Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 16 maj 2016

Gick inte så braHär hade det hotats med mest inneväder hela helgen, men så blev det inte alls. Visserligen inte så varmt längre, men inget regn. Alltså gjorde jag som vanligt, tassade ut på morgnarna och stannade kvar där till kvällen. Träffade min gode vän Negus/Pedram, han som vann pris som vackrast i världen för några år sedan. Vi hade ett långt jam vid min infart. Till slut tyckte jag han blev litet för närgången, så jag lyfte tassen för att meddela det. Om sanningen ska fram, vill han nog vara mer kompis med mig, än jag med honom. För det mesta brukar jag inte bry mig om när han står och ropar på mig. Och det gör han ofta.

Igår testade husse brandlarmet. Inte genom att trycka på en liten knapp på dosan, utan på riktigt! Han tyckte det var litet kyligt, och tände i braskaminen. Försökte i alla fall. Gick inte så bra. Det blev rök i hela rummet och ett jamarns liv. Puff fördes ut i andra delen av huset, och matte fick tyst på larmet. Jag satt ute och vaktade Restaurang Pipiga Pilfinken, när jag såg hur fönster och dörrar öppnades. Blev litet nyfiken, men jag kunde inte komma in via den innätade altanen. Kanske lika bra det. Förstod på Puff att jag inte gått miste om något.


 

17 kommentarer:

 1. Vilken tur du haft med vädret. Här har det skvätt lite då o då, mest irriterande enligt matte, då det inte blev tillräckligt blött för växterna.
  Det var säkert roligt för Negus att du jamade lite med honom, det var snällt av dig. Han har kanske inte så många kompisar i o med att han är så vacker. Många katter kanske blir lite avundsjuka på honom för det.
  Det hade varit roligt att få se din husses min när han satte igång brandlarmet. Ibland har husse testat mitt brandlarm och som det tjuter i mina öron då. tur för dig att du var ute.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte och husse ville också haft mera regn, men jag är fullt nöjd!
   Negus brukar stå och ropa och ropa på mig, nä, jag tror inte han har just nån kompis. Han brukar få besök av tjejer ibland, men om de är kompisar vet jag inte?
   Husse var INTE glad, det kan jama. Inte matte heller. Men nu känns ingenting mer av röken, och tyst och skönt är det också!

   Radera
 2. Katten Svens matte16 maj 2016 kl. 17:24

  Vilken dramatik det däringa med brandlarmet! Å lilla Puffisen som fick akuträddas och allt, blev hon skärrad?

  SvaraRadera
 3. Vilken dramatik det däringa med brandlarmet! Å lilla Puffisen som fick akuträddas och allt, blev hon skärrad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet vi alla fall att det fungerar! Jag tror inte Puff hann bli så rädd, hon räddades snabbt undan. Hon fick ligga på husses säng tills allt var över.

   Radera
 4. Vad snällt av dig att jama lite med Negus, då blev han säkert glad. Vilken dramatik ni har haft, tur att det inte brann på riktigt! Här hemma hade vi vattenläckage i köket och fick halva golvet fullt med vatten, så vi har också haft tassarna fulla.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han var nog glad ända tills jag tänkte lappa till honom litet. För närgången får han inte bli. Men hans husse förstod det, och drog undan Negus. Det vore ju illa om han blev skadad, tror jag?
   Fullt med blött på golvet? Fyjam, så otrevligt! Värre än rök, tror jag!

   Radera
 5. Vilken dramatik! Hade det inte varit bättre om husse överlåtit braständandet till dig eller matte??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ni, det tyckte faktiskt matte också! ;-)

   Radera
 6. Bra att du håller Negus/Pedram på tasslängds avstånd. Man måste ha lite eget utrymme. Undrar inte på att det gick lite fel med brandlarmet när du inte var inne och visade hur man ska göra. Hoppas husse fick lite magtassage som lugnade honom efter detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom han alltid motionerar sin husse, brukar jag vara artig de gånger jag kommer och hälsar. Vi brukar då jamas vid, men jag vet inte varför han blev så intim helt plötsligt? Nåjam, nu har han lärt sig.
   Husse får magtassage varenda kväll, det får räcka!

   Radera
 7. Kul med besök, men även en världsmästare bör hålla sig på avstånd och respektera ditt revir och 🐾🐾🐾🐾🐾🐾 iväg snällt när du säger från.
  Lite läskigt med att din husse startade brandlarmet. Kunde han inte prova den lite mindre dramatiskt?
  Nåja, det gick bra och det är väl huvudsaken.

  🐱 Nosbuffar 🐈

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bryr mig förstås inte ett smack om hur snygg han är, han ska vara tacksam att jag alls tolererar hans närvaro på mitt revir!
   Jag hoppas han testar larmet på ett smartare sätt nästa gång!

   Radera
 8. Verkligen en stilig kille, din polare - fast du är lika stilig, käre vän <3 Vilken evig tur att du var på krogen när brandlarmet gick, det är ett förfärligt plågsamt ljud, särskilt när man har så fin och god hörsel som vi. Och tur att det inte var en riktig brand förstås!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte påstår också att han är VACKER?! Det är väl en helt vanlig katt, tycker jag!
   Jag har förstått att jag hade tur som var ute. Tjut och rök kan man lätt avstå!

   Radera
 9. Trevligt med vänner men ibland bättre med lite avstånd! Så skönt att det inte brann på riktigt även om det var lite dramatiskt. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hans husse var nog rädd att jag skulle skada Negus, men jag måste ju markera var gränsen går. Så nu är det gjort.

   Radera