Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 9 maj 2016

Kan det bli bättre?Jag antar att de flesta av er njutit lika mycket som jag av den gångna helgens väder? Det kan inte bli bättre än så här, enligt min mening. Särskilt har jag uppskattat de varma kvällarna. I mesta laget, om ni frågar mina människor. Som vanligt har de inte haft vett att utnyttja de sena kvällstimmarna till jakt eller andra stimulerande aktiviteter, utan bara sitter och väntar på att jag ska komma hem?! 

I fredags fick de vänta länge, för jag hade fullt upp där ute. Och med mig hem hade jag ett antal ovälkomna gäster. Mitt nya fästingrekord är nu åtta stycken krypande fulingar! När matte kammade mig fastnade flera stycken samtidigt vid varje drag. Hon lade dem på ett papper. Det smällde litet när hon tryckte till dem med ovansidan av kammen. Dagen efter fick jag nytt sprut på nacken, så förhoppningsvis blir det lugnare några veckor. 

Nu ser jag fram emot en veckas behaglig tillvaro, och det hoppas jag gäller alla mina vänner också!
 

12 kommentarer:

 1. Åtta stycken??? URK! *svimmar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nästan så jag svimmade också, av utmattning, för matte slutade aldrig att kamma! Tyckte jag i alla fall!

   Radera
 2. Uschjam, åtta stycken fulingar samtidigt på din späda kropp?????
  Måste nog erkänna att jag tycker att det är i varmaste laget just nu.
  Man har ju inte riktigt vant pälsen vid denna hettan, så man fick ju nästan en chock när det gick från nattfrost till 25 grader på ett jam.
  Men som du jamar, kvällarna är helt underbara.
  Det tycker både jag och mina människor och jag hoppas att dina människor också njuter av dom.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur var kröp de omkring allihopa, ingen hade hunnit bita sig fast.
   Jo, det är varmt, jag håller mig också mest i skuggan, åtminstone när jag ska ta igen mig. Visst är kvällarna fantastiska! Och såklart njuter vi allihopa, kanske litet extra för att det är sommarvarmt men lugnt och fridfullt. Åtminstone i veckorna.

   Radera
 3. Vi njuter också i fulla jam av värmen. När det är så här varmt är dörren till vår innätade altan öppen även på natten =vi kan sova där även på natten, så mysigt och spinnande!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så perfekt att kunna tassa ut på natten! Nattens ljud och dofter är ju nåt helt annat än dagens. Hoppas det blir många, många varma nätter i sommar!

   Radera
 4. Hela 8 äcklisar??? *ryser ända ut i svanstippen* Fyjam vad otäckt! Tur att matte kammade bort dem, tänk om de hade börjat suga blod, då hade de nästan tömt hela dig. *ryser igen*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom nog och tassade rätt in i något stormöte de hade? Matte tyckte INTE det var särskilt trevligt, förstod jag, och försökte hålla mig lugn fast hon höll på i evigheter.

   Radera
 5. Synd att dina människor inte har vett att uppskatta det kvällsarbete du utför. Man vågar inte tänka på hur det skulle gå om du inte gjorde det. Bra att matte kammade bort de där otäckingarna innan de bet sig fast. Men på nåt sätt tycker man ju att antalet fästingar borde kopplas till nån form av belöning? Jag menar, det är ju tack vare att du tog in dom till matte som de inte kan göra dig nån skada igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser att du är duktig på sent kvällsarbete, även om du kanske inte är ute och på jakt?
   Har aldrig tänkt på att jag faktiskt gör en god gärning genom att eliminera fästingarna där ute. Du har rätt, som vanligt! Ska ta upp belöningsfrågan med mina människor!

   Radera
 6. Verkligen konstigt att människorna sitter inne och kurar på kvällarna - det är ju bästa tiden att vara ute! Men var och en får väl salig på sin fason, huvudsaken är ju att du får dina utekvällar. Trist med fästingarna, hoppas sprutan hjälper!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvällen börjar vid nio, anser jag. Och då behöver jag minst två-tre timmar på mig för att bli klar. Alltså måste jag akta mig för att vara inne vid niotiden, för då är risken överhängande att jag inte släpps ut. Elände att jag inte kan få mina människor att sova på anständiga tider!

   Radera