Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 19 oktober 2010

Jag är ute och ser mig omkring?
Är det jag som följer efter husse på en solig gata i södra Frankrike? Fast så nära plagen ska man väl ligga och sola?? 


 Eller visst ser ni att det är jag som ligger och sover gott på stolen bakom disken på caféet i Carcassone?


 Näe, jag bara luras! Jag är ju hemma! I min alldeles egna trädgård!

I söndags var det slut på min semester, för då kom husse och matte till mitt pensionat för att hämta mig. De kom litet olämpligt, för just då låg jag i solen i fönstret och hade det förjamat skönt. Tänkte först be dem komma igen litet senare, men hoppade ändå artigt ner för att hälsa. Efter en del diskuterande med husse om buråkning, fick jag ge med mig, och mot min vilja stängdes jag in bakom lås och bom.

Det första jag gjorde när jag kom hem, var att tassa över till min favoritgranne för att berätta att jag var tillbaka. Han hade naturligtvis saknat mig jättemycket! Om jag åker till pensionatet nån mer gång, ska han få följa med, så han slipper känna sig ensam. Skulle vara bra för mig också, åtminstone så här års, för det var ganska ödsligt på pensionatet. Bara en enda gäst till fanns där, och hon var inte alls social. Låg mest under en soffa.

Sedan måste jag förstås läsa om vad alla mina kompisar haft för sig medan jag hade semester. Det bästa var att Nea fått sin lillebror, och att de verkar gilla varann. Det sämsta vet vi ju alla vid det här laget, att Snuffe har lämnat jorden och rest till Regnbågslandet. När man tänker på den resan, är det inte mycket att jama något klagande om pensionatsvistelse, eller så. 

Inte ens ska jag klaga på att mina människor helt tappat besinningen, och ska försvinna igen i några dagar. Nu är det några minisar långt uppe i norra landet som ska hälsas på.
Den här gången ska jag stanna hemma, och hjälpa till med bevakningen av mitt hus. Piff och Puff ska vara mina assistenter, om jag nu lyckas få någon pli på dem. Tveksamt.

I morgon kan jag tassa här som vanligt i alla fall, för efter vad jag fått inrapporterat, ska det bli en helt vanlig dag.


10 kommentarer:

 1. Skönt att du är hemma, misstänker att du fick en del extra gos på pensionatet eftersom det inte var så mycket gäster där. Det bästa med att komma hem är ju att känna hur mycket man har längtat efter sitt hemma och sina människor. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. DUI och DECO: Det är verkligen speciellt att komma hem. Bästa stället på jorden!

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra dina jam igen kompis. Både husse och jag har väntat på att få höra av dig igen. Jag tänkte skriva Snuffe också, men han är ju hos Skaparkatten nu. Det tajmade väldigt olyckligt med din hemkomst kompis. Men du har visat klass och stil när du hanterat det. Precis som vanligt.

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Det var jättejobbigt att se att Snuffe fått lämna oss, många tårar har det blivit av saknad runt om i världen. Tänk vad en liten katt kan betyda! Vi får vara glada så länge som vi har varandra, det måste vi tänka på...

  SvaraRadera
 5. Härligt satt du är hemma igen, och framför allt att du får stanna och vakta Området när dina människor reser norrut. Det var omtänksamt av dig att tänka på favoritgrannen och planera in en pensionatsvistelse för honom också nästa gång. Då slipper han sakna dig, och kanske kan han ta med lite leverkorv som proviant. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. oh så skönt att du är hemma igen och ordningen är återställd. Jag har saknat dig *nosbuff*. Det måste vara din dubbelgångare som gick omkring i det franska landet. Fick du hem några godsaker därifrån? *nyfiken*

  SvaraRadera
 7. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, jag är ju rätt nöjd på pensionatsvistelser just nu. Hoppas bara att fröknarna ska hålla sig lugna. Matte ska sätta in må-bra-doft där vi brukar vara mest. Hoppas det hjälper.

  MAYA: Tänk att det finns så många som ser ut precis som jag!? Fast inte RIKTIGT lika stiliga, förstås...De hade med några burkar med något, men vi har inte fått smaka än. Ska visst bli till jul, när det nu är?

  SvaraRadera
 8. Konstigt, jag svarade på detta för länge sedan, men det tycks ha försvunnit i cyberrymden. Ville bara säga att det är kul att du är hemma igen. Trodde först att du följe med matte och husse på semester och struntat i P-stället, men sen såg jag ju att du bara skojade. Vi behöver lite roligheter nu efter allt som hänt när du varit borta.

  SvaraRadera
 9. Hej och välkommen hem. Ska bli intressant att se om drakfröknarna accepterar dig som arbetsledare :-D

  SvaraRadera
 10. KATTSON och XANTIPPA: Det här kommer litet sent, min sekreterare har inte skött sina sysslor alls, bara maskat från jobbet.
  Det är alltid roligt att känna sig välkommen. Till Xantippa kan jag jama att acceptansen väl var SÅDÄR...

  SvaraRadera