Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 10 mars 2010

Mitt nya jobb?

Vi har alltid haft gräs i en låda på golvet, men det är inget jag brytt mig om. Det har ju jämt funnits hur mycket som helst där ute. Nu har jag upptäckt hur jättesmarrigt det här innegräset är. Varenda morgon går jag direkt till gräset och tuggar av några saftiga strån.

Grönt ska va' nyttigt har jag hört...*tugga tugga*
Och så litet bubbelvatten på det...rena hälsohemmet

Efter att ha intagit dessa nyttigheter vill jag vanligtvis göra ett kortare arbetspass innan det är dags för en stadig frukost. Så ser mina normala rutiner ut för tillfället. Nu har ju dessa blivit något rubbade på grund av mattes tilltag med insprutning av gegga i min mun. Har därför hållit mig ute mer än vädret egentligen tillåter. Idag blev till exempel frukosten till lunch i stället. På något sätt måste jag ju markera mitt missnöje med tvångsmatningen.

Min mat var förresten extra delikat idag. Matte öppnade en ny påse. Det är något särskilt med sådana. Fast det bara är torra kulor får de en särskilt intensiv doft och smak. Kan nog påstå att jag är en riktigt gourmetkatt. Min nos är mycket känslig för mat som varit upphälld för länge. Aromen avtar markant efter några timmar. Funderar på att ställa mig till förfogande i forskningens tjänst. Jag kan bli provsmakare för en ringa lön. Fyra-fem Dentabits om dagen räcker. Men de ska vara färska.

7 kommentarer:

 1. Ja, visst är det gott med gräs! Tycker att du gör rätt som ger matte fina tassar om att du blir felbehandlad. Provsmakare låter som ett toppenjobb och dessutom låter det som du har ett väldigt rimligt löneanspråk! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Felbehandlad va' ordet. Jag VILL INTE bli itvingad mer gegga i morgon, jag vill inte....

  SvaraRadera
 3. Nyöppnat torrfoder ÄR verkligen smaskigare. Till och med matte, med sin ganska begränsade nosförmåga, känner skillnad. Men... vi måste erkänna att hos oss får maten aldrig stå framme särskilt länge. Vi äter upp så fort den är upphälld i skålarna. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Du är ju för cool Gustav. Du har verkligen fått pli på matte som håller med både gott gräs och bubbelvatten. Fast jag förstår att du markerar ditt missnöje mot gegga i munnen. Vilken katt skulle inte det?! *uppmuntrartass*

  SvaraRadera
 5. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, när den är så här smaskig har den strykande åtgång här med. Utom det där skräpet som blir efter Piff och Puff, det vill ingen ha. Tass!

  SIPPO: Det finns nog ingen katt i hela världen som gillar geggan, fast att det står i beskrivningen att "den brukar fördras väl". Vad som nu kan menas med det? Dom har nog glömt ett INTE. Tassen!

  SvaraRadera
 6. Just nu är där ju inte många grässtrån ute som inte har ett tjockt lager otäckt vitt på sig. Så ja förstår att du tar innegräs ett tag.

  Håller helt med att mat som stått inte alls är lika god som en alldeles färsk nyöppnad påse. Likadant med en burk öppnad köttmat som stått i kylskåpet inte kan mäta sig med den där första rumsvarma första portionen!

  De e inte lätt att vara en gourmet katt!

  Tass

  SvaraRadera
 7. Jag har faktiskt gräs ute nu, men det är inte alls lika gott. Jaså, du har också en känslig nos? Vi kan ju jobba tillsammans då! Tass!

  SvaraRadera