Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 8 april 2011

Dags för......


Lyckligtvis har jag lyckats hålla mig kvar på marken utan att blåsa iväg av stormen.(Fast det var nära!) Det gäller att ha vassa gripverktyg! 

Och så är det fredag - igen! Dagarna går fort nu, när jag äntligen får jobba för fullt där ute. 

Den här helgen tror jag det blir fullt upp med att se till att matte inte stökar till det för mycket i mitt växthus. Hon har haft en tendens till överbelamring där, så fort det börjat bli lagom varmt och skönt. Med tanke på hennes tidigare försumlighet i MBKL och sökande av kattbygglov för trädäcket, bör hon passa sig nu, och först inhämta mina åsikter vid möbleringen i växthuset. Inte fullt med småkrukor på bordet, där jag ska ligga, till exempel. Gissar att jag får ha ständig bevakning, både lördag och söndag.

Jag tror att många av mina kompisar, precis som jag, ska få mycket sol på pälsen denna helg. Sol, värme och något litet extra gott på kvällen. Jag tycker vi kan ha både fredags-, lördags- och söndagsmys och fira in våren! 
Vi tassas igen på måndag! 

20 kommentarer:

 1. Vilka fina skyltar du gör Gustav. Blir ju riktig avundsjuk ju. Skönt att du inte blåst bort, du har ju inget ankare att kedjas fast vid som jag har. Jag önskar dig lycka till med att hålla koll på din matte, det är ett väldans viktigt jobb. En dag kommer du väl hem och då har hon flyttat på dörren in till huset, så du måste klättra in via skorstenen.

  SvaraRadera
 2. Skönt att du inte blåste bort. Bäst att du sätter dig på DIN plats så snart matte närmar sig växthuset. Håller med om allt det där goset och gärna lite gottis till det! Trevlig helg!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Det är nog väldigt viktigt att du nu är på plats och ser till vad som händer i växthuset. Förstår att matte inte är helt införstådd med vad som gäller när det gäller MBKL och annat och såna människor måste man se upp med hela tiden. Annars står det en kruka precis där du ska ligga rätt som det är!

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Nä, jag måste hålla mig fast helt på egen tass.
  Det kommer bli hårdbevakning och tuffa förhandlingar, det är jag säker på. Hon är så envis med sina krukor.
  Den dagen jag måste klättra in genom skorstenen....nä, den finns inte. Då FLYTTAR jag!

  SvaraRadera
 5. DUI och DECO: Ja, naturligtvis, DET måste jag göra! Litet grann som med skrivaren. Det gäller att förhindra brott mot MBKL. Jag kommer sitta där tills faran är över.

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Ja, det är ju det jag vet, vis av tidigare erfarenheter. Men jag fick ett jättebra tips av Dui och Deco, så jag hoppas det ska ordna sig.

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att du inte blåst bort :)
  Matte sa att det var knappt hon kunde hålla kvar bilen på vägen idag när hon körde ner till Malmö och inte på hemvägen heller visst.
  Tycker definitivt att vi kan ha mys både fredag , lördag och söndag !!!

  SvaraRadera
 8. Ja du Gustav om det ändå vore vår, kan du tänka dig att det faktiskt haglade här idag, små hårda korn som ingen katt vill vara ute i. Sen övergick det i en störtskur med blööt istället som inte var bättre. Hu, det blir inne helg om det vädret fortsätter.

  SvaraRadera
 9. KJELLE BUS: Om man knappt kan hålla en bil på vägen, är det väl inte konstigt att jag fick kloa mig fast här. Fy 17 vad det har blåst idag! Tur din matte tog sig hem i alla fall!

  SvaraRadera
 10. PUMA och SIXTEN: Små hårda korn...fyjam, så obehagligt! Jag håller tassarna för att ni också ska få sol i morgon, jag tror också det blir så.

  SvaraRadera
 11. Mjau här har det oxå varit stom, Gustav, iunget trevligt alls att vara ute i vår rastgård.
  Ska sätta in lite bilder på det, har vi jamat med matte om, på vårblogg.
  Vi ska sätta in lite mer klättergrejer där, så vi kommer lite högre upp, och kan kolla på dom däringa fjäderkotletterna, mjau

  Tass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 12. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Men ni lyckades också hålla er kvar på marken, det var tur! Kanske är litet svårt att blåsa bort i en rastgård, förresten. En sån gång är det ju inte dumt med nät som tar emot. Fler klättergrejor låter prima. Både att klättra och att komma upp högt är toppen!

  SvaraRadera
 13. Wow. Hoppas du får alla gottigheter som i din fina bild.

  Gammelkatten Linus gillar också växthuset. Han brukar ha en favoritplats mellan tomatplantorna om sommaren.

  Vi kan gott få bra med sol i helgen tycker jag. Var lite orolig för att du kanske glömt ankaret och farit i väg med vinden nu när det blåst så.

  Nosgos

  SvaraRadera
 14. NEA: Hoppas gör man ju alltid...musen kan jag åtminstone fixa själv! Visst får vi massor med sol, härligt!

  SvaraRadera
 15. Förstår att det blir intensivt arbete att bevaka matte i växthuset i helgen. När dörren slås upp får du göra en rivstart för att vara först på plats. Dui och Deco lät som om de hade en idé om hur du kan göra. Det vore ju synd att slösa bort ALLA fina och varma platser på fåniga krukor? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det viktigaste är att jag får ha mitt sovbord ifred. Bara att parkera sig där i god tid!

  SvaraRadera
 17. Missevän, du måste tassa över på våran blogg och kolla bilder på vart matte har varit, efterssom vi inte fick tassa med, HMPF
  undrar varför vi inte fick det??

  Tassetass du fina katt

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 18. Herrejam, vad jag önskar att vi hade haft ett växthus vi också! För vet du vad som hände mig i helgen? Jag tassade ut på gården! Det har inte hänt sedan jag var ute i snön.
  Som du vet är jag innekatt in i märgen. Och matte kallar sig gärna både huskatt och husmus. Så det var två ovana picknickfirare som intog gården - vi hade torrisar med som matsäck.
  Hoppas din matte har uppsKATTat din tassistens till dess fulla värde i helgen.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 19. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: OK, jag kommer tassande...

  SvaraRadera
 20. FRASSE: Blev litet orolig först, och trodde att du kommit ut av misstag, men hade du matte med var förstås allt under kontroll. Även om hon är en innematte.

  SvaraRadera