Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 11 januari 2016

Liten helgrapportVisst har det varit onödigt kallt, vitt och vått, tycker ni inte det? Det tycker jag. Komplicerar tillvaron. Det finns ju en gräns för hur länge som det är skönt att ligga framför brasan. "Det här är det väder som bjuds", påstår matte och husse, när jag med skepsis iakttar trappan och känner iskylan mot min nos. Många gånger har jag framfört klagomål, tyckte gott de kunde ordnat till något bättre?

Annars har de uppfört sig ganska exemplariskt. Hållit sig hemma. Elementärt, kan man tycka, men en regel som alltför ofta bryts. Igår fick jag gäster, de med två minisar. En som jag tycker mycket om, och den andre som jag försöker undvika så gott det går. Litet problematiskt, för de verkar hänga ihop, de där två? För tillfället har jag löst det genom att ta tillflykten till gästrummet, dit den opålitlige inte verkar ha tillträde. Där har min favoritminis en massa lego. Han är där och leker, och jag kan ligga nära och kolla vad han gör. Då har jag bara fördelen men slipper nackdelen, så att jama, och jag är tacksam så länge det varar.
 
14 kommentarer:

 1. Tycker du ska jama ifrån att lillminisen inte ska ha tillträde till gästrummet så länge han inte uppför sig på ett vettigt sätt. Det är ju självklart att du måste ha ett alldeles eget rum när det är stökigt på dina vanliga platser i huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckligtvis har man redan insett detta här, även om jag har mina misstankar att det mer handlar om att inte äta legobitar än omsorg om mig? Nåjam, huvudsaken att jag får vara ifred tillsammans med min favorit!

   Radera
 2. Kan bara hålla med om att det har varit lite taskigt väder sista tiden.
  Själv fick jag jama i på skarpen en dag förra veckan då mina människor trodde att jag ville ut o tassa på stranden.
  Jo, jag gick ur bilen (hoppar själv både ur och in vill jag meddela) men fick bråttom tillbaks när jag vände mig om o träffades av vinden.
  Tycker att du har rätt prioritering när det gäller umgänget med minisarna.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antingen är det så kallt att öronen nästan ramlar av, snö upp över tassarna eller vått så att nämnda tassar blir alldeles blöta! Vet inte vilket som är värst? Har det blåst också? Jag är ute så litet nu, det har jag nog missat.
   Hoppar du IN i en bil? Skulle jag nog aldrig göra frivilligt. Hittills har jag ju alltid blivit inburen dit med tvång. I en fängelsebur, dessutom, Men det är klart, för dig kan en biltur betyda en positiv upplevelse, det har ALDRIG hänt mig!

   Radera
 3. Katten Svens matte11 januari 2016 kl. 18:10

  Mycket har man hört.... men äta lego?.... vilken konstig filurminis, mycket klokt av dig att hålla stort säkerhetsavstånd!...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I den där storleken har de tydligen inte alls något begrepp om vad som är mat? ALLT stoppar de i sig? Och kombinationen med hårda nypor kräver ett STOOORT säkerhetsavstånd!!!

   Radera
 4. Visst är det bra när de är hemma, det gillar vi! Svårt med minisar när man inte riktigt vet var man har dem!Tycker du löste uppgiften fint.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förutsatt att man valt rätt människor att bo hos, vill säkert alla katter ha sina människor hemma alltid! Jag har ändå tur att det som kallas jobb finns hemma i mitt hus.
   Jo, nu har jag förstått varför många varnat för minisar! Det finns tydligen olika sorter?

   Radera
 5. Det låter säkrast att du håller dig till den pålitlige minisen! Jam menar, äta lego? *skakar på huvudet* Kan man få för sig sånt vet man aldrig om de försöker sig på att äta katt. *ryser*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, och även om man inte blir uppäten så finns stor risk för avsliten päls! *ryser*

   Radera
 6. Jag tycker också våra människor kan fixa fram lite bättre väder. Det borde väl ändå vara dags för sommar och sol nu.
  Du gör nog helt rätt i att hålla dig lite på avstånd från den ena minisen, för jamarns vad dom kan nypas. Det har min husse sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret är inte alls acceptabelt! Det har jag påjamat så många gånger nu, men inte händer det något? VAR är värmen och solen??

   Radera
 7. Jam har minsann hört av min ena människa att det ska blir neråt -14 grader i slutet på veckan. Hoppas då verkligen att den prognosen är FEL !!!
  Skönt att dina människor hållt sig hemma och att det gick att ordna så du kunde umgås med den vänligt sinnade minisen :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, nu tror jag att jag måste hålla för ögonen eller låtsas att jag inte läst det där första! Hoppas VERKLIGEN att det inte stämmer!!!

   Radera