Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 29 mars 2010

Mat-jamMmmmmm...det är mycket godare här

Min matte påstår bestämt att jag får mat ur samma påse som Piff och Puff. Jag hävdar lika bestämt att hon luras. Det känner väl jag att maten i deras skålar har en helt annan och bättre arom än den som ligger i min skål.

Jag har därför nästan slutat äta i min matskål. Varför ska jag hålla tillgodo med sämre mat? Lyckligtvis verkar det som om matte inte bryr sig att jag, för att överleva, går till Piffs och Puffs skålar.

Det som är ett verkligt mysterium är att de båda äter ur min matskål? Det måste bero på att de inte är lika stora gourmeter som jag. Någon annan förklaring kan ju inte finnas.

För övrigt har helgen varit rätt bra. Lördagen var litet trist, för det ösregnade ute, och matte var borta hela dagen. När hon väl kom hem fick jag vara ute tills det blev mörkt. Då var det också slut på vattnandet. Igår var jag ute precis hela dagen. Har börjat kolla efter de små kaninstekarna, de brukar komma så här års.

Det har varit rätt dålig tillgång på färskmaten i vinter. Har knappt sett en mus en gång. Bara av fjäderstekar har det varit riklig tillgång, men de har haft för snabba vingar. Varken Piff eller jag har lyckats få till ett litet delikatessmål. Men nu är det vår, och erfarenheten säger mig att snart öppnar en mängd restauranger på lagom tassavstånd.

8 kommentarer:

 1. Vi delar faktiskt skål och det går bra. Vi håller tassarna för att det vankas något spännande utomhus snart. Du lämnar väl rapport? Själva hoppas vi ju på fjäderkotlett.. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det är alltid godare ur någon annans skål eller glas. Ytterst mystistiskt. Vi räknar med att snart få se bilder på hur du fångar en fjäderkottlet. *tass*

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Kan ni dela skål? Inte illa! Har ni en stor skål då? Vi katter vill ju alltid äta samtidigt. Ni måste verkligen vara sams!

  SIPPO: Nja, dom där befjädrade kotletterna är så knepiga. Men det finns väl andra jaktbyten. Får se till att matte är på alerten. Tass!

  SKAT-ANN: Jaså, det finns flera drabbade??? Där ser man, jag som trodde jag var ensam...

  SvaraRadera
 4. Din kloskarpa analys av läget slår aldrig fel. Klart att det serveras godare mat i Piff och Puffs matskålar än in din. Att de inte har samma känsla för kvalite som du för ju i alla fall det goda med sig att du får ha kaninstekar, fjäderstekar och andra godsaker för dig själv?

  SvaraRadera
 5. Bra att du håller med mig. Matte bara skrattar åt mig och säger att jag är konstig *förnärmad*
  Ja, vi får väl se nu i vår vad Piff har för smak, det är ju första våren hon är ute. Men det räcker nog åt oss båda. Tass!

  SvaraRadera
 6. Här har det redan tagits minst 3 stycken små muslingar. Dessa visas såklart stolt upp för Matte. Lycka till med din jakt i vår också, Gustav.
  Tass/Puma & Sixten

  SvaraRadera
 7. Visar ni upp dom för er matte? Det vågar inte jag. Tänk om hon käkar upp dom i stället? Nä, jag gömmer mig direkt under en stor buske där jag vet att jag får vara ifred. Tass!

  SvaraRadera