Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 11 april 2011

Å ja' flög iväg...

Det blev litet lugnare i helgen än jag befarat. På fredagkvällen snavade matte nämligen, och ramlade pladask. Sedan höll hon sig väldigt lugn hela lördagen. Jag kunde alltså obehindrat utföra alla mina ordinarie arbetsuppgifter. Vidtog därför en grundlig besiktning av hela Mitt Område, och det är ganska omfattande. Åtminstone så här års, innan alla skällisar och andra inkräktare infinner sig.

På söndagseftermiddagen kunde hon låta bli längre, matte. När hon ställde kosan mot växthuset, var jag dock fullt beredd, och hann tassa in där före henne. Det finns något magiskt där inne i hörnet! Som värsta kattmyntan, fast det är nåt annat. Jag blir alldeles kollrig varje gång jag kommer dit, och får sticka nosen i det. 

Aaaahhh...mera..mera!

Schtör mig inte matte...ja' e' i Nirvana...

Å' här e' så fint...skålar me' vitfisk överallt...
Sorgligt nog försvann magin efter en stund. Jag tittade upp, och upptäckte att jag befann mig i växthuset igen. Matte klippte bland blommorna, och slängde ut en massa. Det ser riktigt lovande ut inför framtiden. Ännu finns det gott om plats för sköna sovstunder. Jag måste bara se till att mitt hörn får förbli intakt. Har en obehaglig känsla av att där ligger det största hotet.

16 kommentarer:

 1. Vitfisk överallt??
  Regnade det dentisar med? Eller leverkorv?
  HUSSEEE!!! Då måste skaffa ett växthus!!
  Fast ärligt jamat har han problem att hålla gräsmattan i schack, så det blir nog inget.

  SvaraRadera
 2. MAX och MÅNS: Jo, men det är inte nog med ett växthus, det måste finnas ett Nirvanahörn också! Vi har haft växthuset flera år utan att ett sånt hörn funnits, så det tar nog litet tid för ett sånt att växa fram. Eller hur det nu kommer dit?

  SvaraRadera
 3. Jag vill också ha häxhus eller vad det heter! För det skulle verkligen vara skönt att få titta på alla de där vitfiskarna du såg. *drömmer*

  SvaraRadera
 4. Hur är det med matte nu?Du verkar ha stenkoll på växthuset så du behöver nog inte oroa dig för ditt hörn. Det är så härligt att kunna vara ute på riktigt igen! (dvs utan att frysa rumpan av sig) Nosbuff

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Gissa om det var härligt!! *drömmer mig tillbaka* Tänk om de också kunde få ett sånt hörn på din uteplats?

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Matte har bytt färg på ena sidan, men hon jämrar sig inte lika mycket nu. :)
  Jag är rädd att matte vill plantera något i hörnet. Risken är jättestor, som jag bedömer det. :(

  SvaraRadera
 7. Hör du, Gustav, om din matte envisas med att ta bort Nirvanahörnan så kan vi förvalta den åt dig i våran trädgård... och så kan vi skicka små bitar till dig då och då, som du kan sniffa på. Matte vill absolut veta vad det är i det där magiska hörnet, så hon kommer inte att motsätta sig arrangemanget...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 8. KLOSTERKATTERNA: Om jag bara visste vad som finns Nirvanahörnet? Tidigare stod där en kiwi, som husse rev bort i höstas. Men den var inte alls intressant. Det var i vintras jag upptäckte DET för första gången. Och nu är det samma varenda gång jag kommer dit. Bort till hörnet, böka runt med nosen där och NJUTA i fulla drag. Det är SÅ konstifikt!

  SvaraRadera
 9. hmmm, det där hörnet verkar väldigt intressant, du får nog göra x-tra vaktrundor där för att bevaka att inte något händer med det.

  SvaraRadera
 10. Hoppas att matte inte pladaskar fler gånger, för det låter faktiskt inte trevligt alls att vara med om det. Vi blir mer och mer sugna på ett växthus. Ett hörn där man ser vitfisk i ett myntalikt rus... *suckar längtande* Ta väl tass om det hörnet! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. MAYA: Det bästa med det hörnet är att det är inom lås och bom. Åtminstone så länge som dörren är stängd hela nätterna och regniga dagar...

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag tror inte matte uppskattade det heller, det lät inte så.
  Jag inser att jag är en lyckans kisse som är ägare till just ett sånt växthus!

  SvaraRadera
 13. Matte ramlat pladask ?!
  Stackars din matte :(
  Hoppas verkligen du får behålla din Nirvana hörna , men som du skriver man vet ju aldrig vart man har dom där 2-beningarna ??!!
  Du får bita på klorna en stund till angående hur det var att vara på kattutställning.
  För matte har jobbat delat pass idag och inte hunnit hjälpa mig att lägga in bilder och annat. Åh nu är vi trötta IGEN så nu ska vi gå och nanna kudden :)

  SvaraRadera
 14. Tänk om matte skaffade oss ett växthus *drömmer* Men då måste hennes fingrar först bli gröna, påstår hon. Plus att hon måste få mer av något som kallas tålamod. Det verkar inte troligt men hoppas kan man ju alltid.
  Trist att din matte inte lyckades hålla sig på benen. Hon får vila upp sig lite i din Nirvana-hörna, den verkar ju kunna uträtta mirakel!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 15. KJELLE BUS: Jo, liiiite synd om henne var det väl.
  Nirvanahörnan är intakt ännu, blir nog skarpt läge till helgen, kanske...

  SvaraRadera
 16. FRASSE: Måste dom bli gröna? Får ta en extra titt på mattes fingrar...
  Jag funderar på hur hon skulle kunna få plats i min hörna? Det är precis i kattstorlek? Fast det vore ju finemang om hon upptäckte magin där, då skulle jag SÄKERT få ha den kvar. Tål att tänkas på.

  SvaraRadera