Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 31 maj 2016

Värsta ovädretMatte och husse gav sig iväg med bilen, och jag låg i trädgården och tog det lugnt. Låg där i godan ro, när det började blixtra och mullra.

Sen inträffade något så obehagligt, att jag knappt hämtat mig än. Nog för att jag varit ute i regn förut, men det här var annorlunda. Det mesta regnet hoppade! Och så blev det alldeles vitt på marken, samtidigt som det blev en jättestor sjö på hela infarten. Att vräka ner räcker inte riktigt för att beskriva hur det var.

Just då hörde jag vår bil komma tillbaka, och jag trodde givetvis att nu, nu skulle jag få komma in! Vad hände? Ingenting! De satt kvar i bilen! Jag skrek allt vad jag kunde, men det hörde de inte där inne i oväsendet när det hårda träffade taket. Inte förrän det lugnade sig, efter en LÅNG stund, en evighet, faktiskt, hörde de mina skrik och förstod att jag väntade där utanför. Varför var jag inte i växthuset? Men hur kunde jag tro att de inte skulle komma ut ur bilen??

Nu har jag snart snyggat till mig, och torkat någorlunda. Men det var nog det värsta skyfall jag varit med om. Och människorna håller med.


10 kommentarer:

 1. Men hur ser du ut, Gustav?! Din päls har ju blivit alldeles förstörd! *tassarna för ansiktet i fasa* Måtte vi slippa det där hoppande regnet. Husse säger att det gör ont som tusiken att få det i ansiktet. Stackars, stackars dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en chock, kan jag jama! Det var som värsta anfallet. Jam, nog var det synd om mig. Jätte-jättesynd!

   Radera
 2. Usch o jam, då kom vi lindrigt undan skyfallet.
  Här kom Åskar också på besök, till på köpet från två olika håll samtidigt, i början hade han ingen present med sig men sen brakade det loss med vitt hoppande saker som yrde överallt.
  Men det lugnade sig alldeles för kvickt (enligt matte som hoppats på mer blöta).
  Ni verkar ha fått en riktig rotblöta, här blev det bara ynka 6 mm.
  Förstår att du blev rädd och sen att dom inte kom o öppnade för dig.
  Stackars dig som var ensam i detta oväder och utelåst ovanpå allt.
  Nu får matte o husse ta väl tass om dig ikväll och ge dig vitfisk som kompensation.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här var nog värsta sjön någonsin, och Åskar kom tillbaka. Han ville aldrig ge sig av, stannade i nästan fyra timmar! Här är regnmätaren full. Klart jag tyckte det var otäckt när de aldrig kom ut ur bilen, fast jag skrek det högsta jag kunde! Men de hörde bara hur det haglade på biltaket. Hade förstås varit smart att kila in i växthuset, men det tänkte jag inte på i mitt chocktillstånd. Nu är jag i alla fall torr igen, och kommer stanna inne resten av kvällen. Utan protester. Vitfisk låter som en liten, men ändå välkommen kompensation!

   Radera
 3. Men vad är det du jamar!? Vilken rysare, tur att du är i säkerhet nu!Hoppande regn - låter jätte skumt. Här har vi solat hela dagen i 25 gradig värme!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här var också så härligt ända tills Åskar kom. Pang, sa det bara, så överföll han mig! Vi hade 29 grader innan han kom, och 19 när han gav sig iväg! Han är INTE välkommen tillbaka, kan jag jama!

   Radera
 4. Men fy, det blev ju dubbelt otäckt. Både med regnvädret och att inte matte och husse uppfattade din situation. Måtte det aldrig hända igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett värre oväder har i alla fall jag inte varit med om. Och matte och husse har heller aldrig suttit kvar i bilen sedan de kommit hem. Jag tror jag kan dra den slutsatsen att det aldrig kommer hända igen!

   Radera
 5. Oj, oj men då är det skönt att få komma in i värmen! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas jag ALDRIG behöver vara med om nåt så hemskt igen!!!

   Radera