Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 20 maj 2016

Fundera på det!
Det ska jag fundera på i helgen. Fast jag tror inte det behövs så mycket tid för att finna på svaret. Önskar er alla 
en riktigt skön majhelg!Till er som tänkt på Puff idag, kan jag ge både dåliga och bra nyheter. Det dåliga är att ultraljudet inte visade någon som helst förändring från förra gången. Tyvärr tyder det på en cancer. Den goda nyheten är att just den typen av cancer kan svara bra på medicinering, och att hon kan få flera goda år till. Så nu har vi påbörjat en mild cellgiftsbehandling och hoppas förstås på det bästa! Kan tillägga att hon accepterade både ultraljud och blodprovstagning utan en protest! /Matte12 kommentarer:

 1. Gustav, att ha en hjärna som inte utnyttjas måste ju vara sämre än att ha en som utnyttjas. Endast en tvåbening kan ha svårt att förstå det.
  Som tur är finns det många bra behandlingar nu, även för cancersjuka katter. Vi håller så klart tummar och tassar för Puff. Med den fina familj hon har kommer hon säkert klara många år till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte begripa hur någon ens kan mena att det är vetenskapligt bevisat att vi är dumma?? Vad allt konstigt kan inte bevisas med statistik? Problemet är väl tvåbeningars oförmåga att tänka utanför boxen?

   Tack för det, så länge som hon njuter av livet, kommer vi njuta av henne!

   Radera
 2. Katten Svens matte20 maj 2016 kl. 18:59

  Lilla Gullepuffisen, vad duktig hon var hos vettisen. Hon kanske förstår att det är hjälp som ges till henne :-)!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var mycket märkligt att se henne ligga där alldeles blickstilla med hon undersöktes med ultraljudet. Jätteskönt att hon slapp det lugnande, som de trodde skulle behövas. Men tar man det väldigt lugnt med henne, finner hon sig. När hon blev ryckt upp i nackskinnet och slängd på undersökningsbordet, då brast alla fördämningar. Ingen smart behandling av en jätterädd katt!

   Radera
 3. Hoppas på det bästa!!!

  SvaraRadera
 4. Givetvis vet vi katter att vi både nyttjar vår hjärna vi fått och även fattar de rätta besluten.
  Med tvåbeningarna är det värre, de nyttjar inte dom hjärncellerna dom har och ovanpå allt så fattar dom helt felaktiga och korkade beslut.
  Så summan av det hela är att vi katter är smartast i både långa och korta loppet.

  Vi har tänkt på er idag.
  Det var ju som du skriver, både bra o dåligt på samma gång.
  Men då fokuserar vi på det som är bra och det är att Puffisen kan medicineras och leva ett gott liv under tiden.

  Nu önskar vi er, både två- och fyrbeningar en lugn o skön helg.

  Ozzy med matte och husse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis den analys jag också gjort! När tvåbeningarna gjort sin undersökning utgick de förstås utifrån sina egna fattningsförmågor, och de vet vi ju ofta är väldigt svartvita. De kan helt enkelt inte förstå och uppfatta kattens förmågor till fullo!
   Tack för att ni tänkt på oss! De närmaste månaderna får visa om medicinen har effekt, men det måste vi tro och hoppas! Och detsamma önskar vi er, förstås!

   Radera
 5. Skulle katter vara dumma? *skrattar så jag trillar ner på golvet* Det säger mer om den som gör ett så dumt uttalande än om oss katter!
  Vad skönt att höra att det gick bra för Puffisen. Vi tycker hon var jamarmodig hos vettisen, speciellt efter behandlingen häromdagen. Nu håller vi tassarna för att behandlingen går bra!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, det är väl så man ska tackla dumma påståenden, genom att skratta hejdlöst?
   Alla var faktiskt imponerade över hur lugnt hon fann sig i allt. Men så var allihopa väldigt lugna och gosiga med henne också.
   Tack för tasshållning!

   Radera
 6. Åh, vad duktig Puff har varit. Och att hon förstått att det inte är farligt med buren. Den är trygg och bra att ha. Och vettisarna är inte farliga alla gånger. Men varför måste hon bli lyft i nackskinnet?
  Håller tassarna för att behandlingen ska gå bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig är buren så uppskattad som hon vettisen! Det var en djurskötare som kom in och skulle ge Puff dropp. Hon var av bestämmartypen, och inte särskilt psykologisk, som jag ser det. Naturligtvis fick Puff alla taggar utåt av den bryska behandlingen, och ville inte gå med på någonting sen. Väldigt onödigt. Desto finare att se den ömsinta behandling hon fick i fredags!

   Radera