Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 17 december 2015

Så var det dags igenAtt bli inspärrad så här på sin arbetsplats är höjden av förnedring!

USCH!
Ni har alla varit med om det. Man blir infångad och mot sin uttryckliga vilja inföst i transportburen. Efter en stunds åktur förs man in i ett rum som stinker lika eländigt varenda gång. Man ombeds komma ut ur buren, vilket man naturligtvis nekar. Varvid buren tippas på sidan och man hälls ut! Den ena förnedringen avlöser den andra! 

Jag har alltså varit hos vettisen idag. Fått spruta. Helt okej, den kändes knappt. Fått visa mina tänder. "Sällan man ser så fina tänder på en så gammal katt", sa hon. Hmm, gammal? Jag lät det passera. Blev litet klämd och lyssnad på. Egentligen inte så farligt. Det är bara det, att lokalen framkallar de allra hemskaste associationer? Därför skyndade jag mig in i buren så fort jag förstod att hon var klar med mig.     

HEMMA igen!!!
När jag kom hem markerade jag noga min bur runt om. Det hade inte varit så roligt att tvingas in i den, men sen förstod jag ju att den var min enda trygghet. Och jag fick komma hem igen i den! Tack, tack!

Efter den pärsen har jag tagit igen mig och haft den skönt inne hela eftermiddagen!12 kommentarer:

 1. Att åka till vettisen är aldrig kul.
  Men för din del avlöpte ju det hela med klang o jubel.
  Ett litet stick o sen att du fick höra att du hade jättefina tänder, ohh vad jag blir avundsjuk på dig för dina fina tänder.
  Jag har alla redan dragit ut en bissing i o med tandsten. Och jag är bara 4 år.
  Njuut nu av att du är hemma o att allt var OK med dig.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte kul ett enda dugg! Man vet ju aldrig vad som väntar? Men oj, har du blivit av med en tand? Nåjam, det går förstås bra att äta ändå, det är huvudsaken.
   Och visst njuter jag av lugnet och friden nu, och jag hoppas det dröjer lääääänge till nästa vettisbesök!

   Radera
 2. Fyjam vilka hemskheter du har fått utstå idag! Jag förstår bara inte varför vi skall bli behandlade på det här sättet när vi redan innan kan jama att vi mår bra? Tyvärr verkar det som om alla våra kattkompisar får utstå samma sak.
  Vad står det i kattlagen egentligen?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte någon enda katt som sluppit undan detta? Men ni kan tro att berättade för vettisen och mina människor vad jag ansåg om att vara där! Men jag undrar om de bryr sig? *tvivlar*

   Radera
 3. Krake! Fy jamarns,de överrumplade dig, alltså mitt i ett arbetspass, inte lite fräckt och det där med att hälla ut oss ur burarna är ett riktigt ofog! Du har mina starka sympatier!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, jag vet inte vad som är mest oförskämt? Tur man är en förlåtande katt! Men jag räknar med att de inte gör om det!

   Radera
 4. Tänk att var och varannan tvåbening klagar över att de blir "kränkta" på än den ena än det andra sättet. DOM är det minsann synd om, tycker tvåbeningarna. Men oss katter tror de att de får kränka hur som helst. Rejäla skadestånd är det minsta man kan begära. Och det ska räknas för VARJE kränkning, alltså inte bara när man blir inföst i transportburen mot sin uttryckliga vilja, utan även när man tvingas åka brummis mot sin uttryckliga vilja och när man "hälls ut" ut buren mot sin uttryckliga vilja. Stå på dig, Gustav och kräv din rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så jamar en vis katt med STOR erfarenhet! Jag kan bara höja svansen i beundran! Och jag ska verkligen försöka...nej BEGÄRA skadestånd!

   Radera
 5. Det är jobbigt med vettisen men skönt att du mår bra! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det tycker jag också. Men det visste jag ju ändå!

   Radera
 6. Uschjam för vettisbesök. Tyvärr behövs dom ju ibland. Men varför måste man jämt tvingas in i en otäck bur? Kan vi inte ta bussen istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, uschjam! Det är lika eländigt varje gång. Men vet du, jag har så nära till vettisen att jag skulle kunna tassa dit själv, om jag ville. Tveksamt dock om jag någonsin skulle vilja??

   Radera