Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 22 januari 2016

Man får passa påDet är dags för litet fredagsjam med mig, Puff, igen. Konstigt namn på en katt-tjej, tycker ni? Jo, jag heter jag så, för en gång i tiden, för länge, länge sedan trodde man att jag var en kille!? När misstaget uppdagats ville min förre husse att jag skulle behålla mitt killnamn. Om nu någon har undrat över varför jag heter Puff?

Själv bryr jag mig inte ett smack om vad jag kallas. Jag bryr mig bara om två saker. Båda börjar på M. Mat och Matte. Eller Matte och Mat. Har litet svårt att bestämma rangordningen där. Husse är väl också rätt okej. Han kan nog komma på tredje plats? Har i alla fall accepterat hans närvaro här. Kan till och med ligga på hans mjukmage en stund. Men bara en liten. För matte är den som gäller för mig. Hon är min uppasserska, bästa vän och trygghet. Det vet hon om. Jag berättar det varenda dag i våra långa samtal, där jag alltid ska ha sista jamet. Det är jag mycket noga med.

För några dagar sedan gjorde Gustav det där igen. Det, som gör mig så rädd. Vaktar mig utanför lådan. Tänk dig själv, att du kommer ut därifrån och möts av en jättestor katt som pressar upp dig mot väggen?! Och inte bryr han sig om att jag ber om nåd heller? Som tur är, vet matte och husse om att han gör så här, och räddar mig. Den där Gustav är ett stort orosmoment för mig, även om han aldrig bråkat med mig på allvar.

Men en sak är bra med att ha honom här. Extra god mat brukar delas ut på två tallrikar. Och Gustav är inte så snabb. Alltså hinner jag först äta mitt, och sedan knycka en bit av honom med. Man får passa på att utnyttja de fördelar och tillfällen man kan!17 kommentarer:

 1. Hej på dej Puff,
  kul att du lånar Gustavs blogg ibland (vet han om det i förväg?)
  Jag reagerar inte på ditt namn alls, för min husse hade i sin ungdom en honkatt som hette Fritz. Och Fritz i sin tur födde en kattgosse som kallades Gustav som dom också behöll.
  Jag tror nog inte att Gustav menar något illa med att skrämma dig när du varit på dass, men det är ju lite ofint av honom måste jag medge.
  Tur att du har lite nytta av honom när det vankas god mat iallafall.
  Gillar du skrei också?
  Matte har börjat yra om att nu kommer snart skrei i fiskdisken igen.
  Nu får du ha en riktigt härlig o mysig helg med din matte o husse och även Gustav.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klarat att jag ansökt om lov för bloggen, jag har en VÄLDIG respekt för Gustav!
   Och HA! att han inte menar något illa! Han retas med mig JAMARMYCKET, särskilt just nu.
   Jag ÄLSKAR skrei! Minst lika mycket som Gustav. Men jag älskar makrill i tomatsås också. Och leverpastej. Och tonfisk. Jag älskar MAT!
   Färsk skrei snart? Hoppas vår fiskaffär tar hem!
   Och tack, detsamma till er!

   Radera
 2. Jam tror att det är så att killar som bott längst i ett hem, har behov av att visa att det är de som bestämmer. Åtminstone ibland. Men Gustav är nog en väldigt snäll katt innerst inne, så jag tror inte du behöver vara rädd för honom. Skönt att du har matte som bundsförvant i alla fall - och husses mage verkar räcka till för er båda, fast kanske inte samtidigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla säger att Gustav är sååå snäll, men jag vet vad jag vet! Nu, när han är inne nästan alltid, har han blivit mer retsam än någonsin. Hoppas det blir varmt ute snart. Nog för att husses mage är väl tilltagen, men där går definitivt gränsen!

   Radera
 3. Kul höra från dig Puffisen! Matte har haft en hankatt som hette Mimmi :-)!Du verkar ha en del broderier med den där Gustav. Men skönt att ni ej bråkat på riktigt!..... Buff från Sven och company

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, en Mimmi-kille? Då kanske Puff inte är så annorlunda trots allt? :-)
   Jo, än så länge har jag lyckats slippa slagsmål, för DET skulle vara hemskt!

   Radera
 4. Det ska givetvis stå bryderier inte broderier hihihi

  SvaraRadera
 5. Jamans kul att träffa dig också Puff <3
  Klart att man småbråkleker med varandra ibland, fniss, det gör vi också ibland, jamans

  Ha en trevlig helg på er alla
  Tass tass


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag VILL verkligen inte bråka. Försöker hålla mig på säkerhetsavstånd så gott jag kan.. Men det är inte lätt när han håller på och förföljer mig. Hoppas det snart blir varmare så han är ute på dagarna!

   Radera
 6. Hej, hej Puffisen! *vinkar med tassen*
  Kul att du kommer till tals ibland :) Det ÄR lite ofint av Gustav att vänta på dig utanför lådan, fast han kanske bara väntar på sin tur...
  Matte å jag håller med om att skrei är jamarns mumsigt! Vi längtar också efter att den ska finnas färsk i affären igen!
  Ha en trevlig helg!

  Kram å nosbuffar
  /Amanda å matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädu, han inte väntar han på nån tur, han använder ju aldrig lådan! Han tycker bara det är jamarns kul att ligga där och spana på mig, och ta mig när jag kommer ut. Och jag tycker INTE det är ett endaste dugg kul, kan jag jama!
   Tänk, ni vet vad skrei är! Nästan ingen verkan känna till den läckerheten annars. Tror jag ska skicka matte till fiskaffären och höra om den på G!

   Radera
 7. Vad kul att du får jama lite igen Puff! Här tycker vi Puff är ett jamartufft namn på en söt tjej.
  Jag tor Gustav är lite rastlös nu när han är inne så mycket, det är därför han retas mer än vanligt. Snart blir det vår så du får lite lugn och ro inne. Under tiden kan han gott få stå ut med att du knycker lite mat. *fnissjam*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad snälla jam! Tack!
   Jag längtar och längtar tills att Gustav ska vara ute som vanligt igen, för nu är han verkligen irriterande! Och den där skreibiten jag tog för honom, den var GOD!

   Radera
 8. Jamarns kul att höra av dig igen. Vi tjejer måste ju liksom få komma till tals ibland också. Det måste vara jättejobbigt att gå på lådan när en stor och maskulin katt väntar precis utanför. Vad vill han egentligen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad han vill? Bara visa sin makt, tror jag? Han bara ligger där framför mig och låter mig inte komma fram. Jag väser och påjamar att jag inte gillar situationen, men bryr han sig? Turligt nog hör mina människor bra, och då får Gustav ge sig. För den gången...

   Radera
 9. Hej Puff *vinkar med tassen*
  Kul att du också får jama lite emellanåt på bloggen :)
  Du kan ju vara glad att det bara är en katt som väntar utan för er toalett , hemma hos mig står det ibland en dreglande hund som väger drygt 44 kilo !
  Fast när jag slår han på nosen så springen han iväg med svansen mellan benen och piper hos matte eller husse :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera