Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 25 april 2011

Vet inte om jag gillar påsken?

Jag gillar inte påsken så mycket. Helt plötsligt blir Mitt Område beskuret på alla håll och kanter. Utom mot favoritgrannens, förstås. Skällisen på granntomten dök upp och var arg på mig utan någon som helst anledning. Det räckte att jag satt där, jättelångt ifrån honom, vill jag påjama.

På tomten mitt emot finns en av mina bästa restauranger. De serverar kaninstek av bästa kvalitet. Där har också blivit ockuperat, inte av skällisar, men av ett flertal människor, som jag inte känner mig riktigt bekväm med. 

Jag är visserligen social och gillar tvåbenta överlag, men det kan bli för mycket av det goda. Och för häftigt. Nu har jag förstås haft viktiga uppgifter på hemmaplan. Matte ska spinnhealas fortfarande. Hon börjar väl bli något mer normal (med människomått mätt), men hon har börjat med en irriterande ovana att väcka mig på nätterna. Då ska hon ta medicin. Jag är ju inte så noga med klockan, så jag tror förstås att det är morgon då. Är det morgon ska man ha frukost. Jag kan lika gärna ha morgon klockan tre som sju. På så sätt är jag väldigt flexibel . Det är inte matte. Tji frukost.

Enligt matte kan jag ha vissa förhoppningar att trycket på Mitt Område lättar något i morgon. Men att jag måste vara beredd på att det här bara var en förberedelse på det som ska komma. Det blir med andra jam säkert precis som alla andra somrar jag upplevt här.

16 kommentarer:

 1. Jag (Maurice) har upptäckt en helt ny sida hos hundarna. gläfsiga, arga, bitska... Jag är sååå besviken!!!

  Måste vara som att vakna utan att få frukost - Kajsa tycker också att om en människa vaknar, när det nu än är på dagen(natten) så skall det serveras frukost.

  Hoppas att alla inkräktare försvinner snart och att de glömmer att komma tillbaka på sommaren!
  nosbuff, gos, gottisar å sånt
  M&K

  SvaraRadera
 2. Det låter som om påsken medför undantagstillstånd hos dig. Arga skällisar, avskurna matleveranser och fientlig invasion på närliggande Områden. Njut av vardagsfriden så länge den varar. Hoppas att frukostserveringen justerar tiderna efter kundunderlaget. Om det finns en hungrig katt som suktar efter frukost så borde serveringen öppnas, om än klockan är tre, väl? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. MAURICE och KAJSA: Jadu, den sidan var det lääääängesen jag upptäckte! Det du skriver är grannhunden i ett nötskal!
  Hoppas kan man ju alltid, att de ska försvinna. Någon månad till med lugn och ro kanske jag får i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Skönt att matte mår lite bättre. Man kan faktiskt äta dubbla frukostar utan att ta någon större skada av det. Verkar lite besvärligt med skällisar och diverse folk. Hoppas att det lugnar sig i veckan. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Om Skällisar tycker jag INTE heller :(
  Fast grannen har visst haft den som jagade mig bunden dom senaste dagarna :)
  Bor du på ett sånt där ställe där det kommer badjävlar ??!!
  Jag borde lida med dig i så fall säger matte :)
  Skönt att höra att din matte börjat pigga på sig !
  Så dina 2-benta brukar oxå äta på Salomons krog , Strömmingen sägs vara underbart god !
  Men som sagt vad vet jag om det ??!!
  Inte har dom haft hem en endaste liten smakbit till mig nån gång heller :(

  SvaraRadera
 6. FINDUS, ISAK och RASMUS: Vilken träffande beskrivning av hur påsken har varit! Nu har skällisen gett sig av, alltid något!
  När det gäller frukostar klockan tre är matte helt obeveklig. *suckjam*

  SvaraRadera
 7. DUI och DECO: Får man bara god mat kan väl äta precis när som helst?
  Det har redan lugnat sig, både vid sidan om och snett mitt emot. Nu väntar jag bara på fri tillgång till kaninrestaurangen!

  SvaraRadera
 8. KJELLE BUS: Badjävlar vet jag inte så noga hur de ser ut? Jag vet bara att snart kommer min strand bli alldeles full av tvåbeningar. Då är det bara min tomt och favoritgrannens som är fredade zoner. Det är det dummaste med sommaren tycker jag. Plus alla inkräktarkatter som kommer här och tror att de äger Mitt Område. Uschjam, det är en arbetsam tid som kommer!

  SvaraRadera
 9. jag håller precis med dig - det där är så typiskt sommar...*suck* där jag bor kommer det en massa brummisar och åker förbi till sin sommarstuga och det är ytterst irriterande för det dammar jättemycket och så kör dom förbi Mitt Område i racerfart...sommargäster tycker jag inte om....*mutter*

  SvaraRadera
 10. MAYA: Uschjam för brummisar som kör fort förbi där man bor. Här tar vägen slut en bit bort, så de flesta kör inte så fort. Men eftersom jag bor vid en strand är de MÅNGA. Instämmer om sommargäster...

  SvaraRadera
 11. Husse säger att en massa 08-or har åkt förbi hans jobb ikväll. Och de flesta kom från ditt Område med omnejd. Så det blir nog lugnare i morgon.
  Sedan tycker vi givetvis att matte ska ge dig frukost, men husse säger att han har full empati för din matte. Men vad förstår han...

  SvaraRadera
 12. MAX och MÅNS: Från just Mitt Område är det bara en som åker åt ditt håll, de andra åker ner mot Frasse till. Men sen i juli....jama om 08-or! Kanske skulle lifta med den som åker åt ditt håll och komma på en tassvisit då?

  SvaraRadera
 13. Fyjam, det är inte roligt när man känner sig berövad hela sin tassningsfrihet. Tyvärr saknar många den fina känsla för integritet som vi katter har och då blir det så här. Beklagligt och tyvärr svårt att göra något åt utan att gå till tassgripligheter.
  Bra att du håller koll på mattes hälsa, vi hoppas hon känner sig bättre nu.
  Apropå nattliga frukostar så har Hotell Mormor fullservice dygnet runt. Mer om det i morgondagens inlägg...
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. DEt är ju synd att du ska behöva ha både objudna två- och fyrbeningar i din närhet. Man tycker de skulle kunna respektera en katts område och hålla till nån annanstans. Särskilt allvarligt blir det ju om de stör middagsmaten på nåt sätt. Hoppas du kalrar av att hantera dem i sommar.

  SvaraRadera
 15. FRASSE: Nästan hela året är det ju toppen att bo så här, och ha en egen strand. Jag får vara glad så länge som favoritgrannen bor kvar. Eftersom hans tomt mer eller mindre är min, får jag ett hyfsat område ändå.

  SvaraRadera
 16. KATTSON: Ja, de där mitt emot, som ockuperar min kaninbar är kvar ännu. Får väl till nöds knapra i mig några torrisar...

  SvaraRadera