostadsfråga kan nog lösas på annat sätt än genom revirintrång.
  Pga avståndsfrågan måste mitt stöd nog bli mentalt. Men jag står helt bakom dig i att reviret får man inte kränka oinbjuden.

  SvaraRadera
 8. När jag kom ut efter ett tag hade den gett sig av. Den fattade väl den rätt tydliga vinken. Jag hoppas förstås att den håller sig borta, så vi slipper vidare diskussioner om detta.

  SvaraRadera