Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 6 april 2011

Viktig påminnelse om MBKL

De som läst om mig ett tag kanske kommer ihåg, att Puff fick en liten inhägnad utanför en av dörrarna? Den inhägnaden finns inte mer. En morgon kom en snickare, och vips fanns ett trädäck där i stället. Jag tyckte att det var en klar förbättring, ända tills jag insåg konsekvenserna. Att jag måste dela min altan med Puff. 

Och vad skulle det här va' bra för? Passade mycket bättre som Puff-gård!
På sätt och vis har jag förståelse för Puffs klagojam över att ha blivit bestulen på sin gård. Det innebär inte, att jag accepterar, att det numera titt som tätt är förbommat till min altan och min byrå. Den jag brukar sitta på, när jag vill in. 
Utelåst, är vad jag är, av ett jamrans nät!
Det här har ställt viss oro. Vi katter vill ju ha ordning och reda, och var sak på sin plats. Med andra jam har vissa blivit mer stingsliga än vanligt. Till och med att Piff och jag hade en kort, men intensiv, fight härom dagen. Hon tål inte det minsta skoj!

Nu är det förstås så, att när Puff inte är ute, så lägger matte ner nätet. Då kan jag och Piff vara där som vanligt. Det är inte det. Utan principen. Det får inte möbleras om på detta sätt utan MBKL, alltså lag om medbestämmande i kattlivet. Tror jag har poängterat detta förut, men det tål sannerligen att upprepas. 

18 kommentarer:

 1. Så du menar att din matte jamar saker utan att fråga om lov?
  Vissa saker ska alltid vara som det varit, och vissa saker KAN ändras om det är till våran fördel.

  SvaraRadera
 2. MAX och MÅNS: Exakt vad jag menar! Har ni fått sådan pli på er husse att ni alltid MBKL:ar, är det bara att gratulera!
  Håller helt med om den sista meningen!

  SvaraRadera
 3. Det går ju inte att göra om så där hur som helst utan att du får ett jam med i laget. Det är jobbigt med nya saker. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Nu kräver jag att det ordnas med ett nytt ställe som jag kan jama ifrån att jag vill komma in. Det är väldigt otillfredsställande att vara av med min komma-in-byrå på dagarna.

  SvaraRadera
 5. Jag förstår att du är upprörd över förändringarna på din altan. Jag tycker nästan att vi borde anordna en demonstration för att visa vårt missnöje med ombyggda altaner utan tillstånd.

  SvaraRadera
 6. Där jamade du något! Måste man inte söka tillstånd hos kattbyggnadsnämnden också? Drar mig till minnes att man inte får bygga om hur som helst och ändra husets funktioner? Det här måste jag kolla upp omedelbart!

  SvaraRadera
 7. Att komma in-byrån blir oåtkomlig innebär onekligen ett stort problem. Undrar om dina människor tänker att de lärt sig hela jamiska-kursen nu, så att byrån inte behövs? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. FINDUS, ISAK och RASMUS: Tänker? Problemet är väl att det har de inte gjort alls. Dock förutsätter jag att de ska tänka ut en lösning på detta.

  SvaraRadera
 9. människor är sej lika över vårt avlånga land. De tar sej friheter hela tiden utan att fråga oss om råd *svansknyck*. Det där MBKL låter väldigt bra!

  SvaraRadera
 10. MAYA: Det är rent märkligt vilka friheter de tar sig, även när det handlar om åtgärder som har direkt inverkan på våra liv! MBKL måste införas ÖVERALLT!

  SvaraRadera
 11. De e ingen ordning på allting med de hära däringa två-beningarna! Tur att vi har oss! ;-)

  SvaraRadera
 12. Låter jättebra med MBKL förhandlingar om dom nu hålls !!!
  Här har det minsann INTE MKBL förhandlats om min förestående knippsning = matte bara ringde och bokade tid hos Vettisen. Inte ett ord till vare sig mig eller husse om det innan !!!
  Förstår att du bivit upprörd över att du inte kommer åt DIN byrå !!! Minst sagt UPPRÖRANDE att du inte kommer åt den längre !!!

  SvaraRadera
 13. CHINOOK, BUSAN, CHEROKEE: Så sant som det är jamat!!!

  SvaraRadera
 14. KJELLE BUS: I jämförelse tycker jag faktiskt att ditt fall är av allvarligare art. Så ärlig måste jag vara. Jag kan åtminstone få en annan byrå...

  SvaraRadera
 15. Såna här förändringar får absolut inte företas utan både MBKL-förhandlingar och byggnadslov från Kattbyggnadsnämnden. Eftersom båda dessa viktiga och oeftergivliga krav ej efterlevts kan jag bara se att byggnationen måste rivas och den gamla inhägnaden återställas.

  SvaraRadera
 16. Det här är ju en inskränkning av din rörelsefrihet och den måste absolut bli föremål för utredning innan beslutet kan vinna laga kraft.
  Finns det ingen insvans där man kan överklagojama? *grubblar*
  Tassklappar

  SvaraRadera
 17. KATTSON: OK, jag ska redovisa dina viktiga synpunkter för (o)ansvariga för bygget.

  SvaraRadera
 18. FRASSE: Laga kraft? Jag märker att jag missat viktig kunskap jag borde haft kännedom om. Undrar just om kraften redan kraftat sig? Och så måste jag förstås undersöka om det finns en överklagojamsinsvans! Tack så mycket för tipsen!

  SvaraRadera