Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 26 april 2011

En klok lag

Stationskatterna skrev för en tid sedan om hur deras matte sett en katt ute på balkongen på huset  mitt emot. Inget märkvärdigt med det, om det inte vore för att kissen i fråga befann sig åtta våningar upp! Eftersom Stationskatternas matte är en riktig matte letade hon upp människorna som katten ägde och pratade med dem, och nu finns där nät på balkongen.

När jag och matte lyssnade på kattradion härom dagen, pratades det just om katter som ramlade ner från fönster och balkonger. Vi fick veta att ungefär tusen katter varje år behandlas för skador som de får, när de ramlar från sådana ställen. Sedan är det förstås massor med katter som ramlar ner, men man aldrig får veta om.

Men vet ni vad?! Människorna har faktiskt tänkt till, och skrivit en lag om att alla balkonger som är fem meter upp eller högre måste vara nätade! Det kan ju vara bra att känna till. Jag tror att människor som inte lyder lagen får fängelse i sju kattiljoner år, men jag är inte helt säker. 

För övrigt kan jag meddela att den där mest retsamma och upphetsande fjäderkotletten har börjat vippa omkring här sedan några dagar. Den riktigt tigger om att få sig en tass, när den slår sig ner på bara några svanslängders avstånd och vippar på. Vänta bara...

18 kommentarer:

 1. Varje gång blogghjälpen och de andra på katthememt gör hembesök hos nån som bor i lägenhet och har balkong så påpekas denna lag. Försäkringsbolagen är dessutom ganska ovilliga att betala för fallskador. Förutom förstås att det gär väldigt ont att skada benen.

  SvaraRadera
 2. Ibland gör de ett och annat bra tvåbeningarna,den här lagen t ex. Stationskatternas matte var tuff tycker vi som gick och pratade med de andra. Hoppas att du får tag i en fjäderkotlett snart. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. KATTSON: Då är det nog ingen av katterna därifrån som finns med bland de tusen. Uschjam, vad ont det ska göra att ramla så långt, stackars kissar.

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Jag tycker också det jamartufft av deras matte att säga till. Den kattens människor skämdes nog litet.

  SvaraRadera
 5. Det är en jamarbra lag faktiskt. Tänk så många olyckor som skulle kunna förhindras med ett nät. Den där fjädervippan får du nog snart tag i, erfaren jägare som du är.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Tur att de kan tänka till ibland, de tvåbenta. Det är ju jättehemskt att tusentalet katter ska göra sig så illa att de måste till vetten varje år.
  Hittills har de gäckat mig, fjädervipporna. De är jamarns så snabba, och det verkar de veta om, retstickorna.

  SvaraRadera
 7. "Sju kattiljoner år"!
  Det var inte mycket det...

  SvaraRadera
 8. MAX och MÅNS: Nä, jag kanske minns fel, som jamat var. Kanske var det femton?

  SvaraRadera
 9. Matte tackar så mycket för berömmet. Den lagen måste vara bland de klokaste som har stiftats i det här landet, tycker vi. Sju kattiljoner år låter lagom! Vippande fjäderkotletter är en direkt uppmaning till smyganfall. Synd att den är så snabb. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. FINDUS, ISAK och RASMUS: Och så bra att de pratade om den på radion, så att många får veta om den, och förhoppningsvis tänker till. Fast visst är det konstigt att det måste finnas en lag om något så självklart?

  SvaraRadera
 11. Det är ju typiskt tvåbeningar. Skall de inse den naturligaste sak i världen får man tassa in det på insidan av ögonlocken.

  Jag har hört jamas att de där fjädervipporna försöker träna katter till att låta bli dem. Alla vuxna fjädervippor lär sina ungar att de skall ägna början av sommaren åt att lära katter att det inte är lönt att försöka ta dem. Fast jag tror att bara man är vaksam och tysttassad så kan man få en god fjäderstek så ge dig inte!

  Nosgos

  SvaraRadera
 12. Jamar oxå att en sådan lag måste införskaffas om det här högt nog för oss katter som ramlar ner och kanske rent av dör :(:(
  uschjam
  Så det får vi skfafa en lag om.
  Du har så jamarsbra idéer, liksom sippo.
  Tassekram
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 13. Låter JÄTTEbra att det kommit en lag om innätade balkonger som är uppe i luften , men inte klokt att det ska behövas en lag som talar om det. Det borde ju varenda 2-bening begripa ??!!
  Tycker oxå att det var JÄTTEbra att Stationskatternas matte gick o sa till den där grannen !!!
  Så Sädesärlan har kommit till dig oxå Gustav ?!
  Här har den retfullt sprungit o vippat i minst en vecka !

  SvaraRadera
 14. NEA: Aha, är det därför de är så svårfångade? Jag har undrat! Det är klart jag inte ger upp, någon kommer till slut bli FÖR självsäker...

  SvaraRadera
 15. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Det skulle förstås vara alldeles givet att bor man högt upp måste man se till att katten inte kan ramla ut därifrån. Så konstigt att somliga, ja ganska många, faktiskt inte fattat det?

  SvaraRadera
 16. KJELLE BUS: Jo, den kom för några dagar sedan. Den kanske gjorde någon kringelkrok innan den landade här, för du bor ju norr om mig. Men visst är den retfull, så jamrans!

  SvaraRadera
 17. Självklart ska vi katter ha nätade balkonger, det ingår i de kattliga rättigheterna. Bra gjort av Stationskatternas matte att inte bara sitta tyst och se hur grannkatterna utsätts för livsfara.
  Antassande fjäderkotletter så har de ju ett övertag i och med att de är vingförsedda. Tror att det är därför de blir lite kaxiga. Och kraxiga...
  Tassklappar

  SvaraRadera
 18. FRASSE: Jag är full av beundran för den matten...
  Det där med vingar är inte riktigt juste, anser jag. Vi katter borde få någon form av handikapp. Men det är väl inte att tänka på?

  SvaraRadera