Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 14 november 2012

Funderingar om öron


På många sätt kan jag tycka det är synd om våra människor. Ta deras öron, till exempel. Hur ändamålsenliga är de egentligen?

För att kunna höra ordentligt måste man givetvis kunna vända öronen åt det håll man vill avlyssna, och zooma in ljudet. Vid behov är det också praktiskt att vinkla öronen åt olika håll. Det kan ju faktiskt inträffa saker i två helt skilda riktningar! 

Hur har våra människor det? För det första ligger deras öron platta mot huvudet, i stället för att stå ut ordentligt, och därmed få bästa mottagning. För det andra kan de heller inte röra öronen mer än högst marginellt. Vissa kan enligt uppgift utföra några rörelser i höjdled, men detta saknar ju helt betydelse för ljudmottagningen?

Vad jag vill ha jamat med detta är att vi måste ha ett visst mått av fördragsamhet mot våra människor. Det kan ju vara så att de faktiskt inte hör våra jam på mat vid matskålen? Särskilt om jamen blivit försvagade av all hunger. Men man får hoppas att synen på människan fungerar någorlunda i alla fall!?12 kommentarer:

 1. Det är klart att hörselproblemet delvis beror på ett konstruktionsfel av tvåbeningars öron, men jag är tveksam till om det kan vara förklaringen till att de inte hör våra matjam, om än försvagade. Det måste, åtminstone oftast, bero på deras klena hjärnkapacitet. Den är nog trots allt ett större hot mot våra matransoner än öronen tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du det? Då är det illa. Öronen skulle man ju kunna åtgärda, men hjärnan? Då är det nog kört, är jag rädd.

   Radera
 2. Det är naturligtvis så det är! Många av dem ser ju lite dåligt också så det är inte konstigt att vi har svårt att få gehör för våra önskemål.nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är väl de allra flesta som ser dåligt. Och kombinationen är förödande. *kurrar i magen*

   Radera
 3. Mitt i prick Gustav! *klappar tassarna* Våra människor är minst sagt dåligt utvecklade när det gäller öronen och mycket annat. Husse säger att han nästan hör lika bra som oss katter, men det tror jag bara är skojeri, för inte katten hör han när jag jamar efter mat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte ett jam på att din husse hör nästan som en katt! Det skulle du såklart ha märkt för längesen!!

   Radera
 4. Att hörseln fungerar otillfredsställande hos våra tvåbeningar är ett sorgligt faktum. Men ibland undrar vi, om matte OCKSÅ kan ha selektiv hörsel emellanåt? Så där som vi katter kan ha? Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tål att fundera på. Menar ni att ni märkt såna tendenser hos er matte? Att hon hör alldeles utmärkt om man testar tapetrivning men inte hör matjam? Jam, vem vet??

   Radera
 5. Det är synd om tvåbeningarna. Bara två ben, ingen svans, dålig hörsel och ingen syn i mörkret.
  Och ingen snygg svans att hålla balansen med. Jag fattar inte att dom klarar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag undrar hur många miljoner år det tar innan de är färdigutvecklade??

   Radera
 6. Där träffade du minsann mitt i prick IGEN . Gustav !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du det? Jam, jag har ju tid att fundera under min hasselbuske!

   Radera