Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 28 december 2015

Jul? Tja.


Nu börjar julen likna något, tycker jag. Om man med jul menar att man ska vara tillsammans, alltså? Själva julafton var hur trist som helst i det avseendet, om ni frågar Puff och mig. Redan mitt på dagen försvann både matte och husse, och sen var de borta ända till mitt i natten! Lyckligtvis fick vi litet god nattmat då, men ändå. Nä, julafton går bort. 

Dagen därpå var det som om vi skulle kompenseras, för då bara drällde det in gäster här? Jag blev faktiskt tvungen att begära att få avvika efter ett tag, för bland gästerna fanns en ny minis. Min vanliga minis var också med, och honom gillar jag skarpt, men den här nya verkar vara en högst opålitlig typ? När han så småningom försvann kom jag in igen, och passade på att mingla runt bland kvarvarande gäster. Kände dem alla, och visste vilka som besatte en särskilt god förmåga att klia mig bakom öronen. Där uppehöll jag mig litet extra, förstås.

Den tredje juldagen försvann mina människor igen, men bara på eftermiddagen, så det gjorde inte så mycket. Ska jag vara ärlig, märkte jag inte så mycket av det. Just på eftermiddagarna intar jag numera min siesta rätt många timmar. Den var precis slut när de kom tillbaka. Men naturligtvis anser jag ändå att matte och husse ska finnas hemma i mitt hus, alltid! Som princip.

Men sen har det faktiskt blivit bättre och bättre! Igår var alla hemma, och idag med. Den längsta utflykten husse gjort har varit till vedboden. Ungefär så långt som jag själv också kunnat tänka mig att dra. För vädret, det kan vi jama tyst om. Då kanske det också bättrar sig?12 kommentarer:

 1. Du verkar ha haft en rätt hektisk dag på juldagen.
  Ja, minisar ska man akta sig för, det är min åsikt.
  Ser jag sådana nuförtiden lägger jag benen på ryggen o sticker direkt.
  Min grannfru, som är väldigt snäll, hon beklagade sig högt idag över minisar som gästat deras hem igår.
  Tänk, idag var första dagen på länge som jag kunde tassa på stranden med mina människor.
  Som det har regnat, trodde nästan att det aldrig skulle ta slut.
  Men nu du Gustav, nu blir det nog bättre så du kan vara ute o inspektera ditt revir igen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min första minis är ju hur snäll som helst, vi har alltid varit bästa kompisar. Men den här nye kommer jag allt hålla mig ur vägen för, och göra som du!
   Skulle väl ha varit ute mer idag, men min middag-/eftermiddagssömn har blivit ett måste, känner jag. Däremot blir det nog ett kvällspass där ute, för efter vilan brukar jag vara full av arbetslust igen!

   Radera
 2. Av din utförliga rapport att döma har julen i alla fall inte varit direkt dålig även om mycket övrigt fanns att önska? Såna där minisar är det klokt att betrakta på avstånd. Man vet aldrig vad de kan ta sig till. Alla har inte medfödd kattvana har jag märkt. Ibland får vi besök på katthemmet av minisar som kan börja skrika högt och omotiverat rätt som det är. Ytterst obehagligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl mest själva julafton som jag har synpunkter på, en så osedvanligt lång, seg och tråkig dag. Men nu är den överstökad, och jag ser fram emot idel trevligheter!
   Ska absolut hålla ett rejält avstånd till nya minisen, den litar jag inte på ett dugg. Och det där om skrik kan jag injama i!

   Radera
 3. Vad är det för mening med jul om inte alla håller sig hemma? Jamar som de andra, det är ytterst klokt att hålla minisar på avstånd! Här trillade det ner en massa vitt ute igår och matte sa idag att hon höll på att fysa till is ute.
  Annars har matte hållit sig hemma förutom kortare utflykter och hon har lovat hålla sig hemma från det där jobbet i 2 veckor till, så vi njuter för fullt av extra mycket gos och mys.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. De senaste juldagarna är jag i alla fall helt nöjd med, och jag ser att ni också får ha det extra bra ett tag till. :-)
   Tur att det var NÄSTAN er matte frös till is, hur skulle det annars gått? Ingen som kommer med mat, bara en snögumma där ute? *ryser*

   Radera
 4. Men vad är det för sätt att bara sticka iväg så där utan att fråga dig först? Man kan ju tycka att dom borde meddela sina planer för dig innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vissa områden har jag misslyckats med min uppfostran, det är bara att erkänna. Och det värsta är att jag tror det är omöjligt att få riktig hyfs på dem också. Tyvärr.

   Radera
 5. Det som är trevligast är att ha sina människor hemma tycker vi! Så vi gillar nog julen rätt bra ändå! Gos och uppmärksamhet är ju också trevligt även om det kan bli lite mycket ibland! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nu uppskattar jag julen mer och mer för varje dag! Särskilt att husse ligger mycket i sängen och läser. Det är nog det bästa!

   Radera
 6. Här har vi inte haft en enda gäst eftersom ju matte jobbat , men det har ju inte hindrat matte o husse att åka iväg när matte väl kommit hem från jobbet och kan du tänka dig att igår kväll så lämnade dom den där dregel hunden hemma med mig i TRE timmar !!
  Man kan ju undra hur dom tänkte då ??!!

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara svara, med den stora livserfarenhet jag har, att ibland bara upphör människornas hjärnor att fungera. Någon annan förklaring till att du lämnats ENSAM i en EVIGHET tillsammans med hunden finns inte.

   Radera