Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 17 maj 2016

Puff jamar om sitt sjukhusbesökJag har blivit grundlurad! Hörde matte prassla med något gott, så jag skyndade mig dit. I nästa sekund var jag inlåst i den hemska buren, och utburen i bilen. Efter en lång resa blev utsläppt här. Kände minsann igen mig, det var det där tortyrstället jag bodde på några dagar i april.

Men jag ska allt hitta mig en väg härifrån, det ska jag!

Hmm, frågan är bara hur man öppnar???

Ska man behöva tåla sån här behandling bara för att man råkat kräkas litet? Eller, kanske inte litet, över halva hallgolvet, men ändå? Det är väl inte konstigt om jag inte ville ha någon mat idag då?

Men vet ni vad? Efter att snällt ha gått med på klämningar och annat otrevligt fick jag mat! Och god, dessutom! Jag åt så mycket som jag fick. Sen blev jag helt slut, bara måste få luta mig en stund. Kändes rätt tryggt under husses stol.


Tji, vad jag bedrog mig, kan jag jama! Rätt som det var lyftes stolen bort, och någon lyfte upp mig i nackskinnet!!! Och sedan blev jag satt i tvångströja och påtvingad tratt!!! Jag förstod att de tänkte mörda mig, och slogs för livet, naturligtvis! Sedan kände jag hemska stick i nacken, flera gånger, medan de tryckte ner mig hårt. Till slut gav jag upp. Efter en stund gav de till min stora glädje också upp, och jag befriades från allt. Allra bäst var att bli nedsatt i buren. Hur kunde jag tycka att den var hemsk förut? 

Nu har jag kommit hem igen, och gissa om jag behöver vila mig efter den här behandlingen? Ska krypa ner under mattes överkast, och där stannar jag nog hela kvällen. Minst.
Hälsningar, Puff

Liten kommentar från matte: Puff fick några riktiga kaskadkräkningar igår kväll, följt av matvägran och trötthet idag. På sjukhuset ville de att hon skulle komma in på eftermiddagen. Hittills har hennes behandling gått så oerhört bra på alla sätt, så det var ett tufft bakslag. Undersökningen visade inget speciellt, hon var litet uttorkad, och fick dropp för det plus något aptitretande, också i spruta. Veterinären trodde att kräkningarna kunde vara en reaktion på foderbytet, så nu går vi tillbaka till det gamla. Åtminstone till på fredag, när hon ska ultraljudsundersökas igen, och vi ska träffa vår "vanliga" veterinär. 


 

10 kommentarer:

 1. Lilla Puffisen, vilket HEMSKT dygn du har haft.
  Förstår att du inte är på hugget just nu, så vila så mycket du kan.
  Det var ju iallafall roligt att du uppskattade din bur när du kom in i den igen för att åka hem.
  Hoppas att du bättrar dig fort och mår bra igen.

  Ozzy/

  Det var ju inget vidare att Puffisen blev dålig igen.
  Men förhoppningsvis är det bara tillfälligt.
  När ens älskade katt mår uselt, ja, då mår man uselt själv också.
  Hoppas att det löser sig till det bästa och att den lilla damen börjar äta igen.

  Ozzys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är totalt matt efter allt! Först mådde jag väl inte så bra, och var rätt trött, men det gick an. Att bli lyft i nackskinnet är en behandling jag absolut inte kan tolerera! Innan det gjordes var jag väldigt samarbetsvillig, om jag får jama det själv. Sen insåg jag vilka hårdingar jag hade att göra med. Nu ska jag ta igen mig hos matte hela natten, och tänker inte åka nånstans i morgon! Puff

   Jo, det var så oväntat, eftersom allt gått som på räls hittills. Men jag glädjer mig åt att hon ökat litet i vikt sen sist, det är i alla fall ett gott tecken! Matte

   Radera
 2. Stackars, stackars dig, Puff! Jam som vi lider med dig. Var katt vet ju hur hemskt det är med vettisbesök och allt som hör till. Att man dessutom blir lockad med gottisar och sen inlåst i transporten, är ju under all kattkritik!
  Krya på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, stackars stackars mig! Just då var det mest syndomast i hela världen!
   Och tänk att man inte ens kan lita på sin egen matte, det är nästan det värsta!

   Radera
 3. Foderbyte kan verkligen ställa till det, särskilt om lilla magen är känslig. Hoppas du snart mår bättre. Eller, förresten, det finns inget annat att välja på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så häftigt vill jag ALDRIG mer kräkas, det är helt säkert! Men idag mår jag helt som vanligt igen, och är jamarhungrig hela tiden! Hoppas det är ett gott tecken!

   Radera
 4. Jamarns vilken skräckdag du har varit med om Puffisen! *tasskramar* Tänk att behöva gå igenom en sån behandling bara för att du kräktes lite *ryser*
  Vi håller alla tassarna för att du snabbt mår bättre
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte hon kommit som lyfte mig i nackskinnet hade det inte blivit lika skräckartat. Hemskt och jobbigt, men jag härdade ut ända till dess.
   Jag tror er tasshållning hjälpte, för idag mår jag mycket bättre! :-)

   Radera
 5. Fyjam, vilken förfärlig upplevelse, våra hjärtan blöder för dig, kompis. Hoppas innerligt att du känner dig bättre i dag så att du kan njuta av maten utan oro för illamående och kräkningar <3 Och hoppas förstås att du inte behöver gå till vettisen på jättelänge!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, idag mår jag helt som vanligt, fast HUNGRIG! Och jag får bara så litet, så litet mat varje gång! Hinner bara sticka ner nosen i skålen, sen är maten slut. Men matte är GLAD att jag är hungrig?? Hur kan hon vara så hjärtlös?
   Jo, det skulle jag hoppas, att jag slapp åka dit på evigheter, men jag tror att det är dags redan på fredag. Då vill de titta på min mage igen med ultraljud. Det blir man jamars trött av, kan jag meddela. Förra gången sov jag igenom alltihopa?

   Radera