Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 21 december 2015

Man kan börja i det lilla formatetDet verkar aldrig ta slut, innesittarvädret? Men kallt är det inte. Olika insekter verkar tro att det är vår igen? Jag har haft en sån där fuling på mig, ni vet, f-ordet? Inte för att jag bryr mig, men mina människor gjorde inga glada miner. Den kremerades direkt på kammen, så den ställer garanterat inte till någon skada mer.

Det är nog det mest dramatiska som inträffat den här helgen. Jo, en sak till har hänt. Det har ställts in ett träd i vardagsrummet! Jag var ytterst tveksam först till detta tilltag. Efter att ha nosat igenom det ordentligt utan att upptäcka något graverande, släppte jag i alla fall in det. När jag tänker efter, är idén inte så dum. Vi tar in skogen, nu när vädret så eländigt. Då kan man ju vara ute inne! Men då vill jag beställa några tallar också, och gärna några grästuvor. Plus en rejäl sandhög. 

Men ett träd är alltid en början!


10 kommentarer:

 1. Nu gjorde du mig lite nervös.
  Fästingar vid denna årstiden?
  Nu måste jag jama till mina människor att dom synar mig noga när jag varit ute o tassat med dom.
  Egentligen är det rätt smart som du säger att ta in skogen i huset när man inte kan vara ute i skogen pga vädret.
  Snart är det här trädet riktigt lekvänligt med en massa konstiga saker som hänger o dinglar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kvicknar väl till i den här värmen? Och fuktigt och fint är det. Så fort det är över fyra plusgrader kan de visst bli aktiva, de rackarna?
   Jodå, det hänger redan saker i trädet, men helt ärligt är det något jag aldrig brytt mig om. Inte Puff heller. Fast för säkerhets skull hänger inget glitter långt ner, ifall hon skulle få för sig något. Men JAG bryr mig som jamat inte...

   Radera
 2. Vi får ju inte begära för mycket av våra tvåbeningar. Om du visar vilka träd du vill ha in borde de ju förstå så småningom. En lite gran är ju som jamat en bra början, men det räcker ju inte alls. Hoppas du gör dig förstådd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, jag får märka ut några lämpliga tallar där ute. En stubbe är redan klar, den vill jag absolut ha in. Tänk, vad fint det ska bli här inne!

   Radera
 3. Men uschjam för dessa fff... fulingar. Dom ska ligga och sova nu, inte trakassera skötsamma katter! Det låter jättekul med eget träd inne, jag skulle också kunna tänka mig en tall eller tre i vardagsrummet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har inte fattat att de ska sova. Eller allra helst inte finnas till alls!
   Visst skulle några tallar definitivt piffa upp vardagsrummet? Varför har ingen lanserat denna utmärkta inredningsdetalj förut?

   Radera
 4. Det är allt lite mörkt och trist nu, spinnande med trädet. Det är ett på väg in här också! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, ni ska också få ett träd? De börjar i liten skala hos er också?

   Radera
 5. Lite av olika kryp vaknar till när de kommer in med granen i värmen, tyvärr...
  Vår gran står alldeles utanför och två "stubbar" finns i min rastgård att klättra på.
  Några Fulingar jag jag varit förskonad ifrån i många år. Trist att du råkade ut för en i december!

  God Jul på er!

  Kram å Julbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till Puffs glädje har vi ofta små flygande kryp inne, de kommer in med veden. Jag jagar bara större villebråd. Det låter som du har början på något riktigt bra i din rastgård! Du har en förstående matte!
   Själv brydde jag mig inte om fulingen, den bara kröp omkring, så jag kände den inte. Men det var förstås skönt att slippa bli biten!

   Radera