Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 18 april 2011

Nästan stressigt

Mjau, vad många jag haft att ta hand om i helgen!
Jag har haft en bra helg, men det har verkligen varit fullt upp. På lördagen kom det en bil full med människor. En av dem kom direkt in till matte och frågade efter mig. Hon var tydligen kattberoende, så jag fick ägna en stund åt henne. När hon lugnat ner sig litet, kunde jag vara social med de andra också. Efter ett tag överlämnade jag ansvaret till husse. Jag hade nämligen ytterligare en att ta hand om. Min favoritgranne.

Det var några veckor sedan jag hälsade på honom ordentligt. Han är så förvånad över att jag alltid vill ha samma ritualer vid mina besök där. Kylskåpet, rundvandringen, kollen av en särskild garderob samt avslutningen i hans säng. Men det är bra med fasta rutiner, då riskerar man inte att något blir bortglömt. När jag väl lagt mig tillrätta i hans säng, tyckte jag faktiskt att jag var värd en stunds vila i lugn och ro.

På söndagen kom minisen med sina människor. Vi har alla tre katter en stor respekt för denna minis. Trots att han lekte jättemycket med vår undercover mouse, höll vi oss på avstånd. Vi har upptäckt, att han har börjat förflytta sig med oroväckande fart. Minst en sådär fem svanslängder verkar vara ett lagom säkerhetsavstånd. Men jag var naturligtvis inne och tittade till dem allihopa litet då och då.

Idag har de knappt sett mig där inne. Var bara och kollade matläget en enda gång. Inget nytt på den fronten, så jag tassade ut igen. Jag skaffar bättre käk på egen tass

16 kommentarer:

 1. Låter som du behöver vila upp dig efter allt detta! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. All respekt åt dig som agerar värd för besöket. Tänk att du får jobba extra som stödkatt för kattberoende människor.
  Du har fullständigt rätt när det gäller rutiner. Man vill ju liksom inte glömma nåt.

  SvaraRadera
 3. Vilken fullspäckad helg du haft !!!
  Förstår att du behöver vila upp dig nu :)
  Här har jag o husse varit mest ensamma hela helgen medans matte flängt runt + jobbat.

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Visst, det är jag värd! Idag har jag sluppit alla sociala förpliktelser, rätt skönt.

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Tänk om världen vore full av såna kattberoende människor. Vilket paradis vi skulle ha!
  Rutiner är a och o för ett väl utfört arbete!

  SvaraRadera
 6. KJELLE BUS: Det är väl rätt skönt att kunna ägna sig helt åt en människa också. Tur husse hade dig, när matte var ute och flängde!

  SvaraRadera
 7. Man kan faktiskt se på bilden att du har haft fullt upp i helgen. Tur att favoritgrannen kan erbjuda lite vila mellan plikterna. Bra också att du håller ordentligt säkerhetsavstånd till minisen. Och se upp, för de blir snabbare och snabbare!

  SvaraRadera
 8. Många aktiviteter har du hunnit med under helgen. Att ta hand om en kattberoende människa är en riktigt behjärtansvärt arbete. Som alltid gör vi kissar de rätta avvägningarna. Minisar kan vara ännu mer kattberoende, om möjligt, så det var nog klokt att hålla sig på avstånd. Annars torde beroendet kunna yttra sig så att minisen vägrar släppa taget om kissen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. KATTSON: Visst ser jag litet sliten ut? Ja, det är tur att grannen har en så skön säng, den gillar jag skarpt! När han blir ännu snabbare får jag fundera på om jag ska vara ute eller inne. Skönt att kunna välja.

  SvaraRadera
 10. Låter som en bra helg.
  Måns ligger däckad här inne nu. Varit på patrull i ca 2 dygn! haha
  Man får inte glömma att vila ibland.
  Ps. Vi är ju lite lata som alla missar. Så om du orkar förstås. Kan du inte ändra Wikkis blogg så vi ser när något händer där. Så sparar vi ett klick eller två! ;-)

  SvaraRadera
 11. FINDUS, ISAK och RASMUS: Tror aldrig jag träffat en så kattberoende människa förut. Trevlig upplevelse.
  Vägrar släppa taget? Låter verkligt oroväckande.

  SvaraRadera
 12. Beundrar dig som utan minsta darr på morrhåren tar dig an både beroendeproblematik och minisar. Självklart är det viktigt med rutiner när man bär så tungt ansvar på sina... har vi axlar förresten?
  Tur du kan dra dig tillbaka till grannens säng när det blir för mycket.
  Låter spinnande med egenfångat käk!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 13. MAX och MÅNS: 2 dygns patrull, det var längesedan jag gjorde ett sånt arbetspass. Det var tider det...
  Jag har ändrat på Wikki nu!

  SvaraRadera
 14. FRASSE: Litet kanske jag darrade vid mötet med minisen. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig.
  Nån slags axlar har vi väl? Åtminstone ser det ut så när vi står upp. Fast det är inte så noga vad det heter...

  SvaraRadera
 15. oj oj oj, det låter verkligen som om du haft en riktigt jobbig helg med allt folk omkring dig. Du får passa på och vila upp dig ordentligt nu för det kommer en påsk och det brukar bli riktigt jobbigt.

  SvaraRadera
 16. MAYA: Även om jag är social, vill jag förstås ha stunder av lugn och ro. Jag får väl göra som ju jamar, vila några dagar nu. Tack för tipset!

  SvaraRadera