Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 18 januari 2016

Alternativa jobb


Jag tror att vi alla haft det eländigt kallt den här helgen? Ändå måste jag ut ibland, det är bara så. Men först efter stor vånda och tveksamhet. Ibland har jag fått vända inåt igen, för av någon anledning har jag inte fått sitta i dörröppningen och fundera nog länge för att kunna fatta ett beslut? 

Lördagen förgylldes en kort -mycket kort- stund av att det serverades skrei! Ni som känner mig vet att det är min favoritmat alla kategorier. Fast litet sur blev jag, för den där Puffen kom och norpade en bit för mig, mitt framför nosen!
Annars håller hon sig minsann alltid på flera tasslängders avstånd från mig, men nu passade det sig! Oförskämt är bara förjamet!

När det nu är näst intill omöjligt att företa sig något vettigt där ute, får man hitta på bra sysslor inomhus. Jag har till exempel städat skrivbordet. Hittade både diverse pennor och nåt suddgummi som inte hörde hemma där. Föste ner dem på golvet. Blev genast mycket snyggare och mer plats på skrivbordet! Nöjd med mig själv begav jag mig sedan till vardagsrummet och hittade husse i soffan. Medan jag ändå var i arbetstagen gav jag honom litet magmassage. 

Det går alltså att finna arbetsuppgifter inne också. Men det ska bli riktigt skönt när kylan viker, och livet kan återgå till normala igen.


14 kommentarer:

 1. Fast du kanske känner dig som en fånge inomhus tycker jag att du hittar på mycket bra saker att företa dig.
  Du städar och ger massage nästan samtidigt, du har ju simultankapacitet och ändå är du av manligt kön.
  Det sista är mattes viskning till mig.
  Förstår inte riktigt vad hon menar med "och ändå av manligt kön" som om det skulle vara någon nackdel?
  Jamar för övrigt samma som du, för kallt för att vistas ute ens några minuter.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att jag känner mig som en fånge är helt rätt! Blir vansinnigt frustrerad ibland över att det är så här. Usch- och dubbelt fyjam för vintern!!!
   Jag förstår inte heller ett smack av din mattes underliga kommentar? Ändå??? *funderar skarpt*

   Radera
 2. Jag måste jama att jag är väldigt nöjd med att slippa gå ut, helst nu när det fryser is i morrisarna. Men vi har ju inte heller något revir ute att patrullera som du har.
  Snällt av dig att städa skrivbordet, gissar att du fick mycket uppskattning för det.
  Här fnissade både jag och matte åt Ozzys kommerntar om "och ändå av manligt kön" men Bosse och Hasse ser lika oförstående ut som er *fnissjam*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det inte vore för allt jag vet att jag borde undersöka där ute, skulle jag förstås bara njuta av att vara inne. Som Puff. Och som ni. Men det suger i mig att få komma ut, och det basunerar jag ut så att hela omgivningen ska få veta om det!
   Njam, måste nog tillstå att uppskattningen för min städning inte nådde de höjder man kunnat förvänta sig?
   Och visst är det konstigt med det där "ändå"?

   Radera
 3. Har hört riktigt skräckhistorier om hur det kan gå till när man sitter i dörren och jobbar fram ett beslut om man ska gå ut eller inte. Det senaste kommer från blogghjälpens egen Viktor. Häromdagen satt han, precis som du, i dörren och funderade på om han skulle gå ut eller inte. Då känner han blogghjälpens fot i ändan som, visserligen försiktigt, men ändå, FÖSER UT honom! Men då vände han direkt och gick in - ytterst förnärmad, med rätta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, vet du, den erfarenheten känner jag till. Har hänt inte bara en gång, kan jag jama. Jag brukar göra precis som Viktor. Sin självbestämmanderätt ruckar man inte på. Man är väl KATT??

   Radera
 4. Fördelen med inneuppgifter är att möjligheterna till gos ökar! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det! Idag lyckades jag få en massa extra gos när jag ventilerade mitt missnöje med hela situationen. Sen kändes det bra. Men det är också den enda fördelen!

   Radera
 5. Kan inte förstå varför vi aldrig får fundera länge nog i dörröppningen. Husse brukade jämt tjata på Sippo om att han skulle bestämma sig. Vi gissar att han nu kommer börja tjata på oss istället när vi tar efter Sippo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan inte jag heller förstå, för det är ju så mycket skönare att få sitta inne i värmen när man ska fundera över hur man vill ha det. Och även om det blir kallt inne efter ett tag, blir det ju inte så kallt som ute, så vad klagar de på?

   Radera
 6. Konstigt att du inte får stå i dörröppningen i lugn och ro :-) Bra jobbat med städningen och massagen! Men... VAD är skrei för något?? Kan du inte visa en bild på denna exotiska maträtt som vi aldrig hört jamas om?
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag bara fick skulle jag kunna bedriva mycket spaning från dörröppningen, det är ju SÅ mycket behagligare att sitta där än ute i det hemska vita!
   Skrei...det är en slags torsk, fast mycket godare. Den simmar mycket ovanför Norge och får ett fast och jamardelikat kött. Finns färsk bara en kort tid på våren, så den jag får är alltid fryst. Men tinad förstås! Finns tyvärr inte i vanliga butiker. Men jag lovar, både mina människor, Puff och jag garanterar att det är en riktig läckerfisk!

   Radera
 7. Jisses vd fräckt av Puff att knycka en bit skrei mitt framför nosen på dig !
  Visst har det varit jamarns så kallt nu ett tag och jag kan ju jama att inte heller jag gick ut när det var -18C :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snopet var bara förjamet!
   Oj, har du haft SÅ kallt?! Här har det inte varit lägre än -11, det tycker jag räcker mer än väl. -18? Hjälp!

   Radera