Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 25 januari 2016

InlåstDet här innelivet är verkligen påfrestande. Passar inte mig alls. Blir riktigt deprimerad, faktiskt. Nu har det äntligen blivit aningen mindre kallt, men vad är det i stället? Blött!
Har inte kunnat hitta en enda torr plätt? Och när jag ändå är igång och klagar, ska jag berätta vad som hände mig igår.

För en gångs skull var jag ute, hade följt med husse. Och till min stora förtjusning upptäckte jag att han var nere i källaren. Och att dörrarna dit var öppna! Lycka! Äntligen kom Tillfället! Så jag tassade ner, och in i det allra heligaste. Såg husse stöka med något i det ena rummet, men honom brydde jag mig inte om. Hade fullt upp att undersöka allt spännande där nere. Hörde husse försvinna och stänga dörren. Vad bra, då fick jag hålla på i lugn och ro! 

Men, efter att ha kontrollerat det mesta i båda rummen var jag nöjd, och ville komma ut. Just det, ni förstår? Låst! Det var bara att sätta sig och vänta. Nån gång skulle väl någon sakna en katt? Jodå, till slut, men det tog tid. När husse väl kom var jag mer än nöjd på att vara i källaren, och skyndade mig att följa med honom in i huset. Nu blir det nog ingen källarinspektion mer. Inte på ett tag i alla fall. Åtminstone inte idag.


19 kommentarer:

 1. Och vilken form av kompensation fick du för den fruktansvärda fadäsen att glömma dig där nere? 200 gr skrei? Jaså inte det!....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, nån skrei fanns inte, förstås. Men en skål med blötmat väntade i alla fall på mig. Och så fick jag en bit sticks. Ja, jag fick faktiskt två bitar, men jag var nöjd med en. Inte mycket till kompensation, men det fick duga för den här gången.

   Radera
 2. Det är ju skanadal! Skall en plikttrogen säkerhetskatt behöva bli instängd när han jobbar?
  Jamar som Sven - minst 200 gr skrei borde du kompenseras med.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl ett liiiitet dilemma här. Egentligen får jag av någon helt obegriplig anledning inte vara i källaren, och det vet jag gäller när matte är där nere. Men med husse, är jag inte säker på att samma regel gäller? Förresten måste man väl nån gång få fatta ett självständigt beslut? Och skreien får jag ha till godo när den snart ska komma till fiskaffären!

   Radera
 3. Jamar som både Sven o Alice, SKREI i stora lass VARJE DAG du vill ha det.
  Ja, det är blött o dimmigt nu, fast graderna är på rätta sidan i alla fall.
  Själv sitter jag på en hög björkstubbe på altanen med infravärmen på.
  Fast jag är rätt glad över att vi inte har snön som har kommit till AmeriKATTs östkust.
  Då hade vi inte synts om vi gått ut.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser med stor förväntan fram emot att det ska bli skrei-tid! De får inte glömma bort det bara, att jag har ett stort tillgodohavande att se fram emot!
   Infravärme låter härligt! Jag får nöja mig med braskaminen, och den är ju inomhus.
   Stackars alla hemlösa katter i det där landet. Kan bara inte föreställa mig hur de har det?

   Radera
 4. UTLÅST - det blev jag. I uterummet - som är lika kallt som ute. Matte skulle bara hämta lite till som skulle till sopstationen och då satt jag där ute och var jätteolycklig. Matte blev också jätteolycklig, för hon fick gå med skräpet till bilen och sedan TILLBAKA och RUNT huset och IN i huset och ta av sig kängorna och SEDAN släppa in mig. Efter det ids hon inte åka till sopstationen. Dessutom har hon MAGE att säga att jag smitit ut och hon har minsann inte slängt ut mig!! Pfffff// Bezzie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att de inte kan se sig för?! Smitit ut? Du var väl fullt synlig?? Typiskt att de skyller på oss, bara för att vi är snabba! Men jag känner igen det där, hur de skyller ifrån sig, alltför väl!

   Radera
 5. Oj, vilken rysare. Det var verkligen tur att husse kom tillbaka ner och släppte ut dig. Men han kunde väl ha reagerat liiite snabbare. Man tycker ju att det borde bli full utryckning när inte husets säkerhetskatt finns på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var tur, särskilt att han inte dröjde längre, för de trodde jag var ute på en längre kontrollrunda. (I det vädret??) Men husse hade ett ärende till källaren, och hittade mig. Annars hade jag fått vänta ända tills de saknade mig. Det är ingen ordning på mina människor.

   Radera
 6. skruttan och leon med matte sari25 januari 2016 kl. 19:17

  hörrududu din ditt söta skrälle,det är visst ordning på dina människor! : )
  dom älskar dig ända till din lilla svanstipp och skulle aldrig låsa in dig bara för att,hihi...sådetså
  nu ska du vara en snäll gammal herre och tassa iväg ett litet förlåt till dina betjänter(då kanske du får massa skrei förresten)och inte bara skälla som en hund! på dom ; )
  nån måste ju försvara dina stackars betjänter också : )

  kram och nosbuffar från matte sari med leon och skruttan(kissarna hälsar att du gör alldeles rätt som tillrättavisar dina människor,matte säger att du ska vara snäll mot dom : )

  ha det gött

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl möjligt att de inte låste in mig med flit, men källare och andra spännande utrymmen måste förstås alltid kollas efter arbetande katter innan dörrar stängs, det tycker jag faktiskt. Hur kul är det att sitta där och vänta? Ganska kallt dessutom. Skälla som en hund? Nä, vet ni vad?! ;-)

   Radera
 7. Hmm lite mer koll kan man absolut förvänta sig. Nu har du ju färdigt med källarinspektionen så då behöver du ju inte gå dit på ett tag.Du fick väl lite extra gottisar och gos? Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det tycker jag med! Problemet med inspektioner är att man vet hur det var precis då. Men, det kan ju vara helt annorlunda en annan dag? Hur som helst, är det väldigt stängt där nu.

   Radera
 8. Man häpnar! Menar du att du fick sitta och vänta på att bli utsläppt? Jam, det är inte första gången det händer. Nu får man ju jama att dina människor i alla fall saknade dig ganska snabbt och räknade ut att du utfört en av dina viktiga sysslor just i källaren. Men de borde har förstått det direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det häpnadsväckande?! Jag fick sitta där hur länge som helst, några år, tror jag? Det enda positiva med det hela var att jag äntligen fick tassa runt som ville där nere, i lugn och ro. Men det skulle jag förstås ha fått ändå, med öppen dörr! Kan inte fatta varför det ska vara förbjudet område?

   Radera
 9. Men jamans stackars dig Gustav, att du blev inlåst,
  Tur att din husse hade fler ärenden ner till källaren , så du kunde komma ut från Källaren.

  Tasskram till dig fina katt


  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det synd om mig? Men gissa om jag blev glad när husse dök upp!

   Radera
 10. Här har min husse stängt dörren till datarummet och åkt hemifrån i flera timmar med mig sittandes på andra sidan dörren *suck*
  Att stänga in katter verkar vara en husse specialitet.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera