Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 26 mars 2010

Olika syn på jobb


Matte bestämde sig för att inte sitta framför datorn alls, utan att vara ute och jobba i stället. Ett alldeles utmärkt beslut tyckte jag. Som vanligt visade det sig förstås att ordet "arbete" inte har samma innebörd för oss. 

Jakt och spaning verkade inte ingå alls i hennes definition. I stället stod hon mest på samma plats i åttifemton timmar och klippte i en slags häck. Jag höll henne sällskap och under uppsikt länge, men till slut tyckte jag det kändes rätt meningslöst. Tog i stället tag i mitt eget arbetsschema, och synade av strandområdet. Där finns gott om lösspringande skällisar, så det gäller att vara på sin vakt.

När jag kom tillbaka hade matte gått in i växthuset. Det är verkligen ett härligt ställe. Jag stormtrivs där, och försöker alltid få in en tass i dörren när matte nån gång fått för sig att jag inte ska komma in där. Nu var dörren helt öppen, så det var inga problem. Det var jättevarmt och skönt där inne. Jag letade upp bordet jag alltid brukar ligga på. 

Matte höll på att massakrera alla blommorna där. Jag lät henne hålla på. När hon kom till min hörna, och började klippa blommor alldeles ovanför mig, blev jag aningen störd, förstås, men beslutade mig för att inte ge upp min plats bara för att det regnade fnas på pälsen. När det blir så där varmt och gott orkar man liksom inte bry sig om småsaker.

Önskar nu mina kompisar en helg med åtminstone någon solvärme i pälsen, fast jag har hört om olika sorters blött nedfall. Vi tassas på måndag!   

7 kommentarer:

 1. Man undrar ju av vilken anledning matte stänger dörren till växthuset ibland. Är det för att du inte ska få fnas på pälsen, eller är det av andra, mer egoistiska skäl? Hur som helst ska du ha en trevlig helg du med.

  SvaraRadera
 2. Det verkar vara fullt upp hos er! Har ni inget vitt kvar alls?? Vi ser ju att du hjälper matte med planteringarna! Mysig helg på dig också! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Jag tror att människor helt enkelt är för lata för jakt och spaning, så de låtsas att de inte vet hur man gör. På så sätt måste ju vi ta över det jobbet, som de ansvarsfulla katter vi är. Lyx med eget växthus, jag skulle också vilja ha ett. *avundsjuk*

  SvaraRadera
 4. Visst har de varit ljuvligt ute i dag också. Kvicksilvret var uppe i 18 grader här sa matte. :)

  Växthus är underbara att sova i under sådana här dagar. Som att vara ute trots man är inne... eller som att vara inne trots man är ute. Tycker alla hus borde var som växthus.

  Ha en härlig helg Gustav.

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Ja, det är väl mest när hon inte vill att jag ska bli instängd där. Fast jag vill gärna bli det. Åtminstone en liten stund...

  DUI och DECO: Inte det minsta lilla vita finns kvar. Livet är helt perfekt! Buff, buff!

  SIPPO: Ja, det tror jag också, att de är lata och rädda för fysiska strapatser. Jag förstår inte hur somliga människor kan klara sig utan katter. Eller, kan dom?

  NEA: Här var det 16 säger matte, men i växthuset var det JÄTTEVARMT. Visst, alla hus borde vara så varma och sköna, för då kan man SLAPPNA AV. Och det är viktigt. Tass!

  SvaraRadera
 6. mm Växthus är ett bra påhitt. Varmt o skönt! Synd att matte inte har något *hänger med öronen*
  JaJa Man ska inte gråta över spilld morotsjuice som vi kaniner brukar säga.
  *Kaninsniff* På dig. Kaniniss

  SvaraRadera
 7. Spilld morotsjuice är något jag med lätthet kan låta bli att gråta över. Betydligt värre med spilld grädde. DET skulle väl vara synd...
  Tass på dig Kaniniss

  SvaraRadera