Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 7 december 2015

BlåstOj, vilken slö helg jag har haft! Det har blåst och blåst, så jag har inte haft minsta lust att vara ute. För att inte helt förfalla till lättja, har jag i alla fall gjort ett par inspektioner i monsterskåpet. Passade på när några av kastrullerna låg i diskmaskinen. Tomrummet efter dem på hyllan underlättade ordentligt jobbet med att ta mig in i det allra mörkaste och mest intressanta hörnet. Hittade inget av värde där inne, inte denna gången heller.

Men idag, kan ni tro, att det varit riktigt kalasväder! Det var alldeles ljust ute. Solsken! Så nu har jag gjort oanmälda inspektioner av restaurang Pipiga Pilfinken flera gånger. Gästerna är fler än någonsin, men alla saknar fortfarande social kompetens. De ger sig iväg i samlad flock så fort jag närmar mig för litet samvaro?

Nu hoppas jag på fortsatt arbetsvänligt väder några dagar, så jag hinner kontrollera det viktigaste. 

15 kommentarer:

 1. Jamar som du, förutom monsterskåpet.
  Förstår din lycka i morse när solen lyste o inget blött kom uppifrån heller.
  Själv tassade jag i strandskogen, men fick hoppa över en massa bråte som sköljts upp via stormen.
  Matte o husse trodde inte sina ögon när dom såg hur högt vattnet nått.
  Inte ens Gudrun fixade det jamade matte.
  Jasså, dina pippisar är inte sociala.
  Mina sitter 50 cm från mig o glor på mig, fast jag har ju nät runt mig och det har dom lärt sig.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte kollat det där med vattnet, men det kom inte till mitt hus i alla fall, det är det viktigaste. Man vill ju inte bli blöt om tassarna inomhus!
   Mina sitter då inte 50 cm ifrån, gjorde de det kunde vi haft ett helt annorlunda utbyte, menar jag! Så förargligt att ha nät emellan när du skulle kunna ha det så beviljat!

   Radera
 2. Bra att du gjort OANMÄLDA inspektioner på Pipiga Pilfinken. Lite mer hyfs från gästernas sida vore på sin plats! Har de överhuvudtaget hört talas om att boka bord och sitta kvar tills de taggat färdigt? Förmodligen INTE!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att annonsera min ankomst i förväg har aldrig varit på agendan. Det ligger i sakens natur att inspektioner ska komma överraskande tycker jag! Nä, de verkar totalt ovetande om vett och etikett. Jag hoppas på en snar förbättring!

   Radera
 3. Tuggat färdigt ska det givetvis stå....

  SvaraRadera
 4. Här blåser det ordentligt fortfarande, fast i helgen blåste det så huset knakade.
  Jag förstår inte varför gästerna sticker så fort du kommer fram för att hälsa. Väldigt ofint tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog starta någon form av uppfostringskurs? Ska kanske lägga ut ett anmälningsformulär i morgon?

   Radera
 5. Här har vi också haft sol idag, men det blåser fortfarande ordentligt. Förståndigt av dig att hålla dig inne i helgen, tänk om d hade blåst bort. *ryser*
  Vilka ouppfostrade gäster du har på restaurang Pipiga Pilfinken, hoppas de bättrar på uppförandet.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det härligt att få se litet solljus? Igår var det mörkt hela dagen här. Nä, vem vill tassa ut när man hör hur hur det viner? Inte jag i alla fall!

   Radera
 6. Vem vet, om du dyker upp vid rätt tillfälle, så kanske gästerna är kvar på Pipiga Pilfinken ;-)
  God Jaktlycka Gustav!

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så ytterst sällan någon gäst stannar kvar så vi kan inleda än närmare bekantskap. Men jag hoppas ständigt!!!

   Radera
 7. Jag vill naturligtvis inte bidra till att skapa nån osämja i din familj - man jag tänker på det här med oanmälda inspektioner. Vet du säkert att de är oanmälda? Vet du t ex vad Puff haft för sig idag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte tänkt på, förstås. Skulle vara att hon skvallrat från altanen? Nä, hon är ju nästan aldrig där. Jo, jag kan nog vara ganska säker. Oanmäld var den, inspektionen!

   Radera
 8. Bra att du fick tillfälle att göra skåpinspektion, man vet aldrig när Skåpmonstret får för sig att slå till... Visst var det ett härligt väder i går, vi märkte också att fjäderkotletterna ökade i antal utanför våra fönster. I dag är det grått och trist igen, herrejam som både vi och matte längtar till våren!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, idag var allt som vanligt igen. Inneväder. Jag längtar också jamarmycket efter VÄRME! Det hjälper inte att jag har på mig tjockaste vinterpälsen!

   Radera