Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 7 april 2011

Smarta jag!

Slut för idag, tack för idag!
Jag har kommit på ett väldigt effektivt sätt att få matte att sluta "jobba". Ja, hon benämner det ju så, när hon sitter och stirrar in i datorn. Emellanåt trycker hon på en knapp, och börjar det brumma i apparaten jag ligger på här ovanför. Sedan kommer det ut papper, det ena efter det andra.

Hon skulle gott få sysselsätta sig med det där, om det inte vore för att jag inte får ligga ifred i hennes knä då. Nä, precis när jag hittat en superskön ställning mot hennes arm, så flyttar hon på den för att trycka på något som obegripligt nog kallas mus. Varför kan hon inte hela tiden trycka på bokstavsknapparna, då hålls ju armarna stilla? Nästan, i alla fall. 

Igår hittade jag ett smart sätt att få stopp på "jobbet". Lika enkelt, som genialt! Det är ju bara att lägga sig på pappersspruten! Att jag inte tänkt på det förut? Jag tror till och med att matte blev litet imponerad över mitt initiativ, för hon tog med sig mig, och så gick vi in och satte oss i min fåtölj och fikade. Ja, hon alltså. Jag passade på att vila en stund i lugn och ro, utan flaxande armar.

20 kommentarer:

 1. Ingen dum idé det där. För visst är det jobbigt när man har hittat en bra arm-plats, så ska det flaxas och ha sig. Ytterst irriterande. Fast vår skrivare spottar ute in papper där uppe, så det hjälper inte om jag lägger mig på den. Suck...

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Vilken dum skrivare ni har, felbyggd. Hur ska man kunna få stopp på den då? Och husse har förstås sett till att det inte finns nog med plats att ligga framför?

  SvaraRadera
 3. Det var ju ett väldigt bra sätt att styra mattes verksamhet. Tänk att enkelhet och genialitet ofta går tass i tass.

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Tänk att precis så är det! Särskilt tvåbenta komplicerar till saker helt i onödan, när lösningen på deras problem finns rakt framför ögonen på dem. Det gäller att kunna se rakt och undvika fallgroparna!

  SvaraRadera
 5. Så smart du är! det måste vi testa. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Aha, ni har också en rätt konstruerad maskin, och inte en sån som Sippo? Prova ni, funkar säkert hos er också!

  SvaraRadera
 7. Här hade den inte funkat = skrivaren står inputtad i en hylla där INGEN katt får plats ovanpå = SUCKJAM !!!
  Tur att den funkar hos dig Gustav :)

  SvaraRadera
 8. KJELLE BUS: Så värdelöst! Klart det måste finnas katthöjd ovanför en skrivare! Elementärt! Bort med hyllan som är i vägen!

  SvaraRadera
 9. Jag vill gärna tipsa om tangenten ESC, den sitter så behändigt till!! Den använder jag ofta när matte spelar spel. Allra bäst är det om man kan stå på den en liten stund. Vill man inte vara FÖR påflugen kan man lägga sig framför tangentbordet med hakan på F7.. Det kan också resultera i att händerna blir lediga för gos-med-katt... Hälsar ROXY (som är mer teknisk än Sambo!)

  SvaraRadera
 10. ROXY: OK, jag noterar det....ESC...eller F7...kan vara bra att ha som reserv, om skrivarmetoden går åt pipsvängen. Tack för bra tips!

  SvaraRadera
 11. jam! vad du är klok Gustav!!! Jag är jätteimponerad av din uppfinningsrikedom. Att bara komma på en så idé som att lägga sej på pappersspruten

  SvaraRadera
 12. MAYA: Jag blev litet överraskad själv, faktiskt. Hade inte väntat mig att resultatet skulle bli en gosstund i fåtöljen!

  SvaraRadera
 13. Bra jobbat!
  Alla sätt är bra utom de dåliga.
  Husse har en likadan men den är inget bekväm, plus att han har slut på jamer, eller toner kallades det visst.

  SvaraRadera
 14. Eftersom matte verkar rymma med armarna när du lägger dig bekvämt lutad mot dem, så var det klyftigt av dig att tänka ut en plan B. Tänk att man kan få stopp på datorstirrandet även på lite avstånd! Bara man ockuperar rätt plats, alltså. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 15. Jamarns så SMART!!!
  Vi har en sån där, fast svart och den kan spruta papper även om vi ligger på den :(
  Vi har försökt med plan B, att ligga framför, men där finns inte tillräckligt med plats :(
  NU gäller att hitta en plan C! Har du några förslag???

  =^^.*=

  Nosgos och trevlig helg!

  SvaraRadera
 16. Mjau, så frustrerad jag blir! Här kommer du med världbästa tipset Gustav - och så kan jag inte använda mig av det! För mattes skrivare är sönder. Matte muttrar men gör inget åt det. Vilka slöfockar de där tvåbeningarna är!
  Dessutom kan jag inte ligga i hennes knä för oftast sitter hon hopkrupen i en grodliknande ställning på stolen. Samt flaxar med armarna. Suck...
  Ska testa den där ESC-knappen, den är min enda chans.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 17. MAX och MÅNS: Men om han har slut på jamer så kan han väl låta bli att flytta på händerna? Jag propagerar för "händerna på bokstavsbordet", för att få minsta rörelser på armarna. Bort med falska möss!

  SvaraRadera
 18. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ibland får man till det när man minst anar det! :-)

  SvaraRadera
 19. SMULAN och AMANDA: Det enda jag kan tänka mig är att ändå ligga på skrivaren, men låta svansen hänga ner dekorativt framför utsprutet. Alternativt en tass. Prova fram vilket som funkar bäst! Trevlig helg till er med!

  SvaraRadera
 20. FRASSE: Eeeehh? HUR ser det ut när din matte "sitter" framför datorn? Har du ingen blixtapparat så du kan föreviga det?
  ESC-knappen tror jag också på. Ska bli intressant att testa.

  SvaraRadera