Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 28 april 2011

Ekorrjakt - fast inte av mig!

När matte och jag skulle gå in idag efter att ha suttit och haft det skönt i solen ett tag, blev vi stannande på trappan, för helt plötsligt lät det som smällar och brak i luften. Och så kraxades det alldeles väldeliga. Det var två kråkor som jagade en ekorre, i ett träd alldeles vid min spaningstall. Ekorren var högt uppe, men kråkorna flög mot den, och motade den allt längre och längre ner. I normala fall är jag mycket ekorrintresserad, men de vassnäbbade, dykande svartingarna avhöll mig från närmare kontaktförsök. Vi iakttog dem där en lång stund, matte och jag. Till slut gav sig ekorren iväg, och vi fortsatte också, in i huset.
Blev utan mat

Tyvärr bjöds där bara de gamla vanliga torrisarna, så jag tassade över till favoritgrannen i stället. Jag är hos honom ganska mycket nu, han blir så glad när jag kommer. Nästan alltid plockar han fram en kam ur sin bakficka, och så kammar han mig över hela ryggen. Det gillar jag. Och i det huset serveras garanterat aldrig några torrisar!

15 kommentarer:

 1. Din granne är en jamarns bra granne! Leverkorvsgrannar med hatt skulle varenda kisse ha!!

  Skator, kråkor och måsar är elaka, illasinnade, tarvliga, våldsamma. I synnerhet om de har bon med ungar i. Ekorren kunde väl få hälsa på i alla fall, kan man tycka. Han ville säkert bara titta på äggen... skator, kråkor och måsar borde vara flyttfåglar. De borde flytta till Afrika. Permanent.

  Nosgos, buff å gottisar
  M&K

  SvaraRadera
 2. Stackars ekorren, inte ens den fick vara ifred från elaka fjädervippor. Det märks allt tydligare att vi katter måste ta och kavla upp pälsen och lösa det här på allvar.

  Som vanligt så är jag imponerad av din väldresserade granne. Du har inte funderat på att ställa ut honom på museum eller liknande?

  SvaraRadera
 3. Vilken bild på ekorren! Taskigt att vara två och jaga, klokt att du inte tassade dit.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. MAURICE och KAJSA: Tror ni verkligen att han bara skulle titta på äggen? *tveksam* Jag vet inte, men jag får den uppfattningen att skator, kråkor och måsar inte precis är era älsklingsfåglar?

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Ställa ut honom på museum...he-he, nä, då kan han ju inte ge mig leverkorv! Möjligen skulle jag kunna åka runt och visa upp honom. Nån dag eller så på olika ställen där det är mycket folk. Då kunde jag jama om allt bra han gör för mig. Mmmm, ingen dum idé!

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Nä, jag har en hälsosam respekt för de där stora gråa. Och svart-vita också, förresten...

  SvaraRadera
 7. Här håller vi helt och hållet med Maurice och Kajsa. Om skator, bråkkråkor och andra fridstörare tycker vi INTE. Tur att avslutningen på dagen blev så mycket bättre med lite trevlig grannumgänge. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Så jamars fin ekorre det finns där du bor, sådana har vi inte sett.
  Vi gillar inte heller sådana däringa fridförstörare, HMPF

  Tass tass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 9. FINDUS, ISAK och RASMUS: Kråkorna gör mig inte så mycket, då är skatorna värre. De är högst opålitliga.
  Men min granne, han är pålitlig! :)

  SvaraRadera
 10. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Här finns flera stycken...än så länge. Jag är ju som jamat..ehum..mycket ekorrintresserad. De är jättego...intressanta att studera.

  SvaraRadera
 11. Bra att du utnyttjar grannens närvaro. Har förstått att han smiter iväg rätt som det är. Visserligen har han goda skäl - inköp av tysk leverkorv - men man tycker ju att han borde kunna ordna med hemleverans. Under tiden ni väntar på lelveransen kunde han ägna sig åt att umgås med dig.

  SvaraRadera
 12. KATTSON: "I brist på leverkorv får man äta leverpastej" finns det visst ett jamspråk som säger. Det är inte så dumt det heller!

  SvaraRadera
 13. Jaså minsann. Kråkisarna hade något otalt med Korren. Undrar vad det kunde gälla.

  Måste erjama att jag är lite avis på dig och din granne. Mina grannar bjuder aldrig på leverkorv. *sniff*

  Nosgos

  SvaraRadera
 14. NEA: Jag tror att ekorren tänkt avlägga en visit, men kråkorna ville nog inte ha oväntat besök?
  Ja, du, det är nästan så jag är avundsjuk på mig själv...

  SvaraRadera
 15. Tänk att din matte hann blixtra ekorren! *klappar tassarna* Hon måste ha väldigt snabb reaktionsförmåga för att vara en tvåbening.
  Trista figurer, de där kraxande typerna. Ytterst oförskämt att jaga på ditt Område, men det är naturligtvis svårt att få bukt med flygande inkräktare.
  Tassklappar

  SvaraRadera