Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 24 mars 2010

Rapport från Norra Vaktposten


Förste väktare Gustav på plats vid Norra Vaktplatsen rapporterar: inga inkräktare inom synhåll för tillfället. Fortsätter vakthållningen. Klart, slut.

Vid min dagliga inspektionsrunda upptäckte jag på förmiddagen oroande dofter från en närbeliggande buske. Denna buske befinner sig faktiskt så nära mitt hus, att främmande dofter överhuvudtaget inte ska få finnas där. Jag måste naturligtvis genast vidta kraftfulla åtgärder. Eftersom busken är väldigt buskig så att jama, var det ett rätt styvt jobb att markera alla blad med både det ena och andra. Nu är det gjort i alla fall. Hoppas att vederbörande tidigare doftmarodör förstår vilka regler som gäller här.

Jag är ju egentligen en lugn och fridsam katt, så stillsam att matte ibland litet på skoj undrar om jag verkligen är en katt. Det undrar hon inte när det kommer Inkräktare in på Mitt Område. På en millisekund slänger jag av mig snällpälsen och ikläder mig stridsrustningen. Utan att tveka försvarar jag mitt hus och min familj till sista morrhåret.  Det kan inte hjälpas att det oftast blir sticktantsbesök och annat äckligt efter. Sprut i munnen, hemska tvättningar och så. Sånt kan man inte tänka på när någon annan försöker ta min plats här.

Men just nu, tack och lov, råder lugnet och friden runt mitt hus.

7 kommentarer:

 1. Klart att du måste ta det så lugnt du kan för att vara riktigt på hugget när inkräktarna kommer! Med tanke på att du har grannens område att kontrollera också så tycker vi nu att du har ett tungt jobb att utföra. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Fräckt av marodören att spruta doft-graffiti på DIN buske! Tur att du upptäckte detta och omedelbart kunde klottersanera. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Ja, det stämmer, det där med grannen. Han har inte kommit hem än, så där har jag satt in litet extra bevakning. Tack och lov att snön är borta nu i alla fall!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Visst är det alldeles oerhört fräckt! Tänk att man inte kan vara borta några dagar utan att somliga ska ta sig friheter. Tass!

  SvaraRadera
 4. Många tankar infinner sig när man läser din rapport. Först undrar man ju hur det hade gått om du hade varit i "fängelsliknande förvar" fortfarande. Vem hade då kunnat markera den aktuella busken med både det ena och de andra? Sen blir man ju stum av beundran över att du lyckas återställa lugnet i området. Detta trots att du riskerar sticktantsbesök och annat. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. Helt klart är att min bortavaro fått någon att tro att det är fritt fram här. Hur det gått om jag suttit inne fortfarande törs jag inte tänka på. Varenda dag utan att husets herre visar sig innebär betydande risker.
  Man får tacka för berömmet!

  SvaraRadera
 6. Du är en riktig säkerhetskatt du. Knappt hemkommen så sätter du redan igång med slitet att kontrollera reviret. Detta trots att du suttit inlåst i flera dagar. *imponerad*

  SvaraRadera
 7. Det är nog så att den förb*****e inlåsningen gjorde mig extra taggad...eller heter det klogad?
  *funderar*

  SvaraRadera