Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 4 april 2011

Jätteruskigt förfäranshemskt!

Först och främst måste jag jama hur glad jag är över hur många som tackat för min 'överge-mig-inte-skylt'. Katten Lilja och hennes kompisar ska få ett gäng kort. Kanske kan de sälja några, och få in litet pengar? Hoppas det i alla fall!

Nu ska jag berätta något alldeles jätteruskigt förfäranshemskt som hände i helgen. Alla känsliga katter, som inte står ut med att det är synd om mig, uppmanas att hoppa över det här stycket. Sluta läs här, och börja på "Här kan ni fortsätta läsa..." stycket nedanför! Det var så här, att i fredags satt matte och jag i godan ro i min fåtölj. Matte tittade på teven, och jag bara kopplade av. Så kom matte på, att hon måste ringa och gratulera en kusin på födelsedagen.
Alltså tog hon telefonen, och började prata. Samtidigt såg hon, att elden i brasan höll på att slockna. Hon tänkte då, att den kunde hon fylla på, samtidigt som hon pratade. Nu var det ju så, att jag låg i hennes knä. När hon ska resa på sig, brukar hon lyfta över mig, antingen på fotpallen eller till soffan. I fredags bestämde hon sig för soffan. Ett för mig mycket ödesdigert beslut. 
Eftersom matte mest var koncentrerad på sitt samtal, observerade hon inte, att ett hinder förelåg i soffan. Nämligen Piff sovandes i godan ro. Matte tog alltså mig, och satte ner mig rakt på Piff!!!!! Ni kan ju föreställa er scenariot som följde. Piff vansinnig. Puff, som lika argt trädde till sin systers försvar, och så stackars jag, som försökte undkomma tigrinnorna. Plus en olycklig matte, som måste pausa sitt samtal, för att lugna ner alla upprörda känslor.  Hon tog fram Felliway och sprutade ordentligt. Jag låg under ett bord, och försökte förstå vad som hänt. När matte efter en stund tog upp mig, och ville återgå till fåtöljsittandet med mig, var jag ganska reserverad en stund i början. Men inget mer hemskt hände. Och det bästa av allt, jag fick osedvanligt mycket gos resten av kvällen!

Här kan ni fortsätta läsa, ni som hoppat över det hemska!
Lördagen var absolut underbar. Det var sommarvarmt i pälsen, bara att vara ute från morgon till sena kvällen. Både såna som surrar och brummar, och såna som fladdrar, var ute och flög. Som en extra bonus kom min favoritgranne hem en dag tidigare än han tänkt. Han tackade för vakthållningen, men beklagade att det var tomt i kylskåpet, så han kunde inte bjuda på något. Det gjorde inte så mycket. Jag fick en bit hemma av mina bästa sticks, den med lax och forell.

På söndagen var matte borta många timmar. Jag fick ensam sköta patrulleringen ute under tiden. Piff fick vara inne. Lika bra det, då fick jag lugn och ro. Det var ju också kattgudstjänst den dagen. Vi har letat efter att få veta något om hur det gick på den. Om det kom många människor, vad som bjöds, och hur många pengar som samlades in till Djurhemmet Tassebo. Idag stod ingenting i tidningen. Dumt.

Kan jama om ett säkert vårtecken: Matte har börjat öppna dörren till växthuset! Har legat där idag och intagit min eftermiddagsvila. Fast dörren varit öppen, har det varit sommar där inne. Jag älskar växthuset!

Det har hänt en del andra grejor också, men jag får fortsätta berätta i morgon. Jag kan ju inte skriva så mycket, att ni inte orkar läsa allt!

16 kommentarer:

 1. Horribelt av matte att sätta ner dig på Piff, du förtjänade absolut allt gos och en massa gott efter det! Låter som du hade en riktig toppenlördag,tänk att surrisar och en massa annat har kommit till er, det längtar vi efter här också men de kommer nog snart. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. DUI och DECO: Ja, eller hur? Det var verkligen inget vidare. Men oj, vad med gos jag fick sedan!

  SvaraRadera
 3. Jama om disträ matte.
  Som om hon puttat in dig i brasan, nästan samma sak! *ryser*
  Förstår att hon hade dåligt samvete och gosade ifatt allt vad hon kunde. :-)

  SvaraRadera
 4. Jamarns så hemskt det måste varit för dig där, din arme missförstådda katt. Men jag är ändå glad över att det inte var värre än så.

  Jag trodde nämligen först att matte råkat kasta in dig i brasan eller att din svans började brinna. Fast det hade kanske varit lättare att få bukt med än två tvärilskna syrror.

  SvaraRadera
 5. MAX och MÅNS: När väl det hemska var avklarat, blev ju resten av kvällen bättre än vanligt. Fast jag tror inte jag vill göra om det ändå, trots extragoset.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: SÅ disträ hoppas jag hon aldrig blir, att hon tar fel på mig och ett vedträ! Och eld på svansen...aj, aj, näe, jag tror jag föredrar syrrorna ändå. Obehaget är intensivt, men kort i alla fall. När det är över, så är det över. Och hittills har jag ju överlevt, och utan men. Alltid något.

  SvaraRadera
 7. Hujedajam, här får vi allihop lite morrhårsdarr av medlidande när vi läser om din olycksaliga soffplacering. Ja, utom matte då, fast mest för att hon saknar stiliga morrisar. Attans vilken otur för dig att syrrorna alltid håller ihop mot dig. Det var väl för väl att så mycket bra saker hände i helgen också, som motvikt. Växthuset låter bara för underbart! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag tackar och tar emot ert medlidande! Det var allt riktigt synd om mig ett tag där.
  Växthuset är min meditationsplats. Där kan jag ligga i lugn och ro och njuta. Tack och lov bryr sig Piff inte om att vara där.

  SvaraRadera
 9. MEN ojoj tänk om er matte hade kastat in er i elden iställwt, *SUCK* Det hade hon nog inte klarat, :(
  Ni får jama med henne att hon tar det försiktigt nästa gång.
  Tur att du fick gosa med matte eftet åt iaf.
  Vi är jätteglada Gustav, att vi nu kan jama med dig oxå, *FNISS* TAsskram

  Många tassetasskramr/
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 10. MIMMI och de andra: Om hon skulle visa tendenser till att bli SÅ gaggig flyttar jag till favoritgrannen i stället. Han eldar aldrig i sin spis. Och Piff kommer aldrig dit heller. Men jag har förlåtit matte (den här gången), och stannar kvar här tills vidare. Tass!

  SvaraRadera
 11. Jag ångrar nästan att jag läste det du varnade för. Vilken traumatisk upplevelse! Från mattes trygga knä direkt in till ett inferno. Nåjam, du redde ju upp situationen soms vanligt till sist. Vi ser fram emot korten. Tror de kommer bli en attraktion på vår loppis som vi snart ska ha på katthemmet.

  SvaraRadera
 12. fy så hemskt. Min päls reser sej av min skräckfyllda läsning om vad du har varit med om. Kräv en ordentlig ursäkt ifrån din människa. En tallrik vitfisk om dagen i minst en vecka eller nåt sånt

  SvaraRadera
 13. KATTSON: Den här gången kunde jag med fog hävda att jag var HELT oskyldig, och matte tog också på sig hela skulden. Tror inte det kommer hända igen.
  Med litet tur kan ni ha korten i slutet på veckan. Allra senast på måndag.

  SvaraRadera
 14. MAYA: Jodå, jag har redan bett om ursäkt. Många gånger, faktiskt. Plus extragoset, favvosticks och Dentisar. Så vi är vänner igen!

  SvaraRadera
 15. Matte måste lida av missultanförmåga - det vill jama oförmåga att göra flera saker på en gång.
  Det kan hon ju inte hjälpa men man kan tycka att hon borde se till så att det inte drabbar andra.
  Du bör kräva försäkringar om att skadeståndet blir lika bra som den här gången om det skulle upprepas.
  I dag firar vi förresten jubileum på bloggen!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 16. FRASSE: Aha, förstod väl att det var något fel! Ska verkligen ta dina jam på allvar och skaffa försäkringar för eventuella upprepanden. Förresten, det FÅR aldrig upprepas *ryyyyyser*

  SvaraRadera