Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 14 december 2015

Och det gjorde jag


Jag har haft en ganska bra helg. Visserligen mest inomhus, men just nu är det vad jag känner för. Fast i lördags följde jag med matte in i växthuset. Var riktigt ivrig att få komma in där. Men, vilken besvikelse! Där var inte alls lika skönt som jag mindes det? Efter en snabb kontroll av vissa ställen skyndade jag mig ut igen.

Igår hade det egentligen varit läge för att vara ute, men efter att ha blivit rejält blöt i pälsen efter en morgonpromenad, kröp jag ner i mattes säng. Där låg jag sedan, hela dagen. Spelade ingen roll att jag fick höra om solsken. Litet fånigt kanske, för när jag till slut bestämde mig för att tassa ut, ja, vad tror ni? Det regnade igen!  Men då hade jag fattat ett beslut, så jag trotsade vädrets makter och tog en rejäl kontrollrunda i mörkret. Och jag hade tur, efter ett tag tog regnet slut. Det var riktigt intressant att vara ute upptäckte jag, och stannade kvar så länge att det började ropas efter mig? Lugn, lugn, katten kommer när katten vill, tänkte jag. Och det gjorde jag.

 


12 kommentarer:

 1. Låter som en ganska bra helg. Växthuset känns kanske lite bättre i sommar när solen fått värma det lite. *nickar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag verkligen att det ska göra, för nu var det rent bedrövligt! Lika kallt där som ute? Nä, då får det allt vara!

   Radera
 2. Växthuset kommer säkert att blir samma mysiga ställe igen till våren.
  Det är väl gott när man själv kan bestämma hur man vill ha det.
  Även om människorna säger en sak så gör man ändå som man själv behagar.
  Det var ju fint ute igår med det gula klotet uppe och ingen vind alls så jag tassade på stranden en stund på morgonen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förstås litet försmädligt att jag helt missade det fina vädret igår, men jag låg så skönt i mattes säng att jag inte orkade resa på mig. Hon lät bli att bädda bara för att det skulle vara sådär skönt bulligt i sängen. Men nog kommer det fler fina dagar, och då ska jag vara på tassarna! Härligt att du fick dig en prommis i alla fall!

   Radera
 3. Det är inneväder nu tycker vi. Tufft gjort att ta en runda ändå! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med om inneväder. På dagarna! Men jag tror jag börjar bli en ute-kvällskatt?

   Radera
 4. Lite dåligt av din matte att inte värma upp ditt växthus till dig nu när det är kallt, tänk vad mysigt det skulle vara att gå in där och värma sig under patrullerna.
  Klart som tonfiskspad att vi katter kommer när vi själva vill! Vi bara låter dem tro annat ibland för att få dem på gott humör.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte påstår att det ÄR värme på där, fast bara ibland, och definitivt inte när jag där! Men jag håller med, det hade varit perfekt att kunna tassa in där emellanåt.
   Visst, precis så är det! Det händer ju att jag kommer direkt när de ropar, men det är när jag är klar där ute. Sen får de tro att jag "lyder". Ha-ha!

   Radera
 5. Bra att du inte låter dig stressas. Det är lika bra att våra tvåbeningar får lära sig att det är VI som bestämmer. Allt annat blir ju bara fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur skulle det gå om jag lät dem bestämma? Det är ju bara JAG som vet hur jag vill ha det, och vad som är bäst för mig? Så är det bara!

   Radera
 6. Din namne Gustav han trotsade också vädret häromdagen och kom in alldeles dyngsur berättade matte :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, vi Gustavar är ett särskilt tufft släkte! ;-)

   Radera