Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 14 april 2011

Inget att läsa för blödiga tvåbenta

Matte har synpunkter på mitt jaktintresse. Särskilt vissa arter anser hon bör skyddas. Vi är inte alls överens på den punkten. Tvärtom ställer jag mig helt frågande till hennes anklagelser, när jag nedlagt ännu en ödla.

Matte: Men Gustav, har du tagit en ödla nu igen?
Jag: Jäpp! *stolt*

Matte: Med vad är vitsen? Du vet ju av erfarenhet att de inte går att äta?
Jag: Äta och äta....det är du som inte förstått vitsen! Ödlor är ett förjamat roligt byte att jaga! De springer ju så kul...och snabbt! Det fattar du väl, att den bästa jakten är jakten på ett svårfångat byte?

Matte: Ja, ja, jag kan förstå dina synpunkter, men jag tycker det är jobbigt att se den stackaren ligga där halvdöd. Du kan väl döda den åtminstone?
Jag: Men matte, jag är en katt! Är du så blödig, får du väl fixa det själv!

Matte tar en spade och dödar och begraver ännu en ödla. 

Oäten

20 kommentarer:

 1. Min kusin Tussan fick vittring på en ödla inne i huset när matte var där på besök. Men hon hade nog aldrig sett en ödla förut för hon bara petade lite på den med tassen och lät den kräla iväg under mattan.
  Inte alls så skicklig jägare som du med andra jam!
  Matte borde vara stolt över dig i stället för att klaga över ditt jaktintresse!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 2. FRASSE: Det ska jag meddela henne. Kan väl erkänna att det blivit ett antal ödlelik här ute. Hon kanske inte gillar begravningar?

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Frasse, din matte borde ju vara stolt över dig och dina jaktinstinkter. Fast jag misstänker att min husse skulle reagera likadant om jag såg en ödla.

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Jag har också en känsla av det, inte skulle han låta dig jaga och ta fatt den? Förstår mig inte på våra tvåbeningar, de verkar totalt sakna jaktinstinkt?

  SvaraRadera
 5. Märkligt att när tvåbeningar går ut i skogen med löjliga hattar med fjäder i, stövlar och stor smällapparat på axeln, då är det helt OK att "jaga", men när vi katter utför en snabb, ljudlös jakt, ja då är det inte bra. OK, om man vore lika blödig som de är ibland kunde man ju ge offret nådastöten, men nån hjälp ska man väl kunna begära av sina tvåbeningar.

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Exakt så tycker jag med! Jag menar, jag har ju ändå gjort grovjobbet!

  SvaraRadera
 7. Ödlor, fjäderkotletter, möss jag t o m huggormar.
  Dvs alla som är mindre än husse är ett presumtivt byte!
  Och ödlor ÄR jamars roliga att jaga. :-)

  SvaraRadera
 8. MAX och MÅNS: Klart att ni förstår mig, ni som lyckligtvis också är födda till katter. Det är litet synd om våra människor som är födda med alla dessa begränsningar...

  SvaraRadera
 9. En sådan typ har jag aldrig sett *tittar storögt*
  Men jag kan tänka mig att sådana är himlans kuliga att jaga om dom springer så där fort som du skriver :)

  SvaraRadera
 10. KJELLE BUS: Hoppas du får syn på nån senare i vår! Här finns jättemånga. Om du hittar nån, måste du nog vara litet taktisk och lura din människa att titta åt nåt annat håll. Annars blir det nog som för Sippo, tji jakt.

  SvaraRadera
 11. Vad du är tuff! Vi kan bara tänka oss hur snabba de där är! Nosbuff

  SvaraRadera
 12. DUI och DECO: Njam, nu blir jag litet generad...de är ju inte FARLIGA, som ormar eller så. Men man måste vara SNABB!

  SvaraRadera
 13. Det var nog en skogsödla.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Skogs%C3%B6dla

  SvaraRadera
 14. KARLAVAGNEN: Skogsödla? OK, om de är sega, så...

  SvaraRadera
 15. Du måste verkligen ha blixtsnabba reflexer som kan tampas med de där ödlorna! Synd bara att du inte får mattes uppskattning för det. Tror du hon låtsas vill ha ödlejakten för sig själv? Men näää, vår matte tycker visst också synd om ödlisarna. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jo ni, det är sånt som håller en ung! Och mattar, de är nog som de är, inte mycket att göra åt, är jag rädd...

  SvaraRadera
 17. HMPF; Ödlor har vi inte sett än, så det vet vi inget om hur dom är, mjau
  Kanske finns mer i dom däringa skogar?
  Tass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 18. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Fast här finns knappt någon skog alls, bara några tallar. Jag bor ju på stranden. Det kanske är strandskogsödlor?

  SvaraRadera
 19. Jag tycker du är en duktig kisse. Fattar inte din matte att hon ska berömma dig när du kommer hem med dagens byte..? ;)

  SvaraRadera
 20. ANNELI: Jag är ganska nöjd med min matte i allmänhet, men vissa brister har hon. Dessvärre tror jag aldrig jag kan övertyga henne om förträffligheten av hemsläpade ödlor.

  SvaraRadera