Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 4 december 2015

För tänk om...!
Jag vet inte hur många som känner till vad som kan hända på söndag morgon, om man har tur? Det vet jag! Om man ställer blankborstade skor vid ytterdörren på kvällen den 5:e december, och har varit snäll under året, kan tomten Nikolaus komma förbi morgonen efter och lägga något gott i skorna! 

Eftersom jag inte använder skor, måste jag få låna några. Och de ska förstås redan vara putsade, för det har jag ingen lust med. Men snäll, det har jag varit! 

Matte har berättat att det brukade ligga en godispåse i skorna när hon var barn. Säkert sånt där människogodis, som jag inte gillar? En påse med färsk vitfisk, det är vad jag hoppas på! Ska bli spännande att tassa till ytterdörren på söndag morgon!

Önskar er en härlig helg!

14 kommentarer:

 1. Vad spännande. Du tar väl ett par rejäla skor så det får plats massor med vitfisk:)

  Nospuss från Frida och Kasper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska förstås ställa fram de största jag hittar!! :-)

   Radera
 2. Oj nu är det bråttom, vi är ju 4 missar här - alltså måste vi ordna fram 4 par!! Skynda skynda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, då blir det fullt framför dörren! Hoppas Nikolaus har med sig extrapåsar!!

   Radera
 3. Så snäll o omtänksam som du är, så borde det ligga så mycket SKREI i skorna så dom är proppfulla.
  Detta har jag aldrig hört jamas från mina människor.
  Men det verkar vara en tidigare variant av "Santa Claus" viskar min matte nu.
  Hoppas att du, matte o Puffen får en härlig o lugn helg.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är precis vad jag räknar med också! Synd att man inte kan putsa stövlar. Men då blir kanske Nikolaus sur, man ska nog vara måttlig i sina önskemål?
   Nikolaus-tomten som är ute den här dagen kommer från Tyskland, där många fler känner till det här. Nu är det ju flera hundra år sen matte var barn och fick besök av honom, men jag hoppas han fortfarande far omkring och letar upp nyputsade skor!
   Och, tack detsamma till er!

   Radera
 4. Undrar om det inte skulle fungera med ett par höga stövlar också? Då får det ju plats mer fisk. Och snäll har du ju varit, så så oavsett om det bara blir ett par (stora) skor eller rejäla stövlar så bör du absolut få presenter på söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kanske inte ska ta i för häftigt? Men de största skorna ska fram ur garderoben. Undrar just vad som kommer ligga i dem på söndag morgon? *nyfiken*

   Radera
 5. Oj så spinnande. Vi håller tassarna för att det ligger vitfisk i båda skorna åt dig.

  SvaraRadera
 6. I min familj ställdes skorna på fönsterbrädan, när jag var liten, den kvällen :)
  Vi hoppas att det finns massor med gottisar till dig imorgon, fast du inte behöver några skor!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad festligt, du är den första någonsin som jag vet hört talas om detta! Och skulle de ställas på fönsterbrädan måste de ju vara rena och fina undertill också!

   Radera
 7. Är det sant!? det måste vi testa... nej *tassen för pannan* den 5 december har ju redan varit! Då får vi försöka komma ihåg det till nästa år - hur nu det ska gå till? Kanske matte kan skriva upp det på en sådan där post it-lapp som hon har typ miljoner av :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är inte så många som vet om detta, så Nikolaus får säkert åka i ogjort ärende till en massa hus utan borstade skor framme?! Ni måste hjälpa matte att komma ihåg det, för ni vet, tvåbeningar minne...?

   Radera